دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
03 مهر 1398 - 00:05
آنا گزارش می‌دهد؛

زیر و بم ارتقای ورزش دانشجویی/ آیا ورزش دانشگاهی همچنان بدون متولی می‌ماند؟

تعدد مراکز آموزش عالی کشور، ایجاب می‌کند که سیاست‌های کلی ورزش دانشجویی در شورای عالی ورزش دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی مورد بررسی قرار گیرد؛ اما معلوم نیست که چرا اجازه ایجاد چنین شورایی داده نمی‌شود.
کد خبر : 417252
N83162242-72764784.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه ورزش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، در نظام جامع تربیت بدنی و ورزش کشور، ورزش دانشگاهی در زمره ورزش پرورشی (تعلیم و تربیتی) قرار دارد. توسعه ورزش دانشجویی در واقع توسعه ورزش در بین افرادی است که نظام تصمیم‌گیری آینده کشور برعهده آنان است. از همین‌رو، ترویج ورزش در نظام دانشگاهی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.


ایجاد هماهنگی و انسجام در بخش‌های مختلف آموزش عالی یکی از لازمه‌های غیرقابل انکار و نیاز کنونی ورزش کشور است. پراکندگی و تعدد مراکز آموزش عالی، ایجاب می‌کند که سیاست‌های کلی ورزش دانشجویی با حضور مسئولین بخش‌های مختلف آموزش عالی، مورد بررسی قرار گیرد.


شورای عالی ورزش دانشجویی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی می‌تواند به‌عنوان بالاترین سطح تشکیلاتی تصمیم‌گیری ورزش دانشگاهی باشد. اساس‌نامه ملی ورزش دانشگاهی را می‌توان به‌گونه‌ای نوشت که اعضای این شورا به‌عنوان مجری عمومی آن فدراسیون، حضور پیدا کنند و در این‌صورت شورای عالی ورزش دانشگاه‌ها با مجمع عمومی فدراسیون ملی ورزش دانشگاهی ادغام شوند و در یک تشکل واحد به سیاست‌های ورزش دانشجویی کشور اهتمام ورزند.


بازدید کمال جوانمرد و محمدرضا دهخدا از خبرگزاری آنا


جوانمرد: ورزش دانشگاهی متولی ندارد!


کمال جوانمرد سرپرست مرکز ورزش و تربیت‌بدنی دانشگاه آزاد اسلامی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا با بیان این‌که متأسفانه تاکنون جلسه شورای عالی ورزش دانشجویی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی کشور برگزار نشده است، گفت: در حال حاضر ورزش دانشجویی متولی ندارد و فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی هم‌چون شیر بی‌یال و کوپال است؛ در حالی‌که ورزش دانشگاهی، متولی همه ورزش‌ها در کشور است و جامعه هدف آن جوانان هستند، این فدراسیون نقش پر رنگی را در ورزش ایفا نمی‌کند و بزرگ‌ترین خلأ در این حوزه وجود دارد.


وی با تأکید بر لزوم برگزاری جلسه شورای عالی ورزش دانشجویی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی کشور عنوان کرد: با برگزاری این شورا، بسیاری از خلأهای این حوزه برطرف می‌شود؛ ورزش دانشگاهی در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در اولویت دوم و در وزارت ورزش و جوانان در اولویت اول قرار دارد. باید بگوییم ورزش دانشگاهی امروز متولی غیرمتخصص دارد. از همین‌رو لزوم برگزاری شورای عالی ورزش دانشجویی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی بیش از گذشته احساس می‌شود.


وظیفه شورای عالی ورزش دانشگاهی رصد چشم‌انداز و سیاست‌های کلی ورزش دانشجویی کشور است


گفتنی است؛ شورای عالی ورزش دانشجویی دانشگاه‌های و مؤسسات آموزش عالی کشور باید متکی به یک دبیرخانه دائمی باشد که محتوا و برنامه‌های ورزشِ دانشجویی را در طول زمان تدوین کرده و پیشنهاد‌های رسیده را جمع‌بندی و به‌عنوان دستور جلسات، به‌صورت سنجیده و هدفمند ارائه کند. هم‌چنین این دبیرخانه موظف خواهد بود مصوبات را پیگیری و گزارش‌های ادواری از اقدامات انجام‌شده و موانع موجود را به اعضای شورا، منعکس کند. این شورا می‌تواند چشم‌انداز، استراتژی‌ها و سیاست‌های کلی ورزش دانشجویی کشور و نیز نظارت استراتژیک را رصد کند.


عبدالمهدی نصیرزاده مدیر کل ورزش دانشگاه پیام نور


نصیرزاده: شورای عالی ورزش دانشجویی نگاه‌های سلیقه‌ای را از بین می‌برد


عبدالمهدی نصیرزاده مدیرکل تربیت‌بدنی دانشگاه پیام‌نور در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا، با تأکید بر لزوم برگزاری شورای عالی ورزش دانشجویی دانشگاه‌های و مؤسسات آموزش عالی کشور اظهار کرد: تاکنون چنین جلسه‌ای برگزار نشده است. شورای عالی ورزش دانشجویی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی کشور به‌عنوان یک ابزار قدرت برای پیاده‌سازی و اجرای برنامه‌های تربیت‌بدنی در دانشگاه است. این شورا باید با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، وزیر ورزش و جوانان و رؤسای دانشگاه‌ها برگزار شود.


مدیرکل تربیت‌بدنی دانشگاه پیام‌نور عنوان کرد: برگزاری جلسه شورای عالی ورزش دانشجویی منجر به ارزش‌گذاری برنامه‌های این حوزه می‌شود. دانشگاه، ماهیتی آموزشی و پژوهشی دارد و نگاه سلیقه‌ای به ورزش وجود خواهد داشت؛ به‌عنوان‌ مثال، یک مدیر دانشگاهی، به ورزش علاقه‌مند است و این سببِ پرورشِ ورزش در آن دانشگاه می‌شود؛ در حالی‌که ممکن است مدیر دانشگاهی دیگر، عنایت چندانی به ورزش نداشته باشد و امکانات و بودجه لازمه در این حوزه را در اختیار بخش ورزشی دانشگاه قرار ندهد. از همین‌رو، برگزاری شورای عالی ورزش دانشگاهی، این  نگاه سلیقه‌ای را از بین خواهد برد.


برنامه‌های ورزشی اداره کل تربیت‌بدنی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری یا وزارت ورزش و جوانان در بسیاری از دانشگاه‌ها جدی گرفته نمی‌شود و در پاسخ به عدم اجرایی‌شدن این برنامه‌ها از سوی دانشگاه‌ها، کمبود بودجه و امکانات لازم، بیان می‌شود؛ در حالی‌که با برگزاری شورای عالی ورزش جوانان می‌توان یک راهبرد تخصصی و قابل اجرا در تمامی بخش‌های آموزش عالی تدوین کرد؛ اما تا کنون با وجود درخواست مدیران تربیت‌بدنی بخش‌های مختلف آموزش عالی این شورا برگزار نشده است. 


تجلی


تجلی: شورای ورزش دانشگاه مدل کوچک شورای عالی ورزش دانشگاهی است


سیدابوالفضل تجلی، مدیر کل اداره تربیت بدنی دانشگاه جامع علمی کاربردی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در خصوص تشکیل شورای عالی ورزش دانشجویی بیان کرد: تاکنون مدل کوچک‌تر این شورا در دانشگاه‌ها برگزار شده است؛ این شوراها به‌علت دغدغه‌ دانشگاه‌ها با شوراهای دانشجویی و یا فرهنگی ادغام شده‌اند و بعضاً با عنوان‌های شورای ورزش و دانشجویی یا شورای فرهنگی ورزشی در دانشگاه‌ها برگزار می‌شود.


وی بر لزوم برگزاری شورای عالی ورزش دانشجویی توسط وزارت علوم تحقیقات و فناوری تأکید کرد و گفت: در این حوزه نیازمند یک برنامه جامع هستیم که با برگزاری این شورا به آن دست خواهیم یافت.


مدیرکل اداره تربیت‌بدنی دانشگاه جامع علمی کاربردی افزود: سالانه یک الی دو جلسه در خصوص ورزش دانشگاهی توسط وزارت علوم تحقیقات و فناوری برگزار و مباحث مربوطه به‌صورت موردی بررسی می‌شود؛ به‌طور مثال نیمه سال ۹۷ این جلسه با محوریت برگزاری چهارمین المپیاد ورزش دانشجویی در شیراز تشکیل شد.


با توجه به پراکندگی فعالیت‌های ورزش دانشجویی در کشور اصلاح و ارتقای ساختار ملی، استانی و دانشگاهی ورزش دانشجویی با تقویت فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی باید صورت پذیرد تا مانع اقدامات موازی در رقابت‌های ورزش دانشجویی شود؛ این امر می‌تواند به برگزاری مسابقات لیگ‌های بین استانی کمک کند و باعث انسجام ورزش دانشجویی، ارتقای سطح مسابقات دانشگاهی و افزایش نقش ورزش دانشگاهی در ورزش ملی شود.


هم‌چنین شورای عالی ورزش نیز مسیر اصلاح و ارتقای ساختار ورزش دانشگاهی را میسر می‌سازد و از برگزاری اقدامات موازی، سلیقه‌‌ای و غیرتخصصی جلوگیری می‌کند. با این همه به نظر می‌رسد که این مسئله تا کنون بدون متولی باقی مانده و ورزش دانشگاهی را با مشکل مواجه کرده است.


انتهای پیام/4084/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب