مأموریت سرای نوآوری کشت و تجاریسازی گیاهان زینتی در گلستان چیست؟
گروه استانهای خبرگزاری آنا با تدبیر مدیران ارشد دانشگاه آزاد اسلامی در دوره جدید مدیریتی و برای گذار این دانشگاه از نسل اول و دوم دانشگاهها که فقط آموزش و پژوهش در آن انجام میشد و ورود به نسل سوم و چهارم که بر اساس کارآفرینی و علوم دانشبنیان طراحی شده است، برخی اقدامات با سرعت در واحدهای دانشگاهی در حال انجام بوده که راهاندازی سراهای نوآوری از آن دسته اقدامات با چاشنی سرعت بوده است.
شهریور گذشته با حضور روحالله دهقانی فیروزآبادی معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی، سرای نوآوری کشت و تجاریسازی گیاهان زینتی استان گلستان در واحد دانشگاهی گرگان گشایش یافت(مشروح خبر را اینجا بخوانید).
بعد از این بود که اواخر شهریور دهقانی فیروزآبادی با صدور حکمی مازیار احمدی گلسفیدی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان را بهعنوان مسئول راهاندازی و سرپرست سرای نوآوری کشت و تجاریسازی گیاهان زینتی استان گلستان منصوب کرد.
به همین منظور و برای آگاهی بیشتر از مأموریتهای سرای نوآوری کشت و تجاریسازی گیاهان زینتی استان گلستان با مازیار احمدی گلسفیدی به گفتگو نشستیم.
احمدی گلسفیدی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان در گفتگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا درباره چرایی و چگونگی راهاندازی سرای نوآوری کشت و تجاریسازی گیاهان زینتی استان گلستان اظهار میکند: پیشنهاد راهاندازی این سرا از سوی روحالله دهقانی فیروزآبادی داده شد و به بهرهبرداری رسید.
وی در پاسخ به چرایی واگذاری این مسئولیت به دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان میگوید: دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان از سالها پیش در حدود پنج هکتار زمین، شهرکی گلخانهای را با تمرکز بر علوم دانشبنیان در حوزه گیاهان زینتی راهاندازی و خروجیهای خوبی ازنظر علمی و تجاریسازی داشته و درنتیجه درآمد و گردش مالی خوبی برای این دانشگاه ایجاد کرده است.
مسئول راهاندازی و سرپرست سرای نوآوری کشت و تجاریسازی گیاهان زینتی میافزاید: بعد از بازدید مسئولان دانشگاه از این شهرک برای اینکه از همه ظرفیتها استفاده شود و حالت بروکراسی و قوانین دست و پاگیر دانشگاه بر آن حکمفرما نشود، پیشنهاد تشکیل سرا را دادند. با اینکه هنوز آییننامههای سرا ابلاغ نشده اما به ما دستور دادند تا در راستای راهاندازی سرا اقدام کنیم؛ در نتیجه 12 شهریور این سرا با حضور دهقانی فیروزآبادی در استان گلستان افتتاح شد.
احمدی یادآور میشود: هدف اصلی سرا بهنوعی شتابدهندگی دانشگاه آزاد اسلامی برای خروج از دانشگاههای نسل اول و دوم به دانشگاههای نسل سوم و چهارم است، یعنی قرار است این دانشگاه از حالت آموزشی و پژوهشی خارجشده و به سمت خلاقیت و کارآفرینی پیش رود و با این تغییر و تحولات، مشتریان ما که دانشجویان هستند رغبت بیشتری برای ادامه تحصیل داشته باشند؛ زیرا قرار است در واحدهای دانشگاه آزاد کار و حرفه به دانشجویان آموزش داده شود.
وی با تشریح تغییر روند آموزش در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان میکند: در این تغییر روند، وقتی دانشجویان در طول تحصیل حرفهای را آموزش میبینند، بعد از پایان تحصیلات بهراحتی میتوانند جذب بازار کار شوند.
این مقام مسئول یادآور میشود: مهمترین هدفی که در این سرا دنبال میشود این است که دانشجویان بعد از پایان تحصیلات به دنبال کار نباشد بلکه خود کارآفرین باشند، بهواقع دانشگاه از حالت آموزشی و پژوهشی به سمت خلاقیت و کارآفرینی حرکت میکند.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان در پاسخ به اینکه چه تعریفی از سرا میتوان کرد به آنا میگوید: سرا مجموعهای از فناورکدههایی است که دانشجوی صرفاً آموزشی را به عنوان دانشجوی فناور در رشته مرتبط تربیت میکند و با توجه به فضای استان گلستان که کشاورزمحور است، سرا را به سمت مقوله کشاورزی مدرن و گیاهان و گلهای زینتی هدایت کردیم.
احمدی اظهار میکند: سرا چارت سازمانی خود را دارد که در نخستین فرصت اعلام میشود، در این چارت سعی شده سرا، فارغ از حالت دست و پاگیر قوانین مرسوم حاکم بر فضای اداری دانشگاه آزاد اسلامی باشد و اصل بر چابکسازی با تعداد افراد محدود و کاملاً مستقل قرار داده شده و بنا بر این است از درآمدهای سرا برای خودش هزینه شود و در چارتی که در نظر گرفتهشده مراکز رشد و پژوهشکدهها زیرمجموعه سرا قرار میگیرند و فعالیت میکنند.
وی با بیان اینکه هدفگذاری شده تا این نوع فعالیتها در سایر واحدهای دانشگاه آزاد در سراسر کشور گسترش پیدا کند، میافزاید: بهعنوانمثال در استان هرمزگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس وقتی ظرفیت لازم برای این فعالیتها را دارد بهعنوان مشاور واردشده و طرح و برنامهریزی انجام میدهیم و این اقدامات با محور سرا در بندرعباس انجام میشود.
مسئول راهاندازی و سرپرست سرای نوآوری کشت و تجاریسازی گیاهان زینتی میگوید: دانشگاههایی که پروژههای کشاورزی در آنجا راهاندازی میشود، میتوانند از این ظرفیت و موقعیت استفاده و رشتههای کم متقاضی خود را احیا و راهاندازی کنند. از سوی دیگر با راهاندازی این سراها هر واحد دانشگاه آزاد میتواند نیمنگاهی به بحث صادرات محصولات خود داشته باشد.
احمدی با بیان اینکه ظرفیت آموزش و مهارتآموزی در این سرا محدودیت ندارد، اظهار میکند: در کل استان گلستان حدود 23 هزار دانشجو در حال تحصیل هستند و اگر از کل دانشجویان 10 درصد برای آموزش مراجعه کنند، ظرفیت آموزش برای آنان در این سرای پژوهشی وجود دارد.
وی توانایی انجام کارهای دانشبنیان در این سرا را یادآور میشود و میافزاید: مسئولان دانشگاه آزاد اعتقاد دارند هر چه دانشگاه در حوزه اقدامات تجاریسازی و تولید ثروت حرکت کند، نباید از مسیر اصلی خود که همانا دانش و تولید علم است، فاصله بگیرد از اینرو بخشی از فعالیتهای این سرا را به پژوهش اختصاص دادهایم.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی گرگان خاطرنشان میکند: مثلاً در زمینه کشت گیاهان زینتی، گیاهی مانند کاکتوس که محبوبیت دارد پیش از این چون توانایی تولید بذر آن وجود نداشت از خارج کشور وارد میشد؛ اما اکنونکه توانایی تولید این بذر وجود دارد در این سرا تولید بذر انجام میشود، در واقع اکنون توانایی تولید 6 نوع بذر را داریم؛ البته برای تولید انبوه آن به سرمایهگذار و زیرساخت نیاز است.
این مقام مسئول با بیان اینکه اکنون در استان گلستان چهار مرکز رشد در حال فعالیت است، اظهار میکند: حدود 25 شرکت و هسته فناور در دانشگاه آزاد اسلامی استان گلستان در حال فعالیت هستند، اما پراکندگی در زمینه کاری دارند یعنی بخشی در زمینه کشاورزی، بخشی در زمینه کامپیوتر و ... فعال هستند.
مسئول راهاندازی و سرپرست سرای نوآوری کشت و تجاریسازی گیاهان زینتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان میافزاید: در حال دستهبندی زمینه فعالیت این شرکتها هستیم و اولویت فعلی ما آنانی هستند که در رشته کشاورزی فعال هستند؛ اما این به آن معنا نیست که به سایر رشتهها بیتوجهی کنیم، درواقع پژوهشگرانی که رشته آنان غیرمرتبط هم باشد، میتوانند در سرای نوآوری ما فعالیت کنند.
احمدی درباره چگونگی فعالیت هستههای فناوری در این سرا که رشتههای غیر از کشاورزی دارند، اظهار میکند: میتوانیم برای آنان کار تعریف کنیم و یا بخواهیم اپلیکیشنی کاربردی مرتبط با رشته کشاورزی طراحی کنند. بهغیر از این در گلخانههای مدرن امروزی انواع و اقسام تکنولوژیهای روز مورد نیاز است که برای تأمین آن، فناوری غیر از کشاورزی کاربرد دارد.
انتهای پیام/4117/4062/
انتهای پیام/