دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
31 مرداد 1398 - 10:52
در گفتگو با آنا مطرح شد؛

رشته صنایع غذایی؛ از اشتغال و بازار کار مناسب تا تضمین افزایش تولید

مدیر گروه کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری گفت: در سال رونق تولید، رشته صنایع غذایی پایه تضمین افزایش تولید مواد غذایی در کشور است.
کد خبر : 411700
IMG_20190822_105109_630.jpg

مهدی چرمچیان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در ساری به موضوع افزایش تولید در سال رونق تولید اشاره و اظهار کرد: تضمین افزایش تولید مواد غذایی و فرهنگ مصرف در گرو توسعه و توجه جدی به رشته صنایع غذایی است. 


وی افزود: لزوم استفاده بهینه از منابع غذایی موجود و به‌کارگیری روش‌های مطلوب نگهداری و جلوگیری از ضایعات بی رویه محصولات کشاورزی، تأمین منابع جدید غذایی، بسته‌بندی مناسب به‌منظور حفظ و بهبود کیفیت محصولات و ...، از جمله مواردی است که اهمیت آن بر هیچ کس پوشیده نیست. علاوه بر این، رشد و توسعه جامعه و پیشرفت علوم و صنعت، سبب پیدایش عادت ها و سبک های نوین غذایی شده، به گونه ای که نیاز به تنوع محصولات و پیدایش فرآورده های جدید غذایی به شکل روزافزونی احساس می‌شود. به‌دلیل رابطه مستقیم رشته صنایع غذایی با سلامت مردم و توجه خاص دولت و مردم به کمیت و کیفیت غذایی جامعه و ایجاد کارخانه‌های جدید صنایع غذایی و ...، همگی دلیل‌های بارزی هستند که اهمیت بسیار زیاد این رشته تحصیلی را نشان می‌دهند. 


مدیر گروه کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری ادامه داد: کار متخصص صنایع غذایی، کنترل کیفی و بهداشت مواد غذایی در فرآیند تولید است. کار این فرد با سلامت افراد جامعه رابطه نزدیکی دارد. متخصص صنایع غذایی معمولا مسئول فنی کارخانه‌های تولید مواد غذایی نیز هستند. 


وی افزود: کارشناس صنایع غذایی در مورد اصول و روش های نگهداری، بسته بندی و کنترل کیفی مواد غذایی دانش و تخصص لازم را داراست. متخصص صنایع غذایی در زمینه روش ها و عملیاتی که مواد خام (اعم از محصولات کشاورزی و دامی) را به مواد غذایی قابل مصرف و با ارزش تبدیل می کند، دانش و تخصص دارد. این روش ها در حوزه نگهداری، فرآوری و تبدیل، بسته بندی و حمل و نقل مواد غذایی است. رشد جمعیت کشور و نیاز به مواد غذایی بیشتر همراه با وجود ضایعات زیاد بخش کشاورزی و دامی، موجب شده تا حضور این متخصصان برای رفع این مشکلات بسیار ضروری و حیاتی باشد. 


استاد گروه کشاورزی و منابع طبیعی واحد ساری عنوان کرد: مهارت و دانش مورد نیاز متخصص صنایع غذایی در زمینه های؛ شیمی، زیست شناسی و ریاضی، علاقه به کار در حوزه تولید مواد غذایی، دقت بالا و توجه به جزئیات، توانایی کار تیمی، توانایی کار در محیط کارخانه ها و آشنایی با اصول و مقررات حوزه بهداشت و کیفیت است. 


وی درباره بازار کار رشته صنایع غذایی به آنا گفت: کارشناس صنایع غذایی می تواند در بخش هایی مانند آزمایشگاه ها یا خط تولید و یا کنترل کیفیت کارخانه های مواد غذایی، موسسه های تحقیقاتی، دانشگاه ها و ... مشغول به کار شود. متخصص صنایع غذایی می تواند پست هایی از جمله مدیر تولید، مسئول فنی، مسئول آزمایشگاه، مسئول بخش تحقیق و توسعه، مشاور و ... را در هر کارخانه تولید مواد غذایی بر عهده بگیرد. افراد دارای سرمایه و تجربه کافی می توانند خود برای راه اندازی کارخانه تولید انواع مواد غذایی اقدام کنند. 


چرمچیان خاطرنشان کرد که رشته صنایع غذایی از مقطع کارشناسی تا دکتری در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری دایر است و از دیگر رشته های کشاورزی و منابع‌ طبیعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری، کارشناسی تازه تاسیس مهندسی فضای سبز و کاردانی، کارشناسی و ارشد صنایع چوب و ترویج و آموزش کشاورزی است. انتخاب گروه صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری به عنوان مرکز تحقیقاتی برتر سال 1395 از رئیس فرهنگستان علوم پزشکی کشور از افتخارات این گروه آموزشی است.


مدیر گروه کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری گفت: در سالی که  مقام معظم رهبری آن را رونق تولید نامگذاری کردند، تضمین افزایش تولید مواد غذایی تا فرهنگ مصرف در گرو توجه به رشته صنایع غذایی است.


انتهای پیام/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب