در برخورد با یقهسفیدها مصممتر هستیم/ دستگیری 15 نفر در پروند اکبر طبری/ اعلام جزئیات حکم جاسوسان اسرائیلی و انگلیسی
به گزارش خبرنگار حوزه قضائی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، غلامحسین اسماعیلی پیش از ظهر امروز در نهمین نشست خبری خود با اصحاب رسانه که در دادگستری استان تهران برگزار شد با گرامیداشت یاد و خاطره شهید رجایی و باهنر و با تبریک هفته دولت به دولتمردان و خادمان مردم اظهار کرد: مردم بهعنوان صاحبان اصلی نظام و کشور این روزها شاهد اراده جدی قوه قضائیه در برخورد با انواع مفاسد بهویژه مفاسد اقتصادی هستند و این حرکت انقلابی دستگاه قضا، امید و نشاط را به جامعه برگردانده و بار مسئولیت همکاران را روزبهروز سنگین و سنگینتر میکند. قوه قضائیه هیچگونه فساد و بیقانونی و بیعدالتی را در جامعه اسلامی برنمیتابد و برای اجرای قانون و اجرای عدالت هیچ خط قرمزی نمیشناسد بلکه در صورت اثبات جرم برای افراد موسوم به یقهسفید و دانهدرشت، رسیدگی به اتهامات این افراد را در اولویت کاری خود قرار میدهد و با قطعیت بیشتری نسبت به سایرین برخورد کرده و خواهد کرد.
وی ادامه داد: در برخورد با فساد دولت و مجلس را در کنار خود میدانیم و در این حوزه نیازمند عزم ملی هستیم و مبارزه با فساد نیازمند قانون خوب، مجری شایسته و توانمند و پاکدست و قاضی عادل است و تا این ارکان دستبهدست هم ندهند موضوع مبارزه با فساد بهطور کامل عملیاتی نخواهد شد و خوشبختانه با اقدامات قوه قضائیه شاهد همراهی سایر قوای حاکمیتی هستیم و این موضوع را به فال نیک میگیریم.
سخنگوی قوه قضائیه گفت: همه ارکان نظام باید در شناسایی و برخورد با عناصر متخلف مسئولیت رسیدگی و همراهی با دستگاه قضا را دارند. مدیران در بخشهای مختلف موظف هستند اگر در حوزه مدیریت خودشان با جرمی مواجه شدند حتماً مراتب را حسب مورد به دادستانیها و بازرسی کل کشور و دیوان عدالت اداری منعکس کنند. ما از یکایک گزارشدهندگان در حوزه فساد حمایت کرده و نسبت به تشویق این گزارشدهندگان اقدام میکنیم.
اسماعیلی گفت: منظور از گزارش، گزارش به مراجع قضائی است تا این مورد از سوی نهاد موردنظر بررسی شود و در صورت اثبات جرم مجازات برای افراد اعمال شود. نه قانون و نه شرع و اخلاق به ما اجازه نمیدهد که مفاسد ادعایی را به جای گزارش به مراجع ذیربط، در رسانهها و خبرگزاریها منتشر کنیم.
وی گفت: موضوعاتی که مراجع قضائی نسبت به آن تصمیم نگرفته است نباید رسانهای شود. نکته دیگر اینکه قوه قضائیه اعلام آمادگی کرده که در هر موردی که گزارش فسادی منعکس شود حتماً بررسیهای لازم صورت خواهد گرفت.
سخنگوی قوه قضائیه گفت: همانطور که استفاده از رانت و اطلاعات را در حوزه اقتصادی ناپسند میدانیم، این اقدام در رسانهها نیز قبیح است و رسانهها باید اخبار رسمی و صحیح را از قوه قضائیه مطالبه کنند و رسانهها نباید در انتشار اخبار از رانت اطلاعاتی استفاده کنند.
اسماعیلی گفت: هشتم شهریورماه روز مقابله با تروریسم نامگذاری شده است و همگان باید بدانند که تروریستها حدود ۱۷ هزار نفر را به شهادت رساندهاند و نظام ما قربانی تروریسم است.
وی گفت: یک ماه قبل در حاشیه جلسه مسئولان خبری اعلام شد که یکی از افراد وابسته به کشور انگلیس در کشور ما اقدام به جاسوسی کرده بود. فرد موردنظر ارس امیری بود که بهواسطه نفوذ فرهنگی از طریق هنر اقداماتی را انجام داده بود و در دادگاه انقلاب محاکمه و به ۱۰ سال حبس و ۲ سال محرومیت از حقوق اجتماعی محکوم شده است.
سخنگوی قوه قضائیه گفت: علی جوهری جاسوس رژیم صهیونیستی است که با ارتباط با سرویس موساد در سالیان گذشته اقداماتی را انجام داده بود و مأموریت داشت تا اطلاعاتی را در حوزه تونلسازی و عمرانی کشور و فعالیتهای قرارگاه خاتمالانبیا به رژیم صهیونیستی انتقال دهد که این فرد هم به ۱۰ سال حبس و ۲ سال حبس به جهت تحصیل مال نامشروع و استرداد مبالغ محکوم شده است؛ انوشه آشوری نیز فرد دوتابعیتی است که این فرد به سرویس جاسوسی موساد متصل شده و امکانات فراوانی را دریافت کرده بود و اطلاعات بسیاری را از کشور خارج کرده بود که این فرد هم به ۱۰ سال حبس و ۲ سال حبس بابت تحصیل مال نامشروع و استرداد ۳۳ هزار یورو محکوم شد.
اسماعیلی با بیان اینکه منشأ برخی از فسادها مجموعههای اداری است، اظهار کرد: در حوزه برخورد با مفاسد قوانین متعددی داریم اما برخی از قوانین باید اصلاح شود و برای مثال در بحث جاسوسی باید مجازاتها سنگینتر اتخاذ شود و ما معتقدیم که برخی از فسادها به دلیل عدم اجرای درست برخی قوانین است. نهادهای اجرایی باید با بهرهگیری از حراستها به تخلفات پرسنل رسیدگی کنند و در این صورت حوزههای اداری از حیث سلامت کار ارتقا پیدا خواهد کرد. در درون قوه قضائیه هم این کار صورت گرفته است.
وی در پاسخ به سؤالی درباره لزوم شفافسازی درباره پروندهها گفت: دفاع وکلا از متهمان را حق آنها میدانیم و بهویژه در دادگاههای اخیر فرصت کافی به وکلا و متهمان داده میشود؛ از طرفی به لحاظ کثرت پرونده، از وکلا تقاضا شده علاوه بر مباحث مطرحشده در دادگاه، مطالب دیگر خود را به شعب ارسال کنند اما بعد از برگزاری جلسات دادگاه مطالبی خلاف واقع مطرح میشود که همه ما باید خودمان را به قانون و اخلاق حرفهای پایبند بدانیم چراکه این مورد تضمینکننده بیشتر اعتماد مردم به رسانهها است.
سخنگوی قوه قضائیه درباره سفرهای رئیس قوه قضائیه به استانهای مختلف گفت: ریاست قوه قضائیه سفرهای مکرری را انجام میدهند. هفته آینده نیز ایشان به زنجان خواهند رفت؛ در سفر کردستان سه جلسه شورای عالی دستگاه قضا را به بررسی مسائل کردستان اختصاص دادیم و ۶۰ میلیارد تومان برای برونرفت از برخی تنگناها برای این استان اختصاص داده شد. بنا داریم این سفرها خروجی مثبتی داشته باشد.
اسماعیلی درباره بازداشت دو نماینده مجلس اظهار کرد: این پرونده در فرآیند رسیدگی قرار دارد و رأی صادر نشده است تنها یک جلسه دادگاه تاکنون برگزار شده و ما داوری را باید به دادگاه بسپاریم و نباید پیشداوری در این حوزه انجام شود. این پرونده ناظر بر تخلفات خودروسازان در حوزه فروش خودرو است و برای مدیرعامل ایرانخودرو نیز هنوز کیفرخواست صادر نشده است.
وی درباره رسیدگی به پرونده اکبر طبری گفت: این پرونده درحال تحقیقات مقدماتی است و ۱۵ نفر در این رابطه بازداشت هستند؛ مطالب منتشرشده درباره بازجویی از این افراد صحیح نیست و اما پرونده در مرحله تحقیقات مقدماتی است.
سخنگوی قوه قضائیه درباره محدودیتهای اتخاذشده برای رئیس دولت اصلاحات گفت: برخی از اسامی همواره در نشستها بیان میشود که جای سؤال دارد. یک سری از تصمیمات در شورای امنیت ملی بررسی میشود و بخشی دیگر مربوط به دادگاه ویژه روحانیت است و بنده سخنگوی قوه قضائیه هستم و درباره مطالب قوه پاسخگو خواهم بود.
اسماعیلی درباره آخرین وضعیت پرونده سقوط هواپیمای آسمان اظهار کرد: موضوع اطاله دادرسی جزء دغدغههای ماست و این پرونده نیز از پروندههای قدیمی ما محسوب میشود؛ در دوره تحول برنامههای ویژهای برای رفع اطاله دادرسی داریم و نسبت به دوره قبل رسیدگی به پروندهها سرعت بیشتری گرفته است. جعبه سیاه هواپیما از سوی شرکت سازنده در حال بررسی بود لذا زمانبر شد و درحال حاضر پرونده به تهران ارجاع داده شده است. در ارتباط با علت حادثه کارشناس اولیه نظر داده است ولی خانواده جانباختگان و سازمان هواشناسی و سازمان هواپیمایی نسبت به نظر کارشناس اعتراض داشتند؛ پرونده مجدد بررسی خواهد شد و تا آخر هفته نظر نهایی اعلام و مقصران معلوم و با آنها برخورد خواهد شد.
وی در ارتباط با بازداشت مدیر تدارکات پزشکی سازمان هلالاحمر گفت: اصل این خبر را تأیید میکنم؛ این فرد در ارتباط با حوزه واردات دارو با تخصیص ارز دولتی اقداماتی داشته است. موضوعاتی در حوزه گراننمایی دارو نیز مطرح شده و پروندهای تشکیل و تعدادی بازداشت شدهاند.
سخنگوی قوه قضائیه در ارتباط با اظهارات آقای زاکانی در رابطه با زمینخواریهای لواسان و افشاگری فسادهای دیگر گفت: بهترین راه لزوم رعایت قانون است و هر کسی از وقوع مفاسد اطلاعی دارد باید اطلاعات را به دستگاه قضائی بدهد و قطعاً ما رسیدگیهای لازم را انجام خواهیم داد.
اسماعیلی گفت: اعلام بروز فساد اعتمادآور نیست بلکه برخورد و اقدام در این حوزه اعتمادآور خواهد بود و بار دیگر تأکید دارم که اگر کسی از بروز فسادی اطلاع دارد، مراتب را به قوه قضائیه اعلام کند.
وی درباره ادعای آمریکا در خصوص توقیف نفتکش ایرانی گفت: این اتفاق مغایر تمام قوانین بینالمللی بود و یک دزدی دریایی در این خصوص صورت گرفت. مدعیان حقوق بشر نتوانستند هیچ اتهامی را به این کشتی و خدمه آن وارد کنند، درست عکس کشتی انگلیسی که ما همه تخلفات این کشتی را اعلام کردیم. ما معتقدیم که خسارت توقیف کشتی ایرانی را نیز باید به ما پرداخت کنند.
سخنگوی قوه قضائیه درباره تخلفات شرکت ایرانخودرو و اختصاص خودرو به چندین دفتر خاص اظهار کرد: ما برای هیچ فردی مصونیت قائل نیستیم؛ این پرونده ۵ متهم دارد که دو متهم آزاد و سه متهم در بازداشت هستند و تحقیقات هنوز تکمیل نشده است. یک نکته دیگر این است که رسانهها نباید به دنبال این باشند که همه افراد بازداشتی رسانهای شوند چراکه امکان تبرئه افراد نیز وجود دارد.
اسماعیلی درباره پرونده اردوگاه شهید باهنر تهران و بدهی که آموزشوپرورش در این خصوص دارد، گفت: بازرسی کل کشور ورود پیدا کرده است و گزارشی را نیز تقدیم کرده و ما متناسب با نتیجه سازمان بازرسی کل کشور در این پرونده اقدام خواهیم کرد.
وی درباره پرونده بانک مرکزی و مصاحبه اخیر احمد عراقچی مبنی بر اینکه اقدامات ما در حوزه ارز با تأیید دولت بوده است، گفت: معتقدیم توضیحات دولت در شفاف شدن این پرونده اثرگذار است و ما به دنبال این هستیم تا در این پرونده توضیحات مکتوب دولت را داشته باشیم و استقبال نیز خواهیم کرد اما داوری را قطعاً دادگاه انجام میدهد.
سخنگوی قوه قضائیه درباره پرونده واگذاری زمین در استان قزوین (پرونده هفتسنگان) که مربوط به تعاونی دادگستری استان مربوطه میشود، گفت: شخصیت حقوقی تعاونی مسکن غیر از دادگستری است. این پرونده اصلاً ارتباطی به دادگستری استان قزوین ندارد و به برخی از افراد داخل تعاونی مسکن برمیگردد. سازمان بازرسی کل کشور و معاونت حقوق عامه دادستانی کل کشور به این موضوع ورود کردند و حتی قاضی ویژهای برای بررسی موضوع انتخاب شده است و عزم دستگاه قضا در برخورد با واگذاریها جدی است.
اسماعیلی در پاسخ به سؤال خبرگزاری آنا در خصوص آخرین وضعیت پرونده برادر معاون اول رئیسجمهور گفت: در این خصوص تحقیقات ادامه دارد و به دلیل اینکه در هفته دولت هستیم درباره این موضوع در جلسات بعدی صحبت کنیم بهتر است.
وی در پاسخ به سؤالی درباره لزوم ورود دستگاه قضا به فساد فوتبالی گفت: در ارتباط با برخی از فوتبالیستها و برخی قراردادها و شرطبندیها پرونده داریم اما اینکه فساد بهصورت سازمانیافته در فوتبال باشد باید بررسی شود و نمایندگان مجلس نیز اگر فسادی را مشاهده کردند، مدارک و گزارشهای خود را به دستگاه قضا ارسال کنند.
سخنگوی قوه قضائیه در ارتباط با موضوع سگگردانی خاطرنشان کرد: برخورد دستگاه قضا تابع قوانین است و هرکجا آسیبی به فردی وارد شود ورود خواهیم کرد. اما این موضوع بهعنوان یک معضل اجتماعی است و باید شورای تأمین و نهادهای ذیصلاح تصمیمگیری کنند ولی قوه قضائیه با وقوع هر نوع جرمی برخورد میکند.
اسماعیلی در واکنش به این سؤال که آیا رئیس دستگاه قضا با بازداشت دو نماینده مجلس مخالف بودند، اظهار کرد: رئیس قوه قضائیه بارها اعلام کردند که بازداشتیها باید حداقلی باشد و این موضوع در راستای کاهش جمعیت کیفری است. این یک سیاست کلی است و در این پرونده و همه پروندهها تأکید حجتالاسلام رئیسی درباره اجرای قانون و کاهش جمعیت کیفری است.
وی در ارتباط با مطالب منتشرشده از سوی مازیار ابراهیمی گفت: وزیر اطلاعات اطلاعرسانی را در آینده انجام خواهند داد. باید باور کنیم که انگلیس و شبکه بیبیسی دلش برای مردم و جامعه ما نمیسوزد و ما نباید در پازل آنها بازی کنیم چراکه انگلیس اهداف فریبکارانه خود را دنبال میکند. این فرد اگر شکایتی از ضابطان داشته باشد دستگاه قضا رسیدگی خواهد کرد و اینکه این فرد تحت تأثیر رسانههای بیگانه مطالبی را مطرح میکند قابلقبول نیست و ابراهیمی نیز نباید فریب انگلیس را بخورد.
سخنگوی قوه قضائیه در ارتباط با انتشار صدای عکاس بازداشتشده در زندان و اخذ اعترافات اجباری از افراد گفت: ما بارها اعلام کردیم که زندانیان بارها با خانوادههای خود تماس میگیرند و افراد احتمال دارد که اکاذیبی را مطرح کند و رسیدگیهای ما قطعاً و حتماً براساس قوانین صورت میگیرد و ما حامی حقوق شهروندی افراد بازداشتی هستیم و حتی اگر این افراد شکایتی نیز داشته باشند رسیدگی خواهد شد.
اسماعیلی در پاسخ به این سؤال که آیا در حوزه تخلفات خودروسازان سه نماینده بازداشت شدهاند یا خیر، گفت: در این حوزه فقط دو نماینده بازداشت شدند.
وی در پاسخ به سؤالی درباره نامه آملی لاریجانی به آیتالله یزدی و لزوم ورود مدعیالعموم گفت: امور مربوط به روحانیت به قوه قضائیه برنمیگردد و من هم سخنگوی آن مجموعه نیستم و اطلاعی ندارم.
سخنگوی قوه قضائیه درباره موضوعات مربوط به شهردار شهر صدرا گفت: در این خصوص اطلاعی ندارم.
وی در ارتباط با موضوع خصوصیسازی گفت: از گذشته پروندههایی در این خصوص داشتیم و اخیراً نیز بیش از ۱۰۰ نماینده مجلس از دستگاه قضا درخواست کردند تا به موضوع خصوصیسازی ورود کند و دراینارتباط سازمان بازرسی و دیوان محاسبات بهطورجدی ورود کردند و اعتراضات موجود ایجاب کرد تا این مورد در دادسرای انقلاب بهطورجدی بررسی شود و در تلاش هستیم تا نسبت به تمام موارد ادعا شده رسیدگیهای لازم صورت گیرد.
اسماعیلی درباره پرونده غله استان گلستان گفت: افراد خاطی مواد خارجی را به گندم اضافه میکردند و ۱۴ کامیون حامل گندم بررسی شد و چندین نفر در مرکز استان بازداشت شدند و اقدام بموقع دستگاه قضائی باعث این شد تا گندمهای آلوده قبل از ورود به چرخه غذایی مردم توقیف شود و این اقدام کاملاً مجرمانه بود و تعدادی از مسئولان بازداشت هستند و تحقیقات ادامه دارد.
انتهای پیام/۴۱۱۰/پ
انتهای پیام/