دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

آیا «روز واقعه» در نیمه‌شب آزادی ذبح شد؟ / اجرای بد یک ایده سینمایی خوب

اکران دو فیلم «روز واقعه» و «پرواز در شب» در پردیس سینمایی آزادی یک اتفاق خوب فرهنگی بود که به‌نظر می‌رسد اجرای بدی داشت.
کد خبر : 415650
roozevaghee16_05_49.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه سینمای گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، در آستانه فرارسیدن ماه محرم و ایام سوگواری امام حسین(ع)، بنیاد سینمایی فارابی اعلام کرد که هم‌زمان با آغاز ماه محرم، دو اثر ماندگار و کلاسیک سینمای ایران «روز واقعه» و «پرواز در شب» که با همکاری مشترک «لابراتوار صدا و سیما»، «فیلمخانه ملی ایران» و «استودیو فام» مورد مرمت، اصلاح رنگ و صدا و بازسازی قرار گرفته است، در پردیس سینمایی آزادی به نمایش در می‌آید.


«روز واقعه» بر اساس فیلم‌نامه بهرام بیضایی به کارگردانی شهرام اسدی و تهیه‌کنندگی مرتضی شایسته در سال 1373 ساخته شد. این فیلم از تولیدات بنیاد سینمایی فارابی بود که در سیزدهمین جشنواره فیلم فجر موفق به کسب پنج سیمرغ بلورین شد. زنده‌یادان عزت‌الله انتظامی، مهدی فتحی، حسین پناهی،حمیده خیرآبادی و جمشید مشایخی؛ علیرضا شجاع‌نوری، سعید نیک‌پور، محمدعلی کشاورز و لادن مستوفی از جمله بازیگران این فیلم هستند .


«پرواز در شب» نیز از تولیدات سال ۱۳۶۵ بنیاد سینمایی فارابی و از آثار ارزشمند سینمای ایران به تهیه‌کنندگی و کارگردانی زنده‌یاد رسول ملاقلی‌پور فیلم برگزیده پنجمین جشنواره فیلم فجر و برنده لوح زرین بهترین جلوه‌های ویژه در همین جشنواره است. زنده‌یاد فرج‌الله سلحشور، علی یعقوب‌زاده، تاجبخش فنائیان، جعفر دهقان، مصطفی لاجوردی و سید جواد هاشمی از جمله بازیگران این فیلم بودند.



نمایش این دو فیلم خاطره‌انگیز بر اساس تفاهم‌نامه همکاری بین بنیاد سینمایی فارابی و سینما آزادی به‌منظور اکران فیلم‌های مناسبتی انجام شد و مقرر شد این دو فیلم به مدت دو هفته از 10 شهریور در سینما آزادی روی پرده بروند و یک سانس در هر روز به اکران این آثار اختصاص یابد.


در این میان، اکران نسخه مرمت‌شده فیلم «روز واقعه» پس از 24 سال آن هم در ایام سوگواری حضرت اباعبدالله الحسین(ع) برای بسیاری از دوستداران سینما رویداد قابل توجهی بود. اگرچه «روز واقعه» در سال‌های اخیر و در روزهای تاسوعا و عاشورا بارها و بارها به‌صورت کامل از تلویزیون پخش شده بود، اما دیدن نسخه ترمیم‌شده این فیلم بر روی پرده می‌توانست برای علاقه‌مندان به فیلم‌های مذهبی و تاریخی طعم دیگری داشته باشد. با این حال زمان نامناسب اکران باعث شد تا بسیاری از دوستداران سینما از تجربه این لذت محروم شوند.





سانس در نظر گرفته شده برای اکران این فیلم ساعت 23/20 و برخی شب‌ها 23/50 شب بود که برای حضور مخاطبان به‌ویژه به‌همراه خانواده زمان بسیار نامناسبی به حساب می‌آید.


در همین ارتباط و به گزارش روابط عمومی پردیس سینمایی آزادی، تعیین ساعت اکران این فیلم‌ها با توافق مدیر پردیس سینمایی، بنیاد سینمایی فارابی و سازمان سینمایی انجام شده است. با توجه به اینکه ساعات فیلم‌های در حال اکران از پیش مشخص شده و امکان تغییر آن‌ها وجود ندارد، فیلم‌هایی که در قالب سانس فوق‌العاده اکران می‌شوند معمولاً در ساعات پایانی شب به نمایش در می‌آیند.


بر اساس این گزارش اکران فیلم «پرواز در شب» روز گذشته و در موعد مقرر به پایان رسید، اما فیلم «روز واقعه» تا پایان هفته به اکران خود ادامه می‌دهد؛ علاقه‌مندان به تماشای این فیلم می‌توانند با مراجعه به سایت سینما تیکت و یا گیشه سینما نسبت به خرید بلیت اقدام کنند.



بر اساس آمار و اطلاعات ارائه‌شده در سامانه فروش سینمای ایران، تعداد مخاطبان فیلم «روز واقعه» از آغاز اکران این فیلم در دهم شهریورماه تا پایان روز شنبه 23 شهریور در مجموع 219 نفر بوده است. بیشترین تعداد تماشاگر این فیلم با 32 نفر به روز دوشنبه یازدهم شهریورماه تعلق دارد و کمترین تعداد تماشاگر نیز تنها با 9 نفر به روزهای چهاردهم و بیست و سوم شهریورماه اختصاص دارد.


به این ترتیب، میانگین تماشاگر این فیلم برای هر سانس در طول 9 روز نمایش 24 نفر است. با توجه به اینکه این فیلم تقریباً هر سال از یک یا چند شبکه تلویزیونی پخش شده و البته با توجه به اکران آن در ساعات پایانی شب، شاید بتوان این میزان از مخاطب را قابل قبول دانست. با این حال اگر مدیران سازمان سینمایی و بنیاد سینمایی فارابی به‌عنوان متولیان پخش این فیلم، ساعت اکران مناسبی را برای «روز واقعه» در نظر می‌گرفتند، قطعاً استقبال بهتری از این اثر ماندگار و البته فیلم «پرواز در شب» صورت می‌گرفت. توافق با تهیه‌کننده یکی از فیلم‌های در حال اکران و اختصاص اکران بیشتر به آن فیلم‌ها، می‌توانست مانع از ذبح شدن «روز واقعه» در نیمه‌شب‌های پردیس آزادی شود.کاری که به نظر می‌رسد با بی‌سلیقگی انجام نشد و یک اتفاق خوب فرهنگی را تا حد زیادی به حاشیه برد.





از سوی دیگر بلیت این دو فیلم نیز با همان قیمت فیلم‌های در حال اکران، یعنی به قیمت 15 و 20 هزار تومانی فروخته می‌شود؛ در حالی که می‌‌توان به‌راحتی بلیت‌های این دو فیلم را با تخفیف ویژه و به قیمت بسیار پایین‌تری ارائه کرد؛ به این ترتیب مخاطبان بیشتری در ایام محرم می‌توانستند از تماشای این دو فیلم لذت ببرند. با این حال به‌نظر می‌رسد تصمیم‌گیرندگان در این حوزه ترجیح دادند تا از خیر درآمد هر چند محدود این فیلم‌های مناسبتی نگذرند.


انتهای پیام/4072/4104/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب