دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 مرداد 1398 - 13:17
نماینده ولی‌فقیه در خراسان‌شمالی تأکید کرد؛

برخورداری از روحیه قناعت لازمه زی‌طلبگی است/ همه تبلیغ «منبر» نیست

نماینده ولی‌فقیه در خراسان‌شمالی گفت: طلاب و روحانیان باید به‌صورت ویژه قناعت داشته باشند؛ یعنی با اندک داشته‌های خود زندگی کنند؛ اما روحی غنی داشته باشند.
کد خبر : 411588
IMG_1396_1398529123924.jpg

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری آنا از دفتر نماینده ولی‌فقیه در خراسان‌شمالی، آیت‌الله ابوالقاسم یعقوبی در همایش روحانیان طرح هجرت و مشاوران مذهبی مدارس استان، اهمیت قناعت داشتن به‌ویژه از سوی جامعه روحانیت را یادآور شد و اظهار کرد: امام علی(ع) دراین‌باره می‌فرمایند: «و لا کنزَ أغنَی مِنَ القَناعَهِ و لا مالَ أذهَبُ لِلفَاقَهِ مِنَ الرِّضی بِالقُوتِ وَ مَنِ اقتَصَرَ عَلی بُلغَهِ الکفافِ فَقَدِ انتَظَمَ الرَّاحَهَ و تَبَوَّأ خفض الدَّعَهِ و الرَّغبَهُ مِفتاحُ النَّصَبِ و مَطِیَّهُ التَّعَبِ».


وی اضافه کرد: بنا به فرموده این امام همام، هیچ گنجی بی‌نیازکننده‌تر از قناعت و هیچ مالی در فقرزدایی از بین برنده‌تر از رضایت دادن به روزی نیست و کسی که به‌اندازه کفایت از دنیا بهره‌مند باشد به آسایش دست یابد و آسوده‌خاطر شود؛ درحالی‌که دنیاپرستی کلید دشواری و مرکب رنج و گرفتاری است.


نماینده ولی‌فقیه در استان خراسان‌شمالی عنوان کرد: براین‌اساس اگر کسی روحیه قناعت داشته باشد و به آنچه دارد بسنده کند و چشم به دست این و آن نداشته باشد به تعالی دست می‌یابد.


یعقوبی با بیان اینکه قناعت به معنای ریاضت نیست؛ بلکه امام علی(ع) می‌فرماید به همین کم خود بسازید و دست نیاز به‌سوی دیگران دراز نکنید، افزود: این امام همام می‌فرماید: «التقلل و لا التوسل»؛ یعنی به کم خودمان بسازیم؛ اما وابستگی به دیگران نداشته باشیم.


رئیس شورای استانی حوزه علمیه خراسان‌شمالی تصریح کرد: تأکیدات رهبری در زمینه اقتصاد مقاومتی هم ناظر به این مهم است تا با اجرای آن به کشوری وابسته نباشیم.


یعقوبی با بیان اینکه تفسیر حیات طیبه از نگاه امیرالمؤمنین قناعت است، خاطرنشان کرد: اگر کسی این روحیه را داشته باشد به حیات طیبه دست می‌یابد.


وی اضافه کرد: به ویژه طلاب و روحانیان باید قناعت داشته باشند؛ یعنی با اندک داشته‌های خود زندگی کنند؛ اما روحی غنی داشته باشند.


استاد درس خارج حوزه علمیه خراسان‌شمالی اظهار کرد: وابستگی و دست نیاز به سمت این و آن دراز کردن شاید زندگی ما را راه بیندازد؛ اما از غنای روحی انسان کم می‌کند.


ضرورت اهتمام بیشتر روحانیان به تبلیغ عملی


نماینده ولی‌فقیه در استان خراسان‌شمالی یادآور شد: امیرالمؤمنین علی(ع) درباره انبیای الهی می‌فرماید: یکی از ویژگی‌های انبیا این بود که آن‌قدر قناعت بالایی داشتند که دل‌ها و چشم‌ها را پر می‌کرد.


یعقوبی با بیان اینکه قناعت داشتن باید زیربنای کار و فعالیت و زندگی همه به‌خصوص طلاب و روحانیان باشد، اضافه کرد: باید بکوشیم در مرحله نخست توفیق غنی‌سازی خود را پیدا کرده و در وهله دوم مغنی باشیم؛ یعنی مخاطبان و مستمعان خود را غنی‌سازی کنیم.


وی با بیان اینکه انفاق زمینه‌ها و حوزه‌های گوناگونی دارد، خاطرنشان کرد: انسان می‌تواند با مال، جان و زبان خود انفاق کند؛ ازاین‌رو روحانیان مبلغ هم باید دایره انفاق خود را گسترده ببینند.


رئیس شورای استانی حوزه علمیه استان خراسان‌شمالی با بیان اینکه حوزه‌های تبلیغ بسیار گسترده است، تصریح کرد: تمام تبلیغ منبر نیست، مثلاً دو نفر از پامنبری‌های شما باهم اختلاف پیدا کرده‌اند و شما آن‌ها را آشتی می‌دهید و این خود تبلیغ عملی است.


یعقوبی با تأکید بر کینه‌زدایی از قلوب مطرح کرد: گاهی با یک نصیحت شما در خلوت تأثیر ویژه‌ای بر روی فرد گذاشته و مسیر زندگی او را تغییر می‌دهد.


وی اظهار کرد: اما باید مراقب باشید نصیحت در جلوت و عمومی نباشد؛ چراکه بنا به فرموده امیرالمؤمنین علی(ع) گاهی خیرخواهی در بین عموم کوبیدن طرف مقابل است؛ اما اگر همان موضوع را آهسته و در خلوت به او بگوییم خود را اصلاح می‌کند.


امام جمعه بجنورد با بیان اینکه ما باید انفاق علم داشته باشیم و زکات علم خود را بپردازیم، افزود: البته تا انسان علمی نداشته باشد و به حد نصاب زکات نرسد زکات علم بر او واجب نمی‌شود.


یعقوبی با تأکید بر اینکه باید تلاش کنیم به حد نصاب علمی برسیم تا زکات بر ما واجب شود، ادامه داد: اینکه دل‌مرده‌ای را حیات علمی و تبلیغی داده و نجات دهیم بسیار ارزشمند است.


رئیس شورای فرهنگ عمومی استان خراسان‌شمالی تصریح کرد: باید تلاش کنیم کسی که بر اثر تبلیغات سوء دشمنان دل او مرده است را حیات بدهیم تا علم ما نافع باشد.


یعقوبی افزود: امام صادق‌(ع) در تفسیر آیه شریفه «وَ جَعَلَنِی مُبارَکاً أَینَ ما کنْتُ» این مبارک بودن را «نفاعا للناس» دانسته‌اند؛ یعنی از خداوند بخواهیم بتوانیم کاری برای مردم انجام دهیم و قدم‌های خیر و مثبتی را برای آن‌ها برداریم.


وی متذکر شد: باید دو آموزه «تَخَلَّقُوا بِأخلاقِ اللّٰهِ» و «وَتَأدَّبُوا بآدابِ الصّٰالِحینَ» را سرلوحه کار خود قرار داده و بکوشیم نفس خود را متخلّق به اخلاق خدا و آداب صالحین کنیم.


انتهای پیام/4078/4117/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب