دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
حجت‌الاسلام حسینی:

اولین دوره مسابقه کتابت قرآن با هدف پرورش استعدا‌دهای درخشان کاتبان قرآن برگزار می‌شود

رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: اولین دوره مسابقه کتابت قرآن با هدف پرورش استعدا‌دهای درخشان کاتبان قرآن و بهره‌گیری از استادان این هنر برگزار می‌شود.
کد خبر : 413424
photo_2019-09-01_15-43-29.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه اوقاف و امور خیریه گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، ظهر امروز نشست رسانه‌ای اولین دوره مسابقه کتابت قرآن کریم با حضور حجت‌الاسلام سید مصطفی حسینی رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف، حجت‌الاسلام سید محمد‌حسین نواب مدیر مدرسه اسلامی هنر و پورلقمان مدیر مدرسه کتابت قرآن در ساختمان مهر سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار شد.


حجت‌الاسلام سید مصطفی حسینی در این نشست گفت: سازمان اوقاف با همکاری مدرسه اسلامی هنر، مدرسه کتابت قرآن را تأسیس کرد. مسئولیت کارگروه کتابت قرآن هم به مدرسه کتابت قرآن سپرده شده که مسئولیت آن به عهده آقای پور‌لقمان گذاشته شده است. همچنین اولین مسابقات کتابت قرآن با هدف استعدادیابی در زمینه کاتبان قرآن برگزار می‌شود.


وی اظهار کرد: یکی از اقداماتی که برای سال 98 برنامه‌ریزی شده بود بحث مسابقات کتابت قرآن است که با همکاری مدرسه اسلامی هنر و با مرکزیت مدرسه کتابت قرآن برگزار خواهد شد. برای کتابت قرآن دو موضوع مهم وجود دارد یکی رسم مصحف که در واقع از صدر اسلام کاتبان برای اینکه در قرآن تحریفی صورت نگیرد همان تحفظ را در نگارش قرآن پی‌ گرفتند و دیگری رسم‌الاملاء است به این معنا که قرآن را به همان گونه‌ای که می‌خوانیم بنویسیم. 


رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف ادامه داد: فقها و علمای ما کتابت قرآن را توقیفی نمی‌دانند و آن را جدای از تحریف قرآن به‌حساب می‌آورند. از نظر علمای دین تحریف قرآن است که حرام بوده و می‌باشد، اما اینکه ما قرآن را به نحوی بنویسیم که جوانان و علاقه‌مندان قرآن آن را راحت‌تر بخوانند و علاقه‌مند شوند با نظر فقهای ما منافاتی ندارد. مرکز طبع و نشر قرآن به عنوان مرکز اصلی سیاست‌گذاری در نشر قرآن کریم بر این سیاست که؛ قرآن با رسم‌المصحف یعنی با همان روشی که در تمام جهان نوشته می‌شود نشر شود و مدرسه کتابت قرآن نیز در راستای اهداف مرکز طبع و نشر قرآن به‌دنبال این نیست که نسخ ایرانی را با رسم‌الاملاء انجام دهد. اقدام مدرسه کتابت قرآن دقیقاََ مطابق با سیاست‌های مرکز طبع و نشر است. 


حسینی یادآور شد: سیاست مدرسه کتابت، دنباله‌روی دارالکتابه است. در حال حاضر تنها 100 کاتب حرفه‌ای در زمینه کتابت قرآن داریم، وقتی‌که تاریخ کتابت قرآن را می‌خوانیم می‌بینیم در سده ششم در اندلس بیش از 160 کاتب زن داشتیم. برخی از همسایگان ما در این زمینه گوی سبقت را از ما ربوده‌اند و پیشتاز شده‌اند. ما در این زمینه باید پیشرو باشیم و در کتابت نسخ ایرانی حرف‌های تازه داشته باشیم و ما این کار را با برگزاری اولین مسابقه کتابت قرآن در کنار مسابقات قرآن کریم آغاز خواهیم کرد.


حجت‌الاسلام سید محمد‌حسین نواب در ادامه این نشست نیز بیان کرد: وظیفه ما در مدرسه اسلامی هنر احیای هنر‌های اسلامی است و شایسته‌ترین هنر‌های اسلامی خوشنویسی است. در واقع خوشنویسی مقدس‌ترین هنری است که در طول تاریخ اسلام در خدمت قرآن بوده ولی متأسفانه در سده اخیر به این هنر قدسی بسیار کم‌توجهی شده است.


وی یادآور شد: در مدرسه اسلامی هنر به صورت خاص به 3 مقوله پژوهش آموزش و همچنین برپایی مسابقات خوشنویسی توجه شده است. در گوشه گوشه کشور استعداد‌های بسیاری داریم که با بی‌توجهی رو به خاموشی رفته و ما بر آن شدیم که برگزاری مسابقات کتابت قرآن این استعداد‌ها را شکوفا کنیم.


مدیر مدرسه اسلامی هنر ادامه داد: هنر خوشنویسی به عنوان برترین هنر اسلامی در حال حاضر حال خوبی ندارد اما استادان بزرگی هستند که حرف‌های بزرگی برای زدن دارند. تلاش ما این است که سرمایه‌ها و استعداد‌های جوان در زمینه خوش‌‌نویسی را شکوفا کنیم و در خدمت قرآن قرار دهیم.


نواب یادآور شد: پرچم هنر اسلامی به دوش ایران و ایرانیان است. خط نسخ از ایران وارد ترکیه شده‌است و اکنون این کشور توانسته از این هنر بهره‌های فراوانی را ببرد. دارالکتابه در طول این سالیان زحمات بسیاری را در جهت کتابت قرآن کشیده است و ما در مدرسه اسلامی هنر نیز به دنبال هم‌افرایی هستیم نه موازی کاری با دارالکتابه در زمینه کتابت قرآن کریم.


پور لقمان مدیر مدرسه کتابت قرآن و دبیر اولین مسابقه ملی کتابت قرآن کریم در این نشست اظهار کرد: فراخوان مسابقه کتابت قرآن را از روز عید غدیر منتشر کردیم و بسیاری از هنرمندان کتابت قرآن را در جریان برگزاری اولین مسابقه کتابت قرآن قرار دادیم. از همان زمان تاکنون و تا 20 شهریور آثار هنرمندان و کاتبان قرآن را جمع‌آوری خواهیم کرد و در ابتدای مهر ماه اولین مرحله داوری آثار برگزار می‌شود.


وی تأکید کرد: این مسابقه در دو مرحله کتابت فاخر و کتابت جوان برگزار خواهد شد و 20 نفر برای مرحله نهایی مسابقه کتابت قرآن انتخاب خواهند شد. اولین مسابقه کتابت قرآن در تاریخ 10 مهر ماه همزمان با برگزاری مسابقات سراسری قرآن کریم در اصفهان برگزار خواهد شد و شرکت‌کنندگانی که آثارشان در مرحله اول پذیرفته شده است در این روز به صورت نگارش حضوری با هم مسابقه خواهند داد.


پور لقمان اظهار کرد: جایزه نفر اول مسابقات کتابت فاخر قرآن 150 میلیون ریال، نفر دوم 100 میلیون ریال و نفر سوم نیز 50 میلیون ریال است. ضمناََ‌ 10 جایزه تقدیری 20 میلیون ریالی به نفرات ممتاز پرداخت خواهد شد. جایزه نفر اول مسابقات کتابت جوان به ترتیب اول تا سوم 40 میلیون ریال، 30 میلیون ریال و 20 میلیون ریال است.


گفتنی است؛‌ در پایان این نشست از پوستر اولین مسابقه ملی کتابت قرآن کریم رونمایی شد.


انتهای پیام/4072/4100/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب