دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 شهريور 1398 - 13:18
فائقی در گفتگو با آنا:

دیپلماسی ورزش ایران ضعیف شد/ باید عزت جمهوری اسلامی حفظ شود

رئیس اسبق سازمان تربیت‌بدنی گفت: دیپلماسی ورزش ایران ضعیف شد و ما باید به فکر گرفتن کرسی‌های بیشتر در فدراسیون‌های جهانی باشیم.
کد خبر : 413876

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، پس از اتفاقاتی که در جریان مسابقات جهانی جودو برای سعید مولایی ملی‌پوش ایرانی اتفاق افتاد و در نهایت این جودوکار اعلام کرد در المپیک زیر پرچم IOC به میدان خواهد رفت.‌ عدم رویارویی ورزشکاران ما با ورزشکاران رژیم اشغالگر قدس باعث شد تا بحث تعلیق ورزش ایران به میان بیاید و فدراسیون جهانی جودو ایران را برای حضور در المپیک توکیو تهدید کند.


سعید فائقی در گفتگو با خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، درباره تهدیدهای فدراسیون جهانی جودو مبنی بر حذف ایران از المپیک توکیو  به دلیل مبارزه نکردن با ورزشکاران رژیم صهیونیستی گفت: طبق فرموده امام خمینی و تأکیدات مقام معظم رهبری ما رژیم صهیونیست را به رسمیت نمی‌شناسیم و این موضوع را هم همه ورزشکاران ما می‌دانند که خط قرمز است و باید رعایت کنند. اما به رسمت نشناختن رژیم صهیونیستی بحث داخلی کشور ماست و در جوامع بین‌الملل مطرح نیست. در قوانین بین‌المللی ورزش همه کشورهای عضو فدراسیون‌های جهانی و قاره‌ای شرایط یکسان دارند و تمامی کشورهای عضو صاحب یک مرکز هستند و هر اتفاق غیرورزشی بیفتد آنها این موضوع را رصد می‌کنند. 


وی ادامه داد: حالا در چنین شرایطی‌ که قانون داخلی کشور ما مبنی بر این است که رژیم اشغالگر قدس را به رسمیت نمی‌شناسیم و آنها را قبول نداریم باید در مجامع‌ بین‌الملل هم آن را مطرح کنیم. ما در این چند سال هیچ‌وقت به‌صراحت اعلام نکردیم با ورزشکاران رژیم صهیونیست مبارزه نمی‌کنیم. بلکه همیشه با عنوان‌های مختلف مثل مریضی، مصدومیت یا دیر رسیدن به مسابقه از مبارزه با آنها سرباز زدیم. در ماجرایی که اخیراً در ورزش کشور ما به وجود آمد و سعید مولایی رنکینگ یک جهان را داشت، به دلیل اینکه با حریف اشغالگر قدس در مرحله بعدی روبه‌رو نشود، مسابقه خود را باخت. در شرایطی که مولایی در این وزن رنکینگ یک را دارد به حریفی می‌بازد که اصلاً رنکینگ ندارد، این مسائل باعث می‌شود حساسیت‌ها بیشتر می‌شود و بحث تعلیق مطرح می‌شود.


رئیس اسبق سازمان تربیت‌بدنی عنوان کرد: من خودم به عنوان یک ایرانی مسلمان با رژیم صهیونیستی مشکل دارم. اما در روابط خارجی سه اصل از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. ما باید عزت، حکمت و مصلحت کشورمان را هم در نظر بگیریم. در این شرایطی که فدراسیون‌‌های جهانی به خاطر این موضوع ما را تهدید می‌کنند باید برای حل این مشکل راه چاره‌‌ای بیندیشیم. یک راه‌ آن این است که موضوع به مجلس برده شود و در آنجا به صورت قانونی یک تصمیم بگیرند و در مجامع بین‌الملل ورزشی هم اعلام کنند، بنابراین هر زمان ورزشکاران ما با حریفان اشغالگر قدس روبه‌رو شوند، اعلام می‌کنند که قانون کشور ماست و باید از آن تبعیت کنیم. همانطور که گفتم ما در جوامع بین‌المللی هیچ‌ زمانی این موضوع را به‌صراحت اعلام نکردیم و به همین خاطر حساسیت‌ها چند برابر شده است. یا این موضوع را به شورای امنیت ملی ببریم و باز هم راجع به آن تصمیم‌گیری کنیم چرا که ممکن است در آینده باز هم با این موارد مواجه شویم. 


فائقی در پاسخ به این سؤال که دیپلماسی ورزش ما چطور می‌تواند این بحران را مدیریت کند، عنوان کرد: اینکه ما در فدراسیون‌های جهانی،  قاره‌ای و کمیته بین‌المللی المپیک دیپلماسی ورزشی داشته باشیم به موضوع کمک می‌کند اما این موضوع ملزم است که ما در تمامی فدراسیون‌ها حضور فعال داشته باشم و رأی بگیریم. متأسفانه در این بخش هم‌اکنون ضعیف هستیم و کرسی‌های زیادی را هم از دست داده‌ایم. به عنوان مثال خادم در اتحادیه جهانی کشتی کرسی داشت که آن از دست رفت. در قایقرانی هم کرسی نایب‌رئیسی آسیا را داشتیم که هم‌اکنون نداریم. در شنا، کرسی دبیرکل آسیایی را داشتیم. در گذشته کرسی عضویت در IOC در اختیار هاشمی‌طبا بود، ولی الان آن را از دست دادیم. این موارد باعث شده که روز به روز دیپلماسی ورزش ما ضیعف‌تر شود. بنابراین این پروسه را باید در درازمدت در دستور کار قرار دهیم تا در فدراسیون‌های جهانی و قاره‌ای فعال شویم که فکر نمی‌کنم به این المپیک برسد.


انتهای پیام/4051/4057/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب