صندوق کارآفرینی امید مانند اتاق جنگ دوران دفاع مقدس شب و روز نمیشناسد
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا از صندوق کارآفرینی امید، این روزها هنگامی که یادی از دفاع مقدس میشود، دنیایی از حماسه ملتی نجیب و آزاده در اذهان تداعی میشود. ملتی که با ایثار جان و مال خود به پیروزی بزرگی که حفاظت از وجب به وجب سرزمین اسلامی است دست یافتند و اکنون پاسداری از اسلام، ارزشها و تلاش برای آبادانی و ساخت ایرانی سربلند و با اقتدار وظیفهای خطیر بر گردن همگی ماست.
همزمان با هفته دفاع مقدس گفتوگویی با اصغر نورالهزاده، مدیرعامل صندوق کارآفرینی صورت گرفته است.
این گفتوگو بر پایه فرمایش مقام معظم رهبری آغاز شد؛ ایشان فرموده بودند: مجموعهای که برای ایجاد اشتغال در کشور کار میکند، باید مثل اتاق جنگ در دوران دفاع مقدس که شب و روز نمیشناخت، کار کند.
شما و همکاران صندوق بهعنوان مجموعهای که در بخش اشتغال فعالیت میکند چه اقداماتی در راستای اجرای این پیام مقام معظم رهبری انجام دادهاید؟
نورالهزاده: بعد از سال 92 که سیاستهای اقتصاد مقاومتی از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شد، رویکرد صندوق متناسب با این سیاستها تغییراتی پیدا کرد. یکی از بندهای سیاست ابلاغی اقتصاد مقاومتی حمایت از کسب و کارهای خرد و کوچک و متوسط بود و بر همان اساس تغییراتی در اهداف و استراتژیهای صندوق صورت گرفت و 70 تا 80 درصد منابع صندوق به این جهت سوق داده شد.
مقایسهای بین درصد پرداخت تسهیلات صندوق در دو دوره چهارساله نیمه دوم سال 88 تا پایان نیمه اول سال 92 و چهارساله نیمه دوم 92 تا پایان نیمه اول 96 میتواند صحت این ادعا را ثابت کند. بهعنوان مثال پرداخت تسهیلات صندوق کارآفرینی امید در بخش صنعت، در چهارساله اول 500 میلیارد تومان بوده که با 150 درصد افزایش در چهارساله دوم به 1268 میلیارد تومان رسیده است و بیشتر تسهیلات پرداختی در این بخش صنایع تکمیل کننده زنجیره ارزش بخش کشاورزی و فرآوری و بسته بندی محصولات است و در مجموع صنایعی مورد حمایت قرار گرفت که منجر به ایجاد ارزش افزوده بیشتری در بخش کشاورزی میگردند.
در بخش کشاورزی با توجه به آنکه این بخش همواره با بحران آب مواجه است خیلی امکان افزایش اعتبار نبود و با 0/5 درصد افزایش در چهارساله دوم، معادل 470 میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شد. در بخش خدمات در چهار سال نخست 1500 میلیارد تومان و در چهار سال دوم با 22درصد افزایش، معادل 1828 میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شد که در این بخش نیز عمدتاً تکمیل زنجیره ارزش بخش کشاورزی در حوزه حمل و نقل و فروش مورد توجه قرار گرفت و در مجموع در چهار ساله 88-92 معادل 288 میلیارد تومان و در چهارساله 92-96 معادل 515 میلیارد تومان تسهیلات روستایی پرداخت شد.
این اقدامات و افزایش ارائه خدمات با تلاش و همکاری شبانه روزی و جهادی همکاران ما در سراسر کشور صورت گرفت با وجود اینکه در چهارساله دوم ما نسبت به چهارساله اول حتی کاهش نیرو هم داشتیم و در واقع در چهار ساله دوم نیروهای ما از نظر کیفی ارتقا پیدا کردند، به اینصورت که در چهار سال اول در کل کشور ما 31نفر نیروی زیر دیپلم داشتیم که به 13 نفر کاهش پیدا کرد و 118 نفر نیروی دیپلم داشتیم که به 88 نفر کاهش پیدا کرد و به همان نسبت کارشناسان خبرهتر با تحصیلات دانشگاهی جایگزین شدند و الآن میتوان به ضرس قاطع گفت که این مجموعهای که جهادی در صندوق کارآفرینی امید و در جبهه حمایت از کسب و کارها به مردم شریف ایران خدمت رسانی میکند مانند اتاق جنگ دوران دفاع مقدس است که شب و روز نمیشناخت.
گفتوگویی از شما در هفته دولت از رادیو اقتصاد پخش شد که در آن اشاره شده بود به برگزاری جلسه شورای روستایی در مرز سیستان و بلوچستان در ساعت 12شب که آنهم خود تأییدی بر فرمایشات شماست. آیا برگزاری این جلسات شبانه در صندوق مرسوم و متداول است؟
نورالهزاده: بله از این دست جلسات تصویب طرحها در روستاها و مناطق مرزی بسیار زیاد داشتهایم. در آن گفتوگو من اشاره کردم به برگزاری جلسهای در روستای تمین در بلوچستان، مرز پاکستان با روستائیان و شورای روستا برای تصویب طرحهای روستای گردشگری تمین، ساعت 12 شب به روستا رسیدیم و بلافاصله با برگزاری جلسه جزئیات طرحها مورد بررسی و تصویب قرار گرفت و 205 نفر از اعضای این روستا در مجموع 4 میلیارد تومان تسهیلات صفر درصد صندوق کارآفرینی امید را دریافت کردند و در هفته دولت نیز این طرحها به بهره برداری رسیدند. همچنین با سهامداری بیش از 200 نفر از اهالی روستای تمین طرح بهره برداری از معدن کان سنگ با پرداخت 20میلیون تومان تسهیلات به هر یک از سهامداران تصویب شد که هماکنون این طرح نیز در حال اجرا و بهره برداری است.
بهعنوان مثال در مأموریت به استان سمنان شبانه به روستای بیابانک رسیدیم و شب در طرح بوم گردی که در حال ساخت بود اقامت کردیم و صبح جزئیات طرح مورد بررسی و تصویب قرار گرفت و در مجموع 650 میلیون تومان تسهیلات به این طرح پرداخت شد. و یا در مورد دیگری شبانه زمینی از یاسوج حرکت و از طرحها در شهرهای مختلف بازدید کردیم و به سمت شیراز حرکت کردیم. ساعت سه صبح به شیراز رسیدیدم و جلسه داخلی با همکاران استان ساعت 3تا 6 صبح برگزار شد و بعد از نماز با استاندار دیدار و به سمت تهران حرکت کردیم.
در سفر دیگری به استان خراسان رضوی، شب به روستای طبس رسیدیم و در بوم گردی مورد حمایت صندوق اقامت کردیم و طرح های دیگر از جمله فرآوری و بسته بندی گیاهان دارویی را مورد بررسی و تصویب قرار دادیم و بعد از آن به منطقه جوین، جغتای، خوشاب، سبزوار، ابرده شاندیز، سبزوار و مشهد رفتیم و طرحهای صندوق در این مناطق را مورد بررسی قرار دادیم. یک بار نیز بدون خودروی سازمانی و با کرایههای بین شهری به اردبیل و سپس شبانه به گیلان رفتم و در روستای محل اجرای طرح اقامت کردیم که بسیار تعجب مدیران این دو استان را برانگیخت.
در این سفرها معمولا چه تعداد روستا و طرح را بررسی و بازدید میکنید و فکر می کنید حضور یک مقام ارشد دولتی چه تاثیری در نگاه و روحیه مردم این مناطق دارد؟
نورالهزاده: بهعنوان مثال در سفری که اخیراً به استان سمنان داشتیم شبانه جلسهای در روستای کالپوش در شهرستان شاهرود با اهالی روستا، شهردار و دهیار برگزار کردیم و شب را در منزل یکی از اهالی روستا سپری کردیم و فردا صبح از آنجا به دامغان، و روستاهای نردین، فرومد، محمدآباد و قلعه بالا رفتیم و در مجموع نزدیک به 20 طرح در این مناطق مورد بررسی و تصویب قرار گرفت.
در تمامی این سفرها همواره لطف و محبت اهالی و روستائیان شامل حال ما میشود و اصولاً حضور مسئولین در میان مردم دلگرم کننده و امیدوار کننده است. من در تمام بازدیدها سعی میکنم تجربیات چندین ساله خودم را در حوزههای مختلف کارآفرینی، ایجاد اشتغال و درآمدزایی در اختیار مردم قرار دهم که بسیار مورد استقبال مردم قرار میگیرد و اینکه مردم میبینند ما برای خدمت رسانی به آنها شب و روز نمیشناسیم و شبانه در محل طرح حاضر می شویم باعث افزایش اطمینان و امیدواری آنها به دولت و حاکمیت می شود.
فکر میکنم در بین تمامی مسئولان کشور و مدیران عامل صندوق کارآفرینی امید بالاترین میزان مأموریت و سفراستانی به جنابعالی تعلق دارد.
نورالهزاده: جالب است بدانید که من اولین مدیرعامل صندوق هستم که به استان سیستان و بلوچستان سفر کردم. اولین بار که به این استان رفتم مردم و مسئولین فوق العاده از این حضور خوشحال و دلگرم شدند. در مجموع خدمتم در طول 6سال گذشته در صندوق 17 مرتبه به استان سیستان و بلوچستان سفر کردم و از تمامی شهرستانهای این استان بازدید کردهام.
در سال97 نیز بیشترین میزان تسهیلات پرداختی صندوق به مبلغ 100میلیارد تومان به این استان محروم و دورافتاده تعلق گرفت. همچنین وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی هر چند ماه یکبار، آمارهایی از مأموریتهای معاونین وزیر و رؤسای سازمانهای تابعه منتشر میکند که بر اساس این آمارها در چهارماهه نخست سال 95 بالاترین میزان مأموریت با 14 سفر به استانهای فارس، یزد، هرمزگان، قزوین، خراسان رضوی(2بار)، سمنان، گیلان، قم، کرمانشاه، آذربایجان غربی، کرمان، لرستان و سیستان و بلوچستان به مدیرعامل صندوق تعلق گرفت.
در سال 96 در مجموع 66 روز ماموریت به 66 استان داشتم که در هر روز حداقل 4طرح مورد بررسی قرار گرفت. همچنین در دو ماهه نخست سال 97 نیز بر اساس گزارش رسمی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با سفر به 10 استان بیشترین تعداد ماموریت مدیران به بنده تعلق گرفت.
در تمام این سال ها برای اینکه ثابت کنیم که هدف ما تنها خدمترسانی به مردم در دور دستترین روستاها و مناطق مرزی و غیر مرزی است در هیچیک از مأموریتها حق مأموریت دریافت نکردم و حتی در سالهای 95 و 97 نیز افزایش حقوق سالیانه را نپذیرفتم و در سال های 94، 95، 96 و 97 نیز هیچیک از پاداشها و مزایای رفاهی که تعیین و به پرسنل صندوق پرداخت شد را شخصاً دریافت نکردم تا ثابت کنیم که اینجا کار ما جهادی و هدف ما خدمت رسانی به مردم همانند اتاق جنگ دوران دفاع مقدس است.
با این تفاسیر فکر میکنم سفرهای شخصی و خانوادگی شما هم به گونهای تحت تأثیر اهداف و مأموریتهایتان در صندوق قرار میگیرد.
نورالهزاده: بله اتفاقاً نمونه جالبی هست که شاید بد نباشد در اینجا اشارهای به آن کنیم. توضیحاتی در مورد روستای سرآقاسید بهعنوان یکی از روستاهای پلکانی که به ماسوله زاگرس معروف است.
شنیده بودم و اینکه در این روستا با وجود جاذبههای گردشگری خبری از امکانات و زندگی شهری و امکانات لازم برای جذب توریست نیست. با مدیر صندوق استان درخصوص علت عدم حمایت صندوق از گردشگری در این روستا صحبت کردم که علت آن را عدم تمایل مردم منطقه برای دریافت تسهیلات اعلام کردند.
فردای آن روز با خانواده خودم راهی روستای سرآقا سید شدم. بهعلت خرابی و سنگلاخ بودن جاده از کوهرنگ فاصله 30کیلومتری تا روستا را 3ساعته طی کردیم تا به روستا رسیدیم. به محض رسیدن به روستا نزدیک 20، 30 کودک از اهالی روستا اطراف ما جمع شدند. برای آنکه بتوانم اصول اولیه گردشگری و تور لیدری را بهصورت ضمنی به آنها آموزش دهم گفتم هر که ما را به امامزاده ببرد 2000 تومان دستمزد میگیرد.
بچه ها جلو حرکت کردند و ما پشت سرشان راهی امامزاده شدیم. آنجا امامزاده را زیارت و نماز خواندیم و از مناظر اطراف دیدن کردیم. بعد به منزل یکی از همان کودکان رفتیم و با چایی از ما پذیرایی کردند و برای آنکه به آنها آموزش دهم با ارائه خدمات به گردشگران میتوان درآمدزایی کرد در مقابل مقاومت آنها برای میهمان کردن ما، هزینه چای را نفری 2000 تومان به آنها پرداخت کردم. بعد از آن از بچه ها خواستم تا ما را به نزد یکی از اهالی روستا ببرند که از لحاظ اجتماعی مورد قبول اهالی روستا باشد. این بود که به سمت خانه آقا اسفندیار سرایدار مدرسه روستا رفتیم. منزل آقا اسفندیار دادور در طبقات بالایی این روستای پلکانی بود، کل خانه اش یک اتاق بود ولی دلش و مهربانیاش بیاندازه بود.
ما میهمان خانه آقا اسفندیار دادور شدیم و در حیاط خانهاش که پشت بام همسایه بود زیر چادر سیاه بختیاری از ما پذیرایی کرد. خودش حقوق بگیر آموزش و پرورش بود و همسرش لباس بختیاری میدوخت. پیشنهاد دادم که یک واحد بومگردی این روستا دایر کند. بدون اینکه اشاره ای به سمت و مسئولیتم کنم آدرس صندوق شهرستان چلگرد را دادم و توصیه های لازم را هم به مدیر استان کردم و خوشبختانه با همکاری و هماهنگی با سازمان گردشگری استان یک روزه مجوز گردشگری وی صادر شد و یک هفتهای 30 میلیون تومان تسهیلات از صندوق دریافت کرد و یک واحد بوم گردی دایر کرد.
آن شب ما میهمان آقا اسفندیار شدیم و متوجه شدم برای شام برهای از همسایه گرفته و برای ما کباب درست کرده است، بسیار ناراحت شدم و گفتم احتیاجی به این کار نبود یک نان و پنیر هم برای ما کافی است که پاسخ داد شما میهمان ما هستید و ما باید کار خودمان را کنیم. بعد از صرف شام ما را تا نزدیک جاده همراهی کرد و من درمورد فرآیند دریافت تسهیلات برایش توضیح می دادم و پرسیدم که آیا کارت بانکی دارد؟ کارتش را نشان داد و عکسی از کارت گرفتم و مبلغی بابت هزینه غذا برایش کارت به کارت کردم. ناراحت شد که این چه کاری بود. پاسخ دادم شما کار خودت را انجام دادی، من هم کار خودم را انجام دادم.
انتهای پیام/4127/
انتهای پیام/