«قصههای مجید» را اگر امسال میساختم مورد توجه قرار نمیگرفت؛ چون تلویزیون ایران بیاعتبار شده است
کیومرث پوراحمد در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی آنا درباره جشنواره کودک و نوجوان گفت: «سال گذشته در اصفهان به قدری بچهها پراکنده بودند که طبیعتا آن گرمای پرشور اصلا شکل نمیگرفت و موجب دلزدگی میشد. امسال به دلیل اینکه دبیر جشنواره آقای شجاع نوری است و به واسطه آن خاطره شیرین چند دوره اول جشنواره اصفهان که خیلی دلپذیر بود، آمدم و خوشبختانه دیدم اینجا همان جو وجود دارد و همه بچهها یک جا جمع هستند و همان جمعهای پرشور شبانه هم برقرار است. به هر حال همین که هست خوب است.»
وی همچنین درباره نخستین المپیاد فیلمسازی نوجوانان اظهار کرد: «فکر خیلی خوبی است کما اینکه الان اگر کسی به من بگوید سینمای ایران مُرده یا دارد میمیرد میگویم نه تو اشتباه میکنی و آگاهی نداری. و میپرسم آیا فیلم های «ماهی و گربه» و «پرویز» را دیدهای؟ و اگر بگوید نه. میگویم پس چنین حرفی نزن؛ سینمای ایران نمرده و نخواهد مرد. همچنین میپرسم فیلمهای هومن سیدی مثل «سیزده» را دیدهای؟»
وی ادامه داد: «الان تعدادی جوان هستند که فیلمهایشان واقعا شاهکار و شگفتانگیز است. بنابراین این المپیاد هم کار بسیار مفید و خوبی است که از آن افرادی مثل مجید برزگر و شهرام مکری کشف خواهند شد. این المپیاد چنین ظرفیتی دارد.»
پوراحمد در مورد جداسازی جشنواره کودک و نوجوان گفت: «در گذشته باید ده، بیست سال زمان میگذشت تا یک نسلی عوض شود اما الان نسلها زود به زود عوض میشوند و این استنباط درستی است که نوجوانان و کودکان دیدگاههای بسیار متفاوتی دارند و قرار گرفتن آنها در کنار هم نمیتواند آن نتیجهای که لازم است را به دست بدهد.»
این کارگردان برجسته سینمای کودک و نوجوان اظهار کرد: «من همیشه به این فکر میکنم که اگر الان «قصههای مجید» را میساختم آیا به همان اندازه مورد توجه و استقبال قرار میگرفت؟ خودم فکر میکنم چنین اتفاقی نمیافتاد چون به قدری تلویزیون ایران بیاعتبار شده است و به قدری تنوع امکانات و تکنولوژی و شبکههای ماهوارهای زیاد شده است و این امکانات و تکنولوژی مدرن جهانهای تازهای را به رویشان گشوده است که اگر امسال قصههای مجید را میساختم بعید میدانم مورد توجه واقع میشد.»
وی ادامه داد: «اگر هنوز هم فیلمها و سریالهای آن زمان مخاطب دارد این است که پدرو مادرها حس خوبی به این فیلمها و سریالها دارند و آنها را تماشا میکنند و بچهها هم در کنار پدر و مادربه تماشای این آثار مینشینند.»
وی همچنین درباره علاقه کودکان امروز به آثار سینمای کودک و نوجوان سالهای گذشته همچون «خواهران غریب» گفت: «من دو نوه دورگه دارم که یکی 4 ساله و دیگری 14 ساله است. هر دوی آنها با دیدن فیلم «خواهران غریب» صحبت کردن به زبان فارسی را یاد گرفتهاند به دلیل اینکه این فیلم را در طول روزهای متمادی بارها و بارها دیدهاند.»
پوراحمد در پایان بیان کرد: «چنین فیلمهایی با هر نسلی میتواند ارتباط برقرار کند، کما اینکه فیلمی مثل «اشکها و لبخندها» هنوز برای ما جذابیت دارد و حتما برای کودکان و نوجوانان امروز هم جذاب است.»
انتهای پیام/