دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خاش به آنا خبر داد؛

درآمد غیرشهریه‌‌ای از طرح کشت گلخانه‌ای/ انتقال نهال‌های پسته به زمین تحقیقاتی 200 هکتاری در 3 مرحله

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد خاش از انتقال نهال‌های پسته به زمین تحقیقاتی 200 هکتاری این دانشگاه در 3 مرحله خبر داد و اعلام کرد: به‌زودی 58 هکتار از این زمین زیر پوشش آبیاری قطره‌ای می‌رود.
کد خبر : 413334
photo6003496559431495855.jpg

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا، خرداد 1395 پیرو بخشنامه سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی مبنی بر اجرای طرح کشت گلخانه‌ای و تولید درآمدهای غیرشهریه‌ای، کلنگ این طرح به مساحت 6 هزار و 300 مترمربع در مزارع تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خاش بر زمین زده شد.


از آن‌جایی که شهرستان خاش از مناطق پراستعداد در اجرای طرح کشت گلخانه‌ای است، باغِ نمونه تحقیقاتی پسته این واحد دانشگاهی نیز به بهره‌برداری رسید. مساحت این باغ 7 هزار و 500 مترمربع و در محل سایت مرکزی واحد خاش قرار گرفته است.


با توجه به این‌که 10 هکتار از اراضی مزرعه آموزشی و تحقیقاتی واحد خاش، سال ۹۴ و ۹۵ زیر کشت پسته قرار گرفته بود و طرح کشت گلخانه‌ای هم خرداد 95 کلنگ‌زنی شد، خبرنگار خبرگزاری آنا بعد از گذشت حدود چهار سال از اجرای این طرح‌ها، بازدهی و درآمدزایی غیرشهریه‌ای آن‌ها را در گفتگویی با ابراهیم صباغ رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد خاش جویا شده است.


 صباغ در گفتگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا درباره کشت گلخانه‌ای پسته در دانشگاه آزاد اسلامی واحد خاش اظهار کرد: تصمیم اولیه این بود که زمینی به مساحت 6 هزار و 300 مترمربع به شکل گلخانه برای تولید نهال پسته راه‌اندازی کنیم؛ اما به‌دلیل هزینه بالای این کار و با توجه به هوای گرم خود منطقه خاش از این کار منصرف شدیم و فقط 2 هزار متر از این زمین را به‌عنوان خزانه انتظار نهال پسته و مابقی را به کشت محصولات فصلی اختصاص دادیم.


وی افزود:‌ برای تولید نهال پسته 350 مترمربع از فضای دانشگاه آزاد اسلامی واحد خاش را به گلخانه تبدیل کردیم که در آن 10 هزار نهال کاشت شده و بعد از مدتی آن‌ها را به خزانه انتظار در همان باغ کوچکی که در زمین 6 هزار و 300 مترمربعی واقع شده، انتقال می‌دهیم.


نهال پسته


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد خاش درباره درآمدزایی غیرشهریه‌ای این واحد دانشگاهی گفت:‌ زمینی به مساحت 200 هکتار در منطقه‌ای در بیرون شهر به نام کلکلی داریم که برای کاشت نهال پسته در نظر گرفته‌ایم و با پیگیری‌هایی که در بازه زمانی سه سال انجام شده به‌زودی 58 هکتار از آن به‌صورت یارانه‌ای از طرف سازمان جهاد کشاورزی زیر پوشش آبیاری قطره‌ای می‌رود.


صباغ تصریح کرد: فرآیند کاشت نهال پسته در این 200 هکتار به این‌صورت خواهد بود که نخست نهال‌های پسته در گلخانه 350 متری دانشگاه آزاد اسلامی واحد خاش تولید می‌شود؛ بعد به خزانه انتظار یا همان نهالستان منتقل شده و بعد از گذشت یک سال به زمین مورد نظر منتقل می‌شود.


وی از برداشت و فروش محصول صیفی‌جات مانند سیر، گوجه، بادمجان،کدو و... از گلخانه‌ این دانشگاه خبر داد و افزود: این 200 هکتار با مشارکت 85 درصدی سازمان جهاد کشاورزی و با 15 درصد خودیاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد خاش زیر پوشش آبیاری قطره‌ای خواهد رفت که پیش‌بینی می‌شود سالانه حدود 350 میلیون تومان برای این واحد دانشگاهی درآمدزایی داشته باشد.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد خاش درباره اقدامات جدید این واحد دانشگاهی در سال جدید به آنا گفت: سال گذشته در مقطع راهنمایی مدرسه سما داشتیم که با وجود آموزشگاه‌های غیرانتفاعی بسیار در خاش، دانش‌آموزان از این مدرسه استقبال خوبی نداشتند؛ اما امسال قصد داریم با تبلیغات گسترده و با دریافت مجوز، مدرسه ابتدایی سما را راه‌اندازی کنیم و از مهرماه پذیرش دانش‌آموز داشته باشیم.


صباغ مطرح کرد:‌ برای جذب دانشجو هم پنل پیامک دانشگاه آزاد اسلامی واحد خاش فعال است، بنرهایی هم در شهر نصب کرده‌ایم و برای جذب دانشجو در استان سیستان و بلوچستان نیز از طریق تیزر و زیرنویس در شبکه استانی هامون این تبلیغات را داریم.


وی درباره درآمدهای غیرشهریه‌ای اظهار کرد:‌ یکی از درآمدهای این واحد دانشگاهی فروش محصولات کشاورزی است و دیگری تغییر کاربری ساختمان بلااستفاده این واحد دانشگاهی برای برگزاری مراسم مختلف بوده که تابه‌حال پنج مراسم  در آن برگزار شده است.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد خاش با انتقاد از تجمیع درآمدها گفت: مشکلاتی در زمینه پرداخت حقوق‌ها و اجرای کارهای مبرم و سریع ما به وجود آمده است؛ به‌عنوان نمونه برای تأمین هزینه تبلیغات جذب دانشجو باید نخست تأمین اعتبار شود و به تهران ارسال کنیم تا بعد از تصویب در آن‌جا به استان ارسال کنند و در نهایت به واحد دانشگاهی واریز شود.


صباغ افزود: با تجمیع درآمدها بعد از تأمین اعتبار سازمان مبلغی را به استان می‌فرستد و بعد استان از آن مبلغ، بخشی را به واحد دانشگاهی ارائه می‌کند که به این‌صورت پروژه‌هایی که داریم حدود یک ماه به تعویق می‌افتد و هزینه‌های جاری ما با توجه به این‌که حساب‌ها تجمیع شده، اجرای پروژه‌ها را سخت‌تر کرده است.


انتهای پیام/4121/4062/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب