همه چیز درباره انتخاب رشته دانشگاه آزاد اسلامی
به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، انتخاب رشته در آزمون سراسری دانشگاه آزاد اسلامی از روز یکشنبه 20 مردادماه آغاز شد و تا دوم شهریورماه ادامه دارد.
علاقهمندان به تحصیل در رشتههای باآزمون دانشگاه آزاد اسلامی میتوانند با مراجعه به سایت مرکز سنجش و پذیرش و مطالعه دفترچه راهنما نسبت به انتخاب رشته اقدام کنند.
داوطلبان باید کد دسترسی داشته باشند این کد در کارنامه منتشرشده ازسوی سازمان سنجش آموزش کشور درج شده است.
هر یک از متقاضیان میتوانند 100 کدرشته محل را انتخاب کنند. داوطلبانی که گروههای آزمایشی دوم شامل زبانهای خارجه و هنر را نیز انتخاب کردهاند، میتوانند کدرشتههای این دو گروه را نیز در میان 100 کدرشته انتخابی خود بگنجانند.
ظرفیت پذیرش دانشجو در رشتههای باآزمون کنکور سراسری دانشگاه آزاد اسلامی در گروه ریاضی و فنی 11 هزار و 770 نفر، در گروه علوم تجربی 13 هزار و 455 نفر، در گروه علوم انسانی 5 هزار و 380، گروه هنر 300 نفر و گروه زبانهای خارجه 690 نفر است. بر این اساس ظرفیت رشتههای با آزمون کنکور سراسری دانشگاه آزاد اسلامی 31 هزار و 595 نفر است.
داوطلبان باید در زمان انتخاب رشته به ترتیب اولویتها توجه کنند، انتخابهای اول داوطلبان نشانگر علاقه بیشتر آنها به آن کدرشته محل است. بعد از پایان زمان انتخاب رشته امکان جابهجایی اولویتها به کنکوریها داده نمیشود.
علاقهمندان به تحصیل در دانشگاه آزاد اسلامی میتوانند از انواع تسهیلات در این دانشگاه استفاده کنند. جزئیات این تسهیلات اینجا قابل مشاهده است.
چگونگی تحصیل در دانشگاه آزاد اسلامی
آموزش در دانشگاه آزاد اسلامی بر اساس نظام واحدی است. در این نظام هر درس با توجه به سرفصل و حجم مطالب از یک، دو، سه، چهار و ... واحد درسی تشکیل شده است.
دانشجویان در هر نیمسال تحصیلی با انتخاب تعدادی از دروس براساس ضوابط مربوط و حضور در کلاسهای نظری و عملی آنها، در پایان نیمسال تحصیلی در امتحان آن دروس شرکت مینمایند و پس از موفقیت در امتحان کلیه دروس فارغالتحصیل میشوند. در این نظام آموزشی چنانچه دانشجویی در یک درس نمره قبولی نیاورد فقط ملزم به گذراندن مجدد درس است.
براساس مفاد آییننامه آموزشی تعداد واحدهای درسی لازم برای گذراندن هر یک از دورههای کاردانی، کارشناسی و دکتری حرفهای بر اساس مصوبات شورای عالی برنامهریزی تعیین و اعلام میشود.
نظام آموزشی تماموقت
این نظام آموزشی برای دانشجویانی است که تمامی وقت خود را صرف تحصیل در دانشگاه میکنند و کلاسهای درس آنها ممکن است صبح یا عصر یا هر دو باشد. حداکثر طول مدت تحصیل در نظام آموزشی تماموقت برای دوره کاردانی 3 سال، کارشناسی 6 سال و دکتری حرفهای 9 سال است و براساس مقررات و آییننامههای موجود به دانشجویان مشمول نظاموظیفه عمومی دارای شرایط لازم باشند، معافیت تحصیلی در طول مدت مجاز حداکثر تا زمان فراغت از تحصیل داده میشود.
نظام آموزشی پارهوقت
برای پاسخگویی به نیاز داوطلبانی که به هر دلیل نمیتوانند در دوره تماموقت دانشگاه آزاد اسلامی به تحصیل بپردازند نظام آموزشی پارهوقت که به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز رسیده است، در مقاطع کاردانی و کارشناسی رشتههای غیرپزشکی در تعداد زیادی از واحدهای دانشگاهی ایجاد شده است.
حداکثر مدت مجاز تحصیل در نظام آموزشی پارهوقت بیش از حداکثر مدت مجاز تحصیل در نظام آموزشی تماموقت است. چنانچه دانشجویان نظام آموزشی پارهوقت امکان انتخاب و گذراندن واحدهای درسی بیشتری را داشته باشند، میتوانند این دوره را مانند دانشجویان نظام آموزشی تماموقت در حداقل مدت طی کنند.
حداکثر مدت مجاز تحصیل در دوره کاردانی نظام آموزشی پارهوقت چهار سال و در دوره کارشناسی 8 سال است. در مورد افراد مشمول که از معافیت تحصیلی استفاده میکنند حداکثر دوره کارشناسی نظام آموزشی پارهوقت 7 سال است. به فارغالتحصیلان این نظام آموزشی مانند نظام آموزشی تماموقت مدرک تحصیلی رسمی مربوط به نظام پارهوقت اعطا خواهد شد.
کلاسهای نظام آموزشی پارهوقت در وقت عصر تشکیل میشود ولی اگر تعداد دانشجویان به تفکیک زن و مرد در یک درس به حدنصاب تشکیل یک کلاس نرسد، ممکن است آن کلاس توأماً با دانشجویان تماموقت در اوقات صبح یا عصر تشکیل گردد. از لحاظ ارزش علمی و استخدامی بین مدرک فراغت از تحصیل تماموقت و پارهوقت اختلافی وجود ندارد.
رشتههای پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی
دانشگاه آزاد اسلامی هر ساله تعدادی از علاقهمندان رشتههای پزشکی را جذب خود میکند در این میان شناخت این رشتههای میتواند به داوطلبان برای انتخاب رشته بهتر کمک کند.
امسال حدود 9 هزار ظرفیت برای سه رشته پرمتقاضی پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی در دانشگاههای کشور و دانشگاه آزاد اسلامی در نظر گرفته شده است.
البته دانشگاه آزاد اسلامی در این میان غیرازاین سه رشته پرطرفدار در رشتههای دیگری نظیر دامپزشکی، اتاق عمل، پرستاری، مامایی، بهداشت مواد غذایی، علوم آزمایشگاهی، هوشبری ظرفیتهای خوبی در نظر گرفته است.
داوطلبان کنکور میتوانند با مراجعه به سایت azmoon.org درباره ظرفیت این رشتهها و واحدهایی که این رشتهها را ارائه میدهند اطلاعات مورد نیاز خود را کسب کنند.
داوطلبان بدانند که واحدهای پزشکی تهران، علوم و تحقیقات واحد تبریز، سراب، شبستر، مراغه، مرند، ارومیه، خوی، مهاباد، اردبیل، خلخال، اصفهان – خوراسگان، دهاقان، فلاورجان، گلپایگان، نجفآباد، کاشان، کرج، بوشهر، واحد دماوند، ورامین، شهرکرد، بیرجند، طبس، فردوس، واحد قوچان، گناباد، مشهد، نیشابور، کاشمر، بجنورد، شیروان، آبادان، اهواز، واحد بهبهان، واحد دزفول، شوشتر، واحد مسجدسلیمان، ابهر، زنجان، سمنان، شاهرود، گرمسار، زاهدان، آباده، ارسنجان، استهبان، اقلید، جهرم، داراب، فیروزآباد، کازرون، لارستان، قزوین، قم، سنندج، بافت، زرند، سیرجان، شهربابک، کرمان، کرمانشاه، گچساران، یاسوج، علیآباد کتول، گرگان، گنبدکاووس، آستارا و خودگردان، رشت، لاهیجان، الیگودرز، بروجرد، دورود، آیتالله آملی، بابل، تنکابن، چالوس، ساری، اراک، نراق، دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران-پردیس خودگردان کیش، مرکز آموزش بینالمللی قشم، بندرعباس، تویسرکان، ملایر، همدان، میبد و یزد این رشتههای را در گروه علوم تجربی در دوره باآزمون ارائه میدهند.
رشتههای پرمتقاضی گروه علوم ریاضی
در گروه علوم ریاضی و فنی رشتههای مهندسی برق، مهندسی صنایع، مهندسی عمران، مهندسی مکانیک، مهندسی ساخت و تولید، مهندسی معماری مهندسی پزشکی، مهندسی کامپیوتر، مهندسی هوا فضا، مهندسی هستهای و مهندسی انرژی را از جمله رشتههای پرمتقاضی نام برد.
این رشتهها در واحدهای علوم و تحقیقات، تهران جنوب، تهران شمال، تهران غرب، تهران مرکزی، تبریز، اصفهان–خوراسگان، خمینیشهر، نجفآباد، کرج، علوم پزشکی تهران، صباشهر، اسلامشهر، پردیس، پرند، رودهن، شهر قدس، ملارد، ورامین، یادگار امام خمینی (ره) شهرری، مشهد، نیشابور، اهواز، ایرانشهر، شیراز، قزوین، کرمان، کرمانشاه ارائه شده است.
رشتههای پرمتقاضی گروه علوم انسانی
آمارها نشان میدهد که بسیاری از کدرشتههای گروه علوم انسانی در دانشگاه آزاد اسلامی دیگر رقابتی نیستند و علاقهمندان به تحصیل در این گروه می توانند به راحتی در دانشگاه آزاد اسلامی پذیرش شوند و ادامه تحصیل دهند اما دانشگاه آزاد اسلامی تعداد رشته پرمتقاضی در این گروه دارد که شناخت آنها خالی از لطف نیست.
این رشتهها شامل حقوق، حسابداری، روانشناسی، مدیریت بازرگانی، مددکاری اجتماعی، برنامه ریزی اجتماعی و تعاون، علوم تربیتی، مطالعات خانواده، علوم سیاسی، اقتصاد، مدیریت مالی، هتلداری، علوم ورزشی، گردشگری، مدیریت اموربانکی، مدیریت امور گمرکی، مدیریت صنعتی است که در واحدهای علوم و تحقیقات، تهران مرکزی، تهران غرب، تهران شمال، تهران شرق، تهران جنوب، تبریز، نجف آباد، کرج، هشتگرد، علوم پزشکی تهران، اسلامشهر، الکترونیکی، دماوند، رودهن، شهر قدس، فیروزکوه، ملارد، مشهد، اهواز، شیراز، کرمانشاه، رشت، بندرعباس، یزد ارائه می شوند.
انتهای پیام/4107/4040/پ
انتهای پیام/