دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
ایوبی:

رویکرد کمیسیون ملی یونسکو-ایران پیگیری منافع نظام در عرصه‌های بین‌المللی است

دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو-ایران گفت: باید از ظرفیت‌های یونسکو استفاده کنیم و رویکرد کمیسیون ملی یونسکو نیز حضور فعال و پیگیری منافع نظام جمهوری اسلامی ایران در عرصه‌های بین‌المللی است.
کد خبر : 411234

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا از روابط عمومی کمیسیون ملی یونسکو-ایران، جلسه شورای عالی کمیسیون ملی یونسکو-ایران در محل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد.


حجت‌الله ایوبی در این جلسه با ارائه گزارشی از فعالیت‌های کمیسیون ملی یونسکو- ایران اظهار کرد: یونسكو یك فرصت است و صندلی‌های خالی از حضور نمایندگان ایران در یونسکو در شأن نظام جمهوری اسلامی ایران نیست. سیاست ما حضور فعال نه منفعل در عرصه و پیگیری منافع نظام در صحنه ببن‌المللی است.


وی با اشاره به مشکلات بودجه‌ای کمیسیون ملی یونسکو-ایران گفت: بودجه کمیسیون بسیار ناچیز بود و این بودجه امسال در ردیف مستقل قرار گرفت.


دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو-ایران عنوان کرد: یکی از کارهایی که شروع کردیم، احیای ظرفیت‌های خاموش یونسکو بود. یونسکو ظرفیت بزرگی برای کشورهای دنیا و جمهوری اسلامی ایران دارد و باشگاه‌های یونسکو یکی از این ظرفیت‌هاست.


ایوبی ادامه داد: کشورهای دیگر از این ظرفیت‌ها بسیار خوب بهره‌مند شده‌اند؛ به عنوان نمونه ژاپن ۴۰۰ باشگاه با برند یونسکو دارد و بسیاری از فعالیت‌های فرهنگی در این کشور از طریق این باشگاه‌ها انجام می‌شود.


وی در ادامه از راه‌اندازی باشگاه یونسکو در ایران خبر داد و اضافه کرد: خوشبختانه ۵ تا ۶ باشگاه مهم را سختگیرانه با همراهی دستگاه‌های نظارتی راه‌اندازی خواهیم کرد.


به گفته دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو-ایران، باشگاه‌های رسانه، صنایع دستی، هنر اسلامی، آب و فاضلاب و بازآفرینی شهری از جمله باشگاه‌هایی است که راه‌اندازی خواهد شد.


ایوبی با اشاره به همراهی شهرداری در اختصاص ۲ هزار متر فضا در منطقه ۱۷ تهران به موضوع صنایع دستی گفت: هدف از راه‌اندازی این باشگاه اثرگذاری در منطقه و جلوگیری از انقراض صنایع دستی است. همچنین باشگاه هنر اسلامی در قم راه‌اندازی خواهد شد. در باشگاه آب و فاضلاب نیز بزرگان این حوزه تمام تجربه خود را برای انجام هرچه بهتر امور به میان می‌آورند.


وی یادآور شد: ۷ تا ۸ جایزه جهانی در یونسکو داریم که در این بخش برای شرکت عموم اطلاع‌رسانی کامل خواهیم کرد.


دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو-ایران عنوان کرد: سال گذشته یک پست در یونسکو برای ایران خالی شد و برای حضور واجدین شرایط در این بخش فراخوان دادیم؛ ۲ هزار جوان درخواست دادند که از این تعداد به ۱۰۰ نفر و در ادامه به ۶۰ پرونده رسیدیم و در نهایت ۱۵ نفر به یونسکو معرفی شدند و ۵ نفر مصاحبه کردند و یک نفر استخدام شد و ۴ جوان نیز در فهرست یونسکو قرار گرفته و به نهادهای مختلف معرفی شدند.


ایوبی در ادامه از راه‌اندازی دفتر استانی کمیسیون ملی یونسکو-ایران در یزد خبر داد.


وی همچنین گفت: ارتقای جایگاه منطقه ای کمیسیون ملی یونسکو از اهداف دیگر ما است؛ از این‌رو با کمیسیون‌های مختلف همکاری می‌کنیم که یکی از نمونه‌های این همکاری برپایی ششمین نشست جاده ابریشم در همدان است.


دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو-ایران افزود: جاده ابریشم بیشتر در اختیار چین قرار گرفته بود و امسال صحبت کردیم و داوطلب برپایی ششمین نشست بین‌المللی جاده ابریشم شدیم؛ سه شهر، داوطلب برپایی این نشست شدند و با یکدیگر رقابت کردند و درنهایت همدان به عنوان میزبان انتخاب شد.


به گفته ایوبی، برپایی همایش گفتگوی ادیان و جشنواره صلح نوشته‌های جاده ابریشم از جمله برنامه‌های جانبی در این نشست خواهد بود.


وی در ادامه به برپایی جشن نوروز پس از ۵ سال تعطیلی در نوروز ۹۸ در برج میلاد با حضور ۷۰ سفیر خبر داد و اضافه کرد: امسال دبیرخانه جشن نوروز را در ایران تأسیس می‌کنیم.


وی با بیان اینکه ثبت مشترک در دستور کار کمیسیون ملی یونسکو-ایران قرار گرفته، یادآور شد: میراث فرهنگی‌ گاه موجب دعوای کشورها شده، در صورتی که این میراث می‌‌تواند باعث همگرایی شود از این‌رو با همراهی وزارت امور خارجه، کارگروه ثبت مشترک راه‌اندازی شده است.


وی همچنین توضیح داد: ثبت مشترک با کشورهای ارمنستان، سوریه، آذربایجان، تاجیکستان در دستور کار قرار دارد و یلدا نیز می‌تواند مانند نوروز در قالب آیینی جهانی ثبت شود.


دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو-ایران با بیان اینکه شعار ما این است که میراث فرهنگی و مشترک باعث اتحاد است، بر همکاری با کشورهای همسایه در این زمینه تأکید کرد.


ایوبی به باز تولید از سرمایه‌های نمادین یونسکو اشاره کرد و افزود: سرمایه عموماً اقتصادی، فرهنگی و یا سیاسی و بهترین سرمایه یونسکو، ثبت جهانی و کار یونسکو تولید و باز تولید نمادین است.


وی با اشاره به برپایی برنامه تماشای خورشید با هدف تقدیر و نکوداشت بزرگان فرهنگ کشور از جمله استادانی همچون موحد و کابلی عنوان کرد: استاد فرشچیان نیز در ادامه در این برنامه مورد تقدیر قرار می‌گیرد.


دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو-ایران، با بیان اینکه تعداد شهرهای خلاق به چهار شهر خواهد رسید تأکید کرد: چهار شهر یادگیرنده داشتیم و به این تعداد سه شهر اضافه شد و شورای راهبری شهرهای یادگیرنده نیز تشکیل و احکام خود را از وزیر علوم، تحقیقات و فناوری دریافت کردند.


ایوبی به برپایی همایش درباره دانشگاه جندی‌شاپور و شیخ اشراق اشاره کرد و گفت: امسال پرتره سهروردی بر اساس تمام اسناد و در گفتگو با اساتید طراحی شد و دو تندیس هم در خیابان سهروردی و شهر سهرورد نصب می شود و ۸ کتاب شیخ اشراق نیز به زبان ساده تر برای نوجوانان بازنویسی شده است.


دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو-ایران عنوان کرد: برای دو سال آینده، هزاره ابوریحان را در دستور کار داریم. همچنین شیخ عطار با گذشت ۹۲۰ سال از زادروزش با حمایت چهار کشور و گذر۱۱۵۰ سال از زادروز فارابی سبب شده تا در پرونده مشترک با قزاقستان در دستور کار قرار بگیرند.


وی اظهار کرد: اگر این موارد تصویب شود چهار شخصیت ثابت و مشترک به ثبت می‌رسد.


ایوبی همچنین به حضور تیم‌هایی از یونسکو جهت حضور در شهرهای مختلف اشاره کرد و گفت: این مهم در راستای اصلاح مدیریت شهری انجام شده است.


دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو-ایران با بیان اینکه ایران کشور فرهنگ و هنر است گفت: برپایی نمایشگاه عکس هیرکانی مورد توجه بازرسان یونسکو قرار گرفت و در روز همبستگی با ملت فلسطین، اقدام به برپایی نمایشگاهی با عنوان فلسطین در آینه خیال هنرمندان کردیم و همزمان با روز جهانی آب، نمایشگاه عکس آب را داشتیم.


ایوبی تصریح کرد: یونسکو از سوی دولت‌ها برند شده است و دولت‌ها هزینه آن را پرداخت می‌کنند و رویکرد کلی این است که از سرمایه نمادین یونسکو استفاده کنیم.


در ادامه این جلسه منصور غلامی به عنوان رئیس شورای عالی کمیسیون ملی یونسکو-ایران از فعالیت و تحرک ایجاد شده در این کمیسیون و حرکت آن به سمت جایگاه حقیقی‌اش ابراز خوشحالی و از همراهی دستگاه‌های مختلف با کمیسیون ملی یونسکو-ایران، تقدیر کرد.


وی با اشاره به لزوم اقدامات رسانه‌ای در زمینه دستاوردهای کمیسیون ملی یونسکو-ایران، خاطرنشان کرد: باید از فضای رسانه‌ای کشور به‌خصوص از صداوسیما، در جهت معرفی کمیسیون و اهداف و برنامه‌ها و نیز تشریح دستاوردها و اقدامات صورت گرفته استفاده کنیم.


وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در این جلسه، به اقدامات مفید کمیسیون ملی یونسکو-ایران در سال گذشته اشاره کرد و اظهار داشت: در حوزه علمی اقدامات خوبی انجام‌ شده و امیدوارم در آینده نزدیک نیز در بخش آموزشی آنچنان ‌که باید شاهد ارتقای کمیسیون باشیم. همچنین باید به دنبال برگزاری جلسات تخصصی ازجمله جلسه‌ای در بخش علم و فناوری باشیم.


احمد جلالی سفیر ایران در یونسکو به اهمیت جایگاه یونسکو در پاریس و نقش و جایگاه ایران در یونسکو اشاره کرد و بر توجه به اهداف یونسکو که با اهداف جمهوری اسلامی ایران همخوانی دارد، تاکید کرد.


وی یادآور شد: یونسکو برخلاف برخی سازمان‌های بین‌الملل جایی است که همه کشورها صدایشان شنیده می‌شود.


سفیر ایران در یونسکو در ادامه با قرائت ماده 2 قانون اساسی یونسکو، تأکید کرد: در این ماده قانونی بر تنوع فرهنگی و عدم دخالت بر نظام آموزشی کشورها تأکید شده و هیئت نمایندگی جمهوری اسلامی ایران پیگیر منافع کشور در یونسکو خواهد بود. 


در ادامه این جلسه حاضران اصلاح اساسنامه کمیسیون ملی یونسکو-ایران را بررسی کردند. همچنین صدا و سیما برای معرفی هرچه بهتر کمیسیون ملی یونسکو-ایران، اعلام آمادگی کرد و مقرر شد همراهی و همکاری این دو بخش بیش از پیش افزایش یابد.


در انتها غلامی با تقدیر از حاضران و جمع‌بندی دیدگاه اساتید که بر ضرورت هرچه بیشتر توجه و معرفی جایگاه علمی ایران تاکید داشتند اعلام کرد که لازم است کمیسیون ملی یونسکو-ایران و دفتر نمایندگی ایران در یونسکو وضعیت ایران به عنوان کشور مهد علم و دانش را بیشتر مورد توجه قرار دهند.


همچنین تحقیقات سید مصطفی محقق داماد درباره توجه به اخلاق در علم و فناوری و تاکید استاد یدالله کابلی در استفاده از ظرفیت‌های هنر در برنامه‌های یونسکو و یادآوری استاد ثبوتی در تقویت کرسی‌‌های علمی مورد تاکید وزیر قرار گرفت.


عیسی کلانتری رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست و معاون رئیس جمهوری، غلامحسین دهقانی معاون حقوقی و بین‌‌المللی وزارت امور خارجه، محسن جوادی معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، غلامرضا کریمی قائم مقام وزیر در امور بین‌الملل و رئیس مرکز امور بین‌الملل وزارت آموزش و پرورش، حسین رضی معاون پژوهش سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، احمد جلالی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در یونسکو، مصطفی معین، یوسف ثبوتی، رضا فرجی دانا، یدالله کابلی خوانساری، سید مصطفی محقق داماد، محمدرضا سعید آبادی، سید جلال دهقانی فیروز آبادی به عنوان اعضای حقیقی شورای عالی کمیسیون ملی یونسکو-ایران، فرهاد اعتمادی ، بهمن نامور مطلق مشاور عالی، امیر روشن بخش معاون ارتباطات و امور مشارکت‌ها و الهه عطایی معاون فرهنگی کمیسیون ملی یونسکو-ایران در این جلسه حاضر بودند.


انتهای پیام/4072/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب