بدنامی اعتیاد در کوچه پس کوچههای محله هرندی موج میزند/ تلاشهای شهرداری و بهزیستی برای زدودن اعتیاد از محله هرندی
گروه اجتماعی خبرگزاری آنا- مریم حضرتی؛ هر شهری برای خود منطقه و هر منطقهای دارای محلهای است که از این میان محلههای زیادی هستند که برچسبهای مختلفی دارند مثل محله مرفهین، محله اراذل و اوباش، محله قاچاقچیان، محله اوراقچیها، محله معتادان، محله متمولین و محلههایی با نام و انواع اسامی دیگر؛ در این بین محلههای هستند که از محلههای آسیب پذیر جامعه محسوب شده و بیشترین قشر آسیب پذیر جامعه را در خود جای داده است.
هرندی منطقهای پرتردد و در جنوب شهر تهران است که بیشترین مراکز تجمع معتادان را تشکیل میدهد و برای همین به محله معتادان معروف است؛ البته بیراه هم نمیگویند چرا که برخی از کارتن خوابها که دارای اعتیاد هستند در این محله سرگردانند.
وجود بی خانمانها در این محله آن هم به دلیل اعتیاد شدید به مواد مخدر این منطقه را از این حیث دچار چالش کرده که تردد افراد در آنجا به سختی شکل میگیرد و معتادان در کوچه پس کوچه یا در پارکها روزگار میگذرانند.
سالهاست که شهرداری، بهزیستی و نیروی انتظامی برای ساماندهی محله هرندی تلاش میکنند تا بتواند آسیبهای اجتماعی شهر تهران که در این منطقه به وفور به چشم می خورد را کاهش دهند بر همین اساس هر کدام از این ارگانها برحسب وظیفه و قانونی که بر عهده شان گذاشته شد در پی آماده سازی زیرساختها به منظور حل این آسیبها برآمدند.
کاهش اعتیاد با ایجاد گرمخانه
مدتهاست شهرداری تهران به همراه نیروی انتظامی در پی برطرف کردن این آسیب برآمده و با جمع آوری معتادان از سوی نیروی انتظامی و سپردن آنها به مراکز و گرمخانههایی ایجاد شده از سوی شهرداری، سعی داشته که بهترین نحو آنچه را که قانون بر عهدهاش گذشته انجام دهد.
شهرداری همچنین برای ساماندهی کودکان در معرض آسیب طرح مراکز پرتو را با عنوان انجمن حمایت از حقوق کودک (خانه کودک شوش) و خانه مهر کودکان دروازه غار را راهاندازی و برای معتادان هم در سال ۱۳۸۳ به منظور اسکان شبانه مددجویان بیخانمان شهر تهران به راه اندازی مددسرا به شکل چادر در پارک هرندی (منطقه ۱۲) و مددسرای دائمی به نام موسسه حامیان اعتیاد اقدام کرد.
دیگر خدمات اجتماعی شهرداری تهران ایجاد دو مرکز به نام مراکز بهاران بود که در جهت کاهش آسیبهای اجتماعی و با اولویت رسیدگی به وضعیت معتادین و کارتن خوابها بود، در حال حاضر در حال فعالیت است.
در کاهش مشکلات اعتیاد منطقه هرندی شاید بیش از بیش نقش شهرداری، خیریهها و همینطور سازمان بهزیستی بیشتر به چشم بیاید چرا که همه این نهادها در پی برطرف کردن دغدغه مردم این محله هستند و در این خصوص اقدامات بسیاری انجام دادهاند ولی متاسفانه معتادان همچنان برای دستیابی به مواد مخدر به این محله میآیند و پس از استعمال آن این محله را برای زندگی خود در نظر میگیرند.
البته طرح پاکسازی از سوی نیروی انتظامی باعث شد تا معتادان پر خطر و کم خطر جمع آوری شده و به مراکز بازپروری تحویل شود و منازلی که در این محله اقدام به فروش مواد میکردند پلمب گردد.
مراکز بهزیستی در محله هرندی یاریگران کودکان است
بهزیستی دیگر نهادی است که در امر کاهش آسیب اجتماعی بهخصوص معتادان فعالیتی ویژه دارد. در این محله چندین مراکز از سوی بهزیستی فعالیت میکند که در این خصوص بتول رحیمی خوشبخت کارشناس دفتر امور آسیب دیدگان اجتماعی بهزیستی استان تهران در گفتگو با خبرگزاری آنا، میگوید که خانه خورشید، مجتمع خدماتی غیر دولتی یار و انجمن حمایت از کودکان مراکزی هستند که در این محله دایر شده است.
وی اضافه میکند، انجمن حمایت از کودکان و مجتمع خدماتی، کودکان کار و خیابان و خانه خورشید هم زنان آسیب دیده از اعتیاد را تحت پوشش خود قرار داده که هزار نفر در این 3 مرکز حضور دارند.
رحیمی با اشاره به اینکه در این محله بیشتر مراکز بهزیستی یاریگران کودکان هستند گفت: به زودی مرکز موسسه زندگی خوب برای ادامه کار پروانه فعالیت دریافت میکند.
اگر تلاشهای نیروی انتظامی نبود اقدامات بهزیستی و شهرداری راه به جایی نداشت
کمکها و تلاشهای نیروی انتظامی یکی دیگر از اهرمهایی است که می تواند به کاهش آسیب در جامعه کمک کند نیرویی که اگر حضور نداشت نه اقدامات بهزیستی و نه شهرداری راه به جایی نمیبرد در حقیقت اصلیترین کار ساماندهی و جمع آوری از سوی نیروی انتظامی بوده است.
در گذشته معتادان متجاهری در این محله حضور داشتند که به صورت دسته جمعی کنار هم جمع میشدند و حتی تردد اهالی در آن محله هم با ترس و هم با سختی بود. اما اولویت پلیس تهران جمع آوری این معتادان از محلههای مولوی و شوش و هرندی و ارسال آنها به بهزیستی برای بازپروری است.
با توجه به بیماری معتادان متجاهر، پلیس تهران آنها را جمع آوری کرده و معتادانی که بیماری خاص دارند را به بهزیستی معرفی میکند؛ تعدادی هم که بیماری خاصی ندارند به کمپ سروش که متولی آن پلیس است میفرستند.
در کمپ مهر سروش که تاکنون بیش از 600 معتاد حضور دارند کارهای مربوط به بازپروری آنها انجام میشود و با توجه به حجم معتادان برنامه برای افزایش ظرفیت بیشتر نگهداری معتادان وجود دارد؛ در این کمپ مددجویان پس از بازپروری، دورههای آموزشی مختلفی را میگذرانند .
به هر روی برای کاهش بزهکاری و رفع انواع آسیبهای اجتماعی، مهمترین چالشی که افراد جامعه با آن برخورد میکنند معتادانی هستند که چرخه یک جامعه سالم را مختل میکند به همین منظور برای مبارزه و مقابله با آن باید تمهیداتی در محلههایی که مشهور به تبعات ناشی از مواد مخدر اندیشیده شود چرا که با وجود این همه خدمات باز هم همچنان این معضل پابرجاست و نیاز به یک نیروی جمعی دارد.
انتهای پیام/4046/
انتهای پیام/