دشمن جنگی نظامی را با ابزار اقتصادی پیش میبرد
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا از صداوسیما، فرهاد دژپسند امروز در مراسم بزرگداشت دفاع مقدس که در این وزارتخانه برگزار شد اظهار کرد: باید بدانیم که در دوره رونق نفتی چه کنیم که در دوره رکود نفتی عزا نگیریم.
وی افزود: در دوره رونق نفتی، اقتصادی کاملاً نفتی و وابسته داشتیم که مواد اولیه و بسیاری از ماشینآلات از خارج از کشور تأمین میشد؛ ضمن اینکه جنگ تحمیلی نیز هزینهها را افزایش داد با این حال باید دید دولت توانست با چه سیاستهایی از این مشکلات عبور کند.
دژپسند، با اشاره به انتقادهایی که به سیستم کالابرگ در آن زمان میشد گفت: کشورهای مهد اقتصاد سرمایهداری نیز در جنگ جهانی دوم سیاستهای افراطیتری اتخاذ کرده بودند.
وزیر اقتصاد با بیان اینکه به استناد گزارش کنگره آمریکا، عراق در جنگ با ایران بین ۲۵۰ تا ۴۰۰ میلیارد دلار هزینه کرد، ادامه داد: دشمن میخواست جنگی نظامی را با ابزار اقتصادی تمام کند و به همین علت شوک نفتی سال ۶۵ به کشور وارد شد.
به گفته وی، از سال ۶۰ تا ۶۴ متغیرهایی مثل تورم در کشور کاهش داشت و در سال ۶۴ تورمی که به حدود ۷ درصد رسیده بود در سال ۶۵ به یکباره بالای ۲۵ درصد رسید.
دژپسند با بیان اینکه در سالهای ۶۰ تا ۶۴ سالی داشتیم که رشد اقتصادی دورقمی مثبت بود، ادامه داد: دفاع ما مردم بنیان بود و مردم باوجودی که از خیلی امکانات محروم بودند، اما با آن شرایط موجود ساختند.
بنابراین گزارش این مراسم با حضور ایثارگران، جانبازان و خانوادههای شهدای دفاع مقدس از کارکنان وزارت اقتصاد و با حضور سرلشکر یحیی رحیم صفوی دستیار و مشاور عالیمقام معظم رهبری برگزار شد.
در این مراسم، نمایشگاهی با موضوع دفاع مقدس افتتاح و از برخی جانبازان و فرزندان شهدای دوران دفاع مقدس در وزارت اقتصاد نیز تجلیل شد.
انتهای پیام/4129/
انتهای پیام/