دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 شهريور 1398 - 00:11
حجت‌الاسلام ابراهیم‌زاده در گفتگو با آنا:

استادان با انتقال پیام عاشورا دانشجویان متعهد تربیت کنند/ ایستادگی مقابل استکبار با تحلیل نهضت امام حسین(ع)

مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان‌شرقی تأکید کرد که استادان دانشگاه باید با انتقال پیام عاشورا به دانشجویان در تربیت نیروهای متعهد کوشا باشند.
کد خبر : 414564

حجت‌الاسلام امیر ابراهیم‌زاده مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان‌شرقی در گفتگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا با موضوع تلاش‌ دانشگاهیان برای انتقال پیام‌های عاشورا اظهار کرد:‌ ابزارهای فرهنگی مانند معاونت فرهنگی، نهاد نمایندگی رهبری و هیئت عزاداری در همه دانشگاه‌ها وجود دارد و کار خودشان را انجام می‌‌دهند؛ اما نقش استادان در انتقال پیام عاشورا به دانشجویان بیشتر از هر ابزار دیگری است.


وی افزود: استادان باید با انتقال پیام عاشورا به دانشجویان در تربیت نیروهای متعهد کوشا باشند ازجمله این پیام‌ها می‌تواند بحث عبودیت باشد که بر اساس نظرسنجی نهاد، بالای 90 درصد از جوانان قیامت را قبول دارند؛ اما چه مقدار بحث عبودیت در این دانشجویان و جوانان نهادینه شده این خودش جای تأمل دارد.


مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان‌شرقی گفت:‌ باید بگوییم که دانشگاه‌ها آن‌گونه که امام و مقام معظم رهبری راهبردها را ترسیم کردند، نتوانسته‌اند به آن هدف مطلوب برسند با این حال دانشجویان بسیاری وجود دارند که در راه معنویت و اخلاق قدم برمی‌دارند و استادان بسیجی اثرگذاری هم داریم که اهل مسجد و منبر هستند و در هیئت‌های عزاداری فعالیت می‌کنند.


ابراهیم‌زاده تصریح کرد: باید قبول کنیم که مقابل شبکه‌های اجتماعی، فضای مجازی و این عصر انفجار اطلاعات که غرب و شرق حمله کردند بر آموزه‌ها و باورهای جوانان، هنوز نتوانسته‌ایم مقابل آنها حرکت مؤثری انجام دهیم و کم‌کار بوده‌ایم.


وی مطرح کرد:‌ هرچند بعضی از مقوله‌ها نشان می‌دهد که دینداری در ذات جوانان است به‌عنوان نمونه همین اربعین که سیل خروشان جوانان به‌سوی عتبات عالیات و امام حسین(ع) مشرف می‌شوند و یا در شب‌های قدر و اعتکاف، اینها خود نشان از دینداری جوانان دارند؛ اما نمی‌توان گفت که دانشگاهیان در این دینداری جوانان نقش داشته‌اند و باید خیلی تلاش کرد تا اثرگذاری دانشگاهیان بیش از محیط بیرون باشد.


مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان‌شرقی خاطرنشان کرد: الحمدلله با استقرار دکتر ولایتی و دکتر طهرانچی دوره‌های آموزشی و کارگاه‌های آموزشی برای دانشجویان و استادان به‌منظور بالابردن سطح معرفی آنان برگزار می‌کنند که اتفاقاً 22 تا 26 این ماه در بروجرد هم همایشی برگزار خواهد شد.


ابراهیم‌زاده اظهار کرد:‌ در مورد استادان حق‌التدریس در آذربایجان شرقی تصمیم گرفتیم که برای استادان رشته‌های تخصصی مانند هنر، شیمی، فیزیک و ریاضی که درس تخصصی معرفتی ندارند، دوره‌های آموزشی مانند دوره‌های معرفتی و بصیرت سیاسی و کارگاه‌های آموزشی برگزار کنیم تا سطح معرفتی استادان را در همه رشته‌ها بالا ببریم. به‌طور متناوب باید برای استادان مختلف دوره گذاشته و پیام‌های عاشورا به استادان آموزش منتقل شود تا بتوانند به دانشجویان منتقل کنند.


وی درباره چگونگی انتقال مفاهیم عاشورا توسط مسئولان دانشگاه به دانشجویان مطرح کرد:  مسئولی که خود در نماز جماعت شرکت می‌کند، می‌تواند الگو باشد و برای دانشجو الگو ارائه کند؛ اما مسئولی که خودش در نماز شرکت نکند، نمی‌تواند دانشجو را دعوت به نماز،‌ معنویت و اخلاق کند. باید مانند اهل‌بیت عصمت و طهارت(ع) دانشجویان را با عملکرد و رفتار خداپسندانه خودمان هدایت کنیم و با سیره پیامبر و علوی دانشجویان را به سمت معنویت پیش ببریم.


مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان‌شرقی افزود: اوایل دهه 80 یکی از مأموران امنیتی آمریکا گفته بود بر این ملت ایران نمی‌شود مسلط شد؛ زیرا دو  آموزه دارند، یکی گذشته سرخ یعنی قیام امام حسین علیه‌السلام و نهضت عاشورا که امام  نمایشگاهی را به تصویر کشید در صحرای کربلا از بچه 6 ماهه تا حبیب‌بن‌مظاهر 90 ساله که برای هر سن افرادی را برای شیعیان الگو ارائه داد تا از آنها آموزه‌هایی کسب کرده و در زندگی خود استفاده کنیم و آموزه دیگر ملت ایران را  آینده سرسبز عنوان کرد که همان انتظار برای ظهور امام مهدی(عج) است.


ابراهیم‌زاده در بخش دیگری از گفتگوی خود با آنا بیان کرد: استفاده از  پیام‌های عاشورا در سبک زندگی اسلامی، همین مدافعان حرم بوده و هستند که در سوریه حاضر می‌شوند و از حرم و شرف امت اسلامی دفاع می‌کنند. اینها برگرفته از مکتب علی‌اکبر و حضرت ابوالفضل علیهم‌السلام بوده و یا  در جنگ تحمیلی عراق که جوانان، میان‌سال‌ها و پیرمردان و مادران و بانوان ما نشان دادند که از زینب و رباب الگو گرفتند و خم به ابرو نیاوردند و جوانان خودشان را فدای اسلام کردند، این همان سبک زندگی ایرانی اسلامی است که از نهضت عاشورا گرفته شده است.


وی اظهار کرد: امام و مقام معظم رهبری از شجاعتی که در امام حسین علیه‌السلام بود، پایداری و جاودانگی حماسه عاشورا و برجستگی رهبر این نهضت الگو گرفتند و همه مسئولان اگر بخواهند زندگی موفقی داشته باشند و مقابل استکبار بایستند باید نهضت عاشورا را تحلیل کنند.


مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان‌شرقی گفت: امیدواریم امت اسلامی به‌ویژه دانشگاهیان از پیام‌ها و عبرت‌های عاشورا درس بگیرند تا ان‌شاءالله عاشورای دیگری تکرار نشود و امام تنها نماند.


انتهای پیام/4121/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب