دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 شهريور 1398 - 10:02
رئیس مرکز کارشناسان قوه قضائیه:

کوتاهی مجلس در مبارزه با مفسدان اقتصادی باعث ورود رهبری به این موضوع شد

رئیس مرکز کارشناسان قوه قضائیه با اشاره به اینکه ورود رهبر به پرونده مفسدان اقتصادی در چارچوب قانون اساسی بود، گفت: پس از کوتاهی مجلس در پرونده مبارزه با مفسدان اقتصادی رهبر انقلاب خودشان به این موضوع ورود کردند.
کد خبر : 413839
2c2b2d3c-c867-4c27-bb5f-968f3855bc88.jpg

به گزارش خبرنگار حقوقی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، علی بهادری جهرمی شب گذشته در برنامه بدون توقف در پاسخ به این سؤال که مقام معظم رهبری چه اقداماتی برای حل مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم انجام داده‌اند؟ گفت: این طور نیست که ولی فقیه در حوزه اقتصاد یا فرهنگ تکلیفی ندارد اما مکلف اصلی او نیست، باید از هر کسی به اندازه تکلیفش سؤال بپرسیم. ما نمی‌توانیم چشم‌مان را بر روی تحریم و بازیکنی که گل به خودی زده ببندیم و بگوئیم رهبری چه کردی!
وی در ادامه یادآور شد: وضعیت اقتصادی با معجزه درست نمی‌شود با اعمال حاکمیتی درست می‌شود اعمال حاکمیتی یعنی تقنین، اجرا و قضا یعنی ما مسیر درست حرکت را در حوزه اقتصاد کشف و برنامه‌ریزی کرده و بر مدار آن حرکت کنیم و اگر کسی آن مسیر را خراب کند با او برخورد کنیم این امور بین قوای سه گانه تقسیم شده و رهبری هماهنگ‌کننده این قوا و ناظر بر عملکرد آنهاست.
رئیس مرکز وکلای قوه قضائیه تصریح کرد: رهبری بر اساس قانون اساسی اجازه دارد که این قوا را در قالب سیاست‌های کلی نظام جهت‌دهی و هدایت کند، یکی دیگر تذکرهای موردی است که به آنها داده ولی به اینها هم اکتفا نکرده یک جایی ضرورت ایجاب کرده که رهبری ورود موردی کرده و گفته در این مورد خیلی خراب کردید خودم باید دخالت کنم که البته این استثناست چون قرار نیست ورود کند.
رئیس هیئت مدیره بنیاد صیانت از حقوق شهروندی اضافه کرد: رهبر در استثنا ورود می‌کند و می‌گوید با مفسدان درست برخورد نمی‌کنید طبق آسیب‌شناسی که صورت گرفت فرآیند دادرسی ما طوری است که مفسدان اجازه برخورد مؤثر نمی‌دهند، می‌روند افراد را تطمیع می‌کنند، تهدید می‌کنند، سندسازی می‌کنند، سندها را از بین می‌برند یک فرآیند طراحی می‌کنند تا در این روند رسیدگی شوند، حالا وقتی رهبر این ورود را می‌کند خیلی‌ها مخالفت می‌کنند و می‌گویند چرا ورود کردی می‌گذاشتی مجلس کار خودش را بکند، رهبری می‌گوید من صبر کردم، تذکر دادم دیدم نمی‌کنند مجبور شدم ورود کنم.
جهرمی در پاسخ به این سؤال که بهتر نبود به جای ورود مستقیم رهبری از طریق مجلس به این مسئله نظارت می‌کردند، گفت: مگر کسی دست مجلس را بسته است؟ چرا همین الان مجلس استجازه رهبری را در قالب قانون تصویب نمی‌کند؟ چرا یک سال گذشته هنوز هیچ کاری نکردند؟ چرا یک سازوکار متفاوتی برای مبارزه با مفسدان طراحی نمی‌کند؟ چرا سؤال نمی‌کند؟ استیضاح نمی‌کند؟ رهبری رویه پیشنهاد به مجلس هم دارند در مجلس ششم رهبری پیشنهاد کردند به مجلس، مجلس انجام داد ولی نیمی از مجلس در اعتراض به اینکه چرا به ما پیشنهاد کردی استقلال من زیر سؤال رفت استعفای جمعی دادند.
استاد دانشگاه امام صادق(ع) همچنین یادآور شد: دولت و قوه قضائیه چشمهای‌شان بسته بود و نمی‌دیدند؟ چرا کاری نکردند؟ فرمان هشت ماده‌ای برای مبارزه با مفسدان اقتصادی برای 10 ، 15 سال پیش است که رهبری فرمان دادند گفتند این کار را بکنید چرا نمی‌کنند. نمایندگان مجلس باید برای مقابله با مفسدان اقتصادی ورود می‌کردند و کاری انجام می‌دادند حالا نکردند به این مرحله رسیدیم که کوتاهی کردند چکار کنیم آیا می‌گوئید رهبری سکوت کند یا تماشا کند؟
این استاد دانشگاه در پاسخ به این سؤال که اگر رهبری دید جایی اقدام غلطی انجام می‌شود اجازه ورود دارند یا نه؟ تصریح کرد: اقدام رهبری قطعا در هر زمینه‌ای در چارچوب قانون اساسی است ما ساز و کارهای قانونی طراحی کردیم که نهادهای ذیربط این کارها را بکنند این اولویت با نهادهای قانونگذار است و اصلا هم قانون علاقه ندارد کار به جایی برسد که ولی فقیه خودش مجبور شود ورود کند ولی جایی که کوتاهی عظمایی صورت گرفته مجبوریم در چارچوب قانون آن را بپذیریم. ما اصلا قانون نوشتیم که چه شود دست و پای خودمان را ببندیم یا قانون نوشتیم که مصالح مردم تأمین شود اصلا ما نظام مبتنی بر قانون را پذیرفتیم برای اینکه مصالح مردم را آنجا تدوین و شاخصه‌گذاری کنیم و خیال‌مان راحت باشد که وقتی آن اجرا می‌شود مصالح مردم تأمین شده است.
بهادری در پاسخ به این سؤال که «چقدر مشی رهبر جمهوری اسلامی در حکومت‌داری با رهبران جامعه اسلامی مثل پیامبر(ص) و ائمه(ع) شبیه است» عنوان کرد: من اشاره کردم ما صلاحیت‌ها و اختیارات ولی فقیه را آنچه که در شرع آمده در چارچوب قانون اساسی به شدت محدود کردیم ما اساسا تئوری که برای ولایت فقیه را پذیرفتیم چون مردمی‌اش کردیم به شدت محدود کردیم یعنی آنچه در شرع آمده بیش از این می‌توانست باشد لذا نمی‌توانیم قیاس کنیم، چون قانون اساسی اجازه نصب و عزل استاندار، فرماندار و یا رئیس جمهور را به ولی فقیه نداده به جز در شرایط استثنایی و ضروری یعنی سکان حکومت در اختیار منتخبان مردم گذاشته شده است.  
این کارشناس حقوقی همچنین اظهار کرد: دوم اینکه مقام معظم رهبری به طور خاص در تاریخ و سیره معصومین بسیار متبحر هستند توصیه می‌کنم کتاب «انسان 250 ساله» را بخوانید مجموعه‌ای از بیانات رهبری درباره ائمه معصومین(ع) است یعنی سیره معصومین از نبی(ص) تا مهدی موعود(عج). مقام معظم رهبری می‌فرمایند من تاریخ معصومین را که مطالعه می‌کنم احساس می‌کنم یک انسان یک سیر خطی را در 250 سال طی می‌کند، کتابی هم دارند با عنوان صلح امام حسن(ع) مقام معظم رهبری در حوزه فقهشان نیر بسیار تبحر دارند در حوزه تاریخ ایشان یکی از رسالت‌هایی که برای خودشان تعریف کردند مطالعه تاریخ معصومین بوده است.
استاد دانشگاه امام صادق(ع) در پاسخ به این سؤال که «منصب ولایت فقیه استحاله‌ای از همان تعابیر ضل‌اللهی که دست خدا روی زمین است یا منصب جدیدی است برای اصلاح آنها» تصریح کرد: تئوری ولایت فقیه تئوری حاکمیت شریعت است، نه حاکمیت ولی فقیه. ولی فقیه کسی است که ما پیدایش کردیم چون بهتر از بقیه توانایی فهم شریعت را داشته یعنی اجتهاد داشته و در سیره‌اش بیش از بقیه ملتزم به اجرای شریعت بوده یعنی عدالت داشته به غیر از توانمندی‌هایی مثل شجاعت، مدیریت و آشنایی با شرایط زمان و مکان.
وی در پایان توضیح داد: ولی فقیه مجری شریعت و تضمین‌کننده اجرای شریعت است اما ظل‌الله خود شریعت تلقی می‌شود، ما در تئوری ولایت فقیه می‌گوئیم این ولایت مطلقه محدود است و هرگز او را در حکم خدا و خون خدا نمی‌دانیم یکی از دلایلی هم که می‌گوئیم مجلس خبرگانی هم نظارت بر وجود و استمرار بر شرایط رهبری داشته باشد برای همین است که در این تله نیفتیم.


انتهای پیام/4076/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب