ایجاد ظرفیتهای همکاری دانشگاه آزاد اسلامی و سازمان شیلات کشور
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از لاهیجان، نبیالله خونمیرزایی رئیس سازمان شیلات کشور صبح امروز با حضور در دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان با هیئت رئیسه و اعضای هیئت علمی مرتبط با رشتههای شیلات این واحد دانشگاهی به دیدار و گفتگو پرداخت.
میرزایی در این نشست با بیان اینکه در حال طراحی چارچوبهایی برای همکاری سازمان شیلات و دانشگاه آزاد اسلامی هستیم، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی دارای ظرفیتهای زیادی در کشور است و زمینهای زراعی، چاههای آب، سوله های بلااستفاده، متخصصان رشتههای مختلف مرتبط با فعالیتهای شیلات، محیط زیست و مهندسی در این دانشگاه وجود دارد و به همین دلیل، بهدنبال ایجاد ظرفیتهای همکاری متقابل با دانشگاه آزاد اسلامی و سازمان شیلات هستیم.
وی با بیان اینکه دانشگاهها میتوانند از ظرفیتهای استانی و بومی برای حل مشکلات خود و جامعه استفاده کنند، افزود : ظرفیت های زیادی در استانها وجود دارد، دانشگاهها با حضور مؤثر در شورای اشتغال، کشاورزی و کارگروههای رفع موانع اشتغال و اقتصاد مقاومتی میتوانند در حل مشکلات، بهخصوص در فعالیتهای مرتبط با شیلات گام بردارند.
رئیس سازمان شیلات، توسعه مشاغل خرد را دارای ظرفیت بالایی در حل مشکلات جامعه دانست و بیان کرد: با توجه به محدودیتهای منابعی که در کشور وجود دارد، میتوان با توسعه روشهای مکانیزه، تصفیه آب و بازچرخانی آن و ... بهدنبال ایجاد زیرساختهای توسعهای با منابع مالی کمتر برای ایجاد اشتغال و تولید در سطوح خرد بود و در تهیه ملزومات سیستمهای مشاغل خرد نیاز به دانشگاههاست.
وی با بیان اینکه دانشگاهها در ایران باید سریعتر به سمت نسل چهارم گام بردارند، ادامه داد: دانشگاه آزاد اسلامی که وابستگی به نفت و منابع دولتی برای رفع هزینههای خود ندارد، باید علاوه بر منابع شهریهای به فکر منابع غیرشهریهای هم باشد و راه آن این است که از فناوریهای جدید و توانمندیهایی که مبتنی بر کار علمی است، ظرفیتهای خود را برای حل مشکلات جامعه تعریف کند.
میزایی با بیان اینکه کمتر جایی مانند دانشگاه آزاد اسلامی در کشور وجود دارد که تجمیع نیروهای متخصص و وابستهنبودن به منابع عمومی بودجه نفت در آن وجود داشته باشد، اظهار کرد: خودکفایی و وابستهنبودن دانشگاه آزاد به منابع نفتی ویژگی مهمی است که آن را به سمت دانشگاههای نسل چهارم هدایت میکند. دانشگاه می تواند از دانش، امکانات و توانمندی هایی که دارد برای ایجاد درآمدهای غیرشهریهای استفاده کند.
رئیس سازمان شیلات کشور با اینکه دانشگاهها هستند که حکمیت علمی بررسی اثرات زیست محیطی و اجتماعی اجرا یا توقف طرحها را در کشور دارند، بیان کرد: دانشگاهها می توانند همه جنبه هایی که با پدیدهایی روبهرو می شویم را با توجه به امکانات و هیئت علمی که دارند، بررسی و کمک کنند؛ بنابراین منبع اطلاعاتی از داده ها برای انجام تحقیقات و پایان نامه های دانشجویی ایجاد میشود و می تواند منجر به درآمدزایی نیز بشود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان هم در این نشست با بیان اینکه بیش از ۳۰ سال است که این واحد در حال تربیت متخصصان رشته های مرتبط با شیلات است، بیان کرد: متخصصان مختلف فراوانی در مقاطع مختلف کارشناسی، ارشد و دکتری در رشته های مرتبط با شیلات در این واحد دانشگاهی تربیت شدهاند و بسیاری از مدیران صنعت شیلات کشور از دانش آموختگان ما هستند. مرکز تحقیقات شیلات دکتر کیوان واحد لاهیجان هم در امر تحقیقات و پرورش متخصصان در سطح کشور از مراکز معتبر علمی است.
سیروس بیدریغ، واحد لاهیجان را دارای امکانات بی نظیر برای رفع مشکلات کشور و استان دانست و افزود: این دانشگاه با دارابودن بیش از ۸ هزار دانشجو، بیش از ۵۰۰ کارمند و هیئت علمی، وجود آزمایشگاه و مراکز تحقیقاتی متنوع و مجهز بستر مناسبی برای همکاری با نهادها، ارگانها و صنایعی مانند سازمان شیلات را فراهم کرده است.
تعامل بیشتر سازمان شیلات با واحد لاهیجان، اجرای طرحهای آموزش و ارتقای علمی صیادان و بهرهوران شیلات، کمک به معرفی مزایای رشتههای مرتبط با آبزی پروری در جامعه، هدایت پایاننامههای مقاطع ارشد و دکتری به سمت حل مشکلات سازمان، تشکیل اتاق مشترک میان سازمان و دانشگاه، هدایت طرحها و بودجههای تحقیقاتی به سمت واحد لاهیجان از جمله مطالبی بود که در این جلسه مورد بررسی طرفین قرار گرفت.
انتهای پیام/4062/
انتهای پیام/