دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 مهر 1398 - 21:44

باشگاه پژوهشگران اجتماعی دانشگاه تهران آغاز به کار کرد

علی قجری مدیر پژوهش‌های راهبردی موسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی دانشگاه تهران از راه‌اندازی «باشگاه پژوهشگران اجتماعی» در این موسسه خبر داد.
کد خبر : 418223
3.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، علی قجری با اعلام راه‌اندازی «باشگاه پژوهشگران اجتماعی» دانشگاه تهران گفت: فاز دوم پیاده‌سازی و اجرای سند برنامه تحولی موسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی در راستای عینی سازی و اثربخشی تحقیقات اجتماعی در کشور، با افتتاح باشگاه پژوهشگران اجتماعی در مهرماه ۱۳۹۸ آغاز شده است.


فرصتی برای عدالت پژوهشی


وی درباره ماهیت فعالیت این باشگاه افزود: باشگاه پژوهشگران اجتماعی دانشگاه تهران فرصتی است تا بر مبنای رویکرد «عدالت پژوهشی» و «اشتغال‌زایی تخصّصی»، کلیه دانشجویان در مقاطع مختلف تحصیلی در رشته‌ها و گرایش‌های متنوع مطالعات اجتماعی از سراسر کشور و دانشگاه‌های گوناگون، با عضویت در آن امکان همکاری حرفه‌ای در طرح‌ها، برنامه‌ها و پروژه‌های پژوهشی و علمی در حوزه‌های اجتماعی را داشته باشند. عضویت در این باشگاه زمینه‌ساز ورود و جذب دانشجویان و فارغ‌التحصیلان گرایشات مختلف مطالعات اجتماعی به بازار کار تخصصی رشته خود خواهد بود.


پیوند توأمان دو بُعد «آموزش» و «پژوهش» در علوم انسانی


مدیر پژوهش‌های راهبردی موسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی پیرامون اهداف و چشم‌اندازهای راه‌اندازی این مرکز پژوهشی و آموزشی در دانشگاه تهران اظهار داشت: با عنایت به ضرورت اتصال و پیوند توأمان دو بُعد «آموزش» و «پژوهش» در علوم انسانی به‌طور عام و در علوم اجتماعی به‌طور ویژه، موسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی دانشگاه تهران اقدام به راه‌اندازی این باشگاه نمود تا کلیه دانشجویان مستعد و علاقه‌مند از سراسر کشور، بتوانند هم‌زمان با گذراندن دوره آموزش عالی در دانشگاه محل تحصیل خود، امکان فعالیت در عرصه‌های تجربی و پژوهشی را داشته باشند و ضمن افزایش دانش اجتماعی تخصّصی خود، یک سابقه کاری حرفه‌ای و رسمی را نیز در معتبرترین موسسه تحقیقات اجتماعی در دانشگاه تهران تجربه نمایند.


زمینه‌های شکل‌گیری باشگاه پژوهشگران اجتماعی


قجری با اشاره زمینه‌های شکل‌گیری این مرکز در دانشگاه تهران گفت: موسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی باسابقه‌ای شصت‌ساله، همواره به عنوان یک موسسه ممتاز و برجسته در حوزه مطالعات اجتماعی کشور به شمار آمده و با همّت و تلاش بسیاری از اساتید مبرز علوم اجتماعی کشور که در ادوار مختلف مدیریت این موسسه را بر عهده داشته‌اند، افتخار انجام بسیاری از طرح‌ها و پروژه‌های مهم و اثرگذار ملّی به این موسسه تعلق گرفته است.


وی با تأکید بر این افزود: در دوره جدید مدیریتی موسسه، با یک نگاه آینده‌پژوهانه و ناظر به توسعه سرمایه انسانی و شبکه پژوهشگران موسسه، جای خالی زیرساختی که بتواند به صورت گسترده و نظام‌مند از تمامی ظرفیت‌های پژوهشگران اجتماعی در کشور استفاده نموده و به عبارتی فضایی عادلانه و برابر را برای دسترسی پژوهشگران، دانشجویان و فارغ‌التحصیلان مطالعات اجتماعی به فرصت‌های پژوهشی و کاری تخصصی و مرتبط مهیا نماید، به‌شدت محسوس بود. لذا طی ماه‌های گذشته، مطالعات گسترده و مشورت‌های زیادی با اساتید برجسته علوم اجتماعی صورت گرفت و در نهایت تأسیس و راه‌اندازی باشگاه پژوهشگران اجتماعی در موسسه تصویب و در دستور کار قرار گرفت.


اولین مرکز تخصصی برای سازمان‌دهی پژوهشگران متخصص در حوزه مطالعات اجتماعی


قجری با اشاره به دغدغه مسئله «عدالت پژوهشی» در سطح واگذاری و اجرای پروژه‌های پژوهشی در کشور اظهار داشت: با ابتکار عمل موسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی، باشگاه پژوهشگران اجتماعی به عنوان اولین مرکز تخصصی برای سازمان‌دهی پژوهشگران متخصص در حوزه مطالعات اجتماعی در کشور به شمار خواهد آمد که مشخصاً بر «جذب»، «سازمان‌دهی» و «توانمندسازی» دانش‌آموختگان و پژوهشگران مطالعات اجتماعی تمرکز دارد.


توسعه فعالیت‌های این باشگاه می‌تواند آسیب‌هایی را که بعضاً در حوزه واگذاری و اجرای طرح‌ها و پروژه‌های پژوهشی به چشم می‌خورد و سبب شده در برخی موارد تنها اقلیتی بتوانند اکثریت طرح‌ها را جذب نموده و صرفاً با شبکه‌ای محدود از دانشجویان خاص خود آن‌ها را پیش ببرند، مرتفع گردد و زمینه دسترسی عادلانه کلیه دانشجویان و فارغ‌التحصیلان مطالعات اجتماعی به فرصت‌های کاری و پژوهشی فراهم شود.


دسترسی نهادها به شبکه‌ای غنی از پژوهشگران اجتماعی خبره


مدیر پژوهش‌های راهبردی موسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی تصریح کرد: راه‌اندازی باشگاه پژوهشگران اجتماعی همچنین فرصتی را در اختیار کلیه نهادها و سازمان‌های نیازمند به پژوهش و مطالعات اجتماعی قرار می‌دهد تا از این طریق به شبکه‌ای غنی از پژوهشگران خبره و نخبه دست‌یافته و از بهترین تخصص‌ها و افراد شایسته برای اجرای طرح‌های تحقیقاتی خود بهره‌گیری نمایند.


وی در پایان افزود: افتتاح رسمی باشگاه پژوهشگران اجتماعی هم‌زمان با آغاز سال تحصیلی ۱۳۹۸ صورت گرفته و کلیه دانشجویان و پژوهشگران می‌توانند با مراجعه به غرفه نمایشگاهی موسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی که از ششم تا دهم مهرماه ۱۳۹۸ در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران دایر است، در این باشگاه ثبت‌نام نموده و به عضویت آن درآیند. همچنین این امکان وجود دارد تا با مراجعه حضوری به دفاتر موسسه و یا تماس از طریق درگاه‌های ارتباطی آن، نسبت به عضویت و همکاری با باشگاه پژوهشگران اجتماعی اقدام نمایند.


منبع: مهر


انتهای پیام/4129/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب