دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 شهريور 1398 - 13:04
آنا گزارش می‌دهد؛

سردرگمی مدیریتی در مراکز «بهاران»/ ادعای شورای شهر: تا مصوب نکنیم بهزیستی حق بهره‌برداری ندارد

مراکز بهاران یکی دیگر از مراکز مشترک بین شهرداری تهران و سازمان بهزیستی است که بر سر واگذاری یا عدم واگذاری آن اختلاف نظر وجود دارد؛ مراکزی که لایحه آن در سال 1397 مصوب شده و هنوز در پیچ‌وخم تصویب در شورای شهر تهران است.
کد خبر : 414438
13950330123827167950814.jpg

گروه اجتماعی خبرگزاری آنا مریم حضرتی؛ مراکز «بهاران» که برای نگهداری معتادان تعبیه شده است، مدتهاست به محل مناقشه بین مدیریت شهری و سازمان بهزیستی تبدیل شده و این درحالی‌است‌که لایحه واگذاری آن توسط شهرداری به سازمان بهزیستی ماه‌هاست که پشت در صحن شورای شهر تهران برای رسیدگی و تصویب در حال خاک خوردن است.


8 مرکز بهاران که قرار است از سوی شهرداری تهران به سازمان بهزیستی واگذار شود، به منظور ساماندهی افراد آسیب‌دیده، توانمندسازی بیماران سخت معتاد متجاهر و ساماندهی کودکان خیابانی در اختیار موسسات و سمن‌هایی که تجربه‌ای در پیشگیری از آسیب دیدگان اجتماعی دارند قرار می‌گیرد که آنها از سوی سازمان بهزیستی برای مدیریت مرکز بهاران مجوز فعالیت دارند.


شورای شهر تهران معتقد است که شهرداری تهران خودسرانه اقدام به واگذاری این مراکز به سازمان بهزیستی کرده است و می‌بایست این موضوع از طریق شورای شهر مصوب شود.


همچنان بر سر واگذاری مراکز بهاران بحث و جدل است


در همین خصوص، سید نجم‌الدین محمدی، مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران در گفتگو با خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی خبرگزاری آنا در ارتباط با مراکز بهاران اظهار کرد: موضوع مراکز بهاران مربوط به تعهداتی است که شهردار وقت در سال ۹۴ به وزارت کشور و ستاد مبارزه با مواد مخدر داد تا در توانمندسازی روانی اجتماعی ایفای نقش کند. از سال ۹۴ تا ۹۶ شهرداری تهران در این حوزه فعالیت می‌کرد تا اینکه در برنامه ششم توسعه کشور که سال اول آن سال ۹۷ بود این موضوع به‌عنوان قانون در ماده ۸۰ برنامه ششم توسعه کشور آمد؛ براساس آن وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی(سازمان بهزیستی) با همکاری شهرداری‌ها موظف است در ارائه خدمت به کاهش آسیب به افراد بی‌خانمان در قالب گرم‌خانه‌ها و همچنین صیانت از بهبود یافتگان فعالیت کند.


مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران ادامه داد: پس از به تصویب رسیدن برنامه ششم توسعه کشور در سلسله جلسات مختلفی که در شورای اجتماعی کشور با حضور استاندار تهران به‌عنوان رئیس کمیته فرهنگی اجتماعی استان برگزار شد مقرر شد ۸ مرکز در اختیار سازمان بهزیستی قرار داده شود که تاکنون دو مرکز واگذار شده است.


اعتراض استاندار بخاطر عدم تحقق واگذاری مراکز بهزیستی


قرار بود در توافقی که میان استانداری و شهرداری تهران به وجود می‌آید 11 مرکز بهاران برای توانمندسازی و همینطور نگهداری معتادان به سازمان بهزیستی واگذار شود که این اتفاق به درازا کشیده شد و اعتراض استاندار تهران را در عدم تحقق این واگذاری به سازمان بهزیستی علنی کرد.


در پی این اعتراض پیروز حناچی شهردار تهران این واگذاری را منوط به تایید شورای شهر عنوان کرد که در این خصوص مدیرکل بهزیستی استان تهران بیان کرد امیدواریم شهرداری تهران به تعهداتی که برای واگذاری مرکز بهاران داده است پایبند بماند.


داریوش بیات‌نژاد مدیرکل بهزیستی استان تهران اما در گفتگو با خبرنگار حوزه رفاه گروه اجتماعی خبرگزاری آنا با  اشاره به چرایی این واگذاری‌ها به بهزیستی گفت: بر اساس جلسات متعددی که در سطح استان شکل گرفت قرار بر این بود که تعدادی از فضاهای فیزیکی شهرداری تهران تحت عنوان مرکز بهاران به سازمان بهزیستی واگذار شود.


داریوش بیات‌نژاد ادامه داد: شهرداری تهران قرار بود حدود ۸ الی ۱۰ مرکز بهاران را در قالب تفاهم‌نامه‌ای در اختیار برخی موسسات و خیریه‌هایی قرار دهد که نظارت آن برعهده سازمان بهزیستی باشد.


مراکز بهاران در حوزه حرفه‌آموزی به وظایف خود عمل نکردند


البته الهام فخاری نایب رئیس کمیسیون اجتماعی شورای شهر تهران در این باره اشاره دارد که در آغاز سال ۹۸ خبری مبنی بر پیگیری ایجاد تفاهم‌نامه‌ای میان سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران با سازمان بهزیستی در خصوص واگذاری این مراکز مطرح شد که متأسفانه هیچ نوع هماهنگی با کمیسیون ناظر که کمیسیون فرهنگی اجتماعی است در این راستا صورت نگرفته است.


علت این اختلافات و طولانی شدن پروسه واگذاری این مراکز به سازمان بهزیستی را شاید بتوان در صحبت‌های اعضای شورای شهر درباره مراکز بهاران جستجو کرد؛ صحبتی که الهام فخاری در جلسه شورای اسلامی شهر تهران این‌گونه بیان می‌کند: مراکز بهاران نباید به مراکز ترک اعتیاد تبدیل شود و تاکنون این مراکز در حوزه حرفه‌آموزی به وظایف خود عمل نکردند.


نایب رئیس کمیسیون اجتماعی شورای شهر تهران ادامه می‌دهد، برخی از این مراکز به‌جای پایبندی به وظایف مشخص شده که همان حرفه‌آموزی است، اقدام به نگهداری معتادان و تبدیل مراکز بهاران به مرکز ترک اعتیاد کرده‌اند.


اعضای شورای شهر معتقدند که کار تخصصی را به نهاد تخصصی باید واگذار کنند


اما در این میان علی صادقی معاون حمایت‌های اجتماعی سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، در خصوص اختلاف بین سازمان‌ها درباره مراکز بهاران معتقد است که اعضای شورای شهر اعتقاد دارند کار تخصصی را باید به نهادهای تخصصی واگذار کرد. 


وی این‌گونه ادامه می‌دهد که بر اساس بخشنامه‌های ابلاغی شورای شهر تهران هرگونه واگذاری‌ها به افراد حقیقی و حقوقی باید بر اساس اخذ مجوز و ارائه لایحه مربوطه جهت هرگونه واگذاری‌ها به شورای شهر باشد و انتقاد اعضای شورای شهر تهران هم همین است.


معاون حمایت‌های اجتماعی سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران می‌افزاید که اکنون لایحه واگذاری مراکز بهاران در مرحله مطالعه و طرح در تعیین فوریت‌های یک یا دو فوریتی در صحن شورای شهر تهران است و تا هفته آینده به صحن شورا جهت رسیدگی خواهد رفت.


بر اساس ماده 80 برنامه ششم توسعه کشور مصوب مجلس شورای اسلامی و ابلاغ شده از سوی رئیس جمهور، شهردارهای کلان‌شهرها و به‌خصوص شهرداری تهران به عنوان شریک اجتماعی با سازمان بهزیستی شناخته شده است و باید در راستای صیانت از بهبود یافتگان، فضاهایی را در اختیار بهزیستی بگذارد که اختصاصاً همان «بهاران» شناخته می‌شوند.


 با در اختیار قرار دادن این فضاها در واقع بهبودیافتگانی که دوره ترک مواد مخدر را در ماده 16 گذرانده‌اند، می‌توانند در آن فضاها حضور پیدا کنند. دوره درمان فیزیکی و ترک جسمانی‌شان در ماده 16 انجام شده و دوره درمان اجتماعی، روانی، مهارت‌آموزی و توانمندسازی‌شان در مراکز بهاران پیگیری می‌شود.


بنابر این باید منتظر ماند و دید که آیا این مراکز می‌توانند با مصوبه شورای شهر به سازمان بهزیستی واگذار شوند یا اینکه این اختلافات همچنان پابرجا خواهد بود؟


انتهای پیام/4046/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب