دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 مرداد 1398 - 10:09

موسوی: درباره توقیف مجدد نفت‌کش ایرانی به غرب هشدار داده‌ایم

سخنگوی وزارت امور خارجه توقیف مجدد نفت‌کش ایرانی را تهدید ناوبری توصیف کرد و افزود: ایران در این زمینه به غربی‌ها هشدار داده است.
کد خبر : 411227
_MID7406.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه سیاست خارجه و بین‌الملل گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، سیدعباس موسوی پیش از ظهر امروز در نشست خبری هفتگی که در وزارت امور خارجه برگزار شد، گفت: اقدامات خصمانه آمریکا از کودتای 28 مرداد آغاز شد، همچنان ادامه دارد و هیچ‌کدام به نتیجه نرسیده است و تنها چیزی که وجود داشته، مقاومت مردمی بوده است.  


وی از موج حمایت‌های مردم و مقامات کشور پس از تحریم محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه از سوی دولت آمریکا قدردانی کرد و افزود: این تحریم، تحریمی بی‌مبنا و بدعت در عرصه بین‌المللی است. ما از همه مقامات عالی کشور، رسانه‌ها، مردم و دیگرانی که در این مقطع نشان دادند ایران یک کل واحد است و فرقی میان اجزایش نیست و همه از فرمانده دیپلماسی حمایت می‌کنند، تشکر می‌کنم.   


سخنگوی وزارت امور خارجه درباره سفر اخیر هیئت نظامی عراق به ایران گفت این خبر را نشنیده است و در حوزه نظامی اظهار نظر نمی‌کند.


وی درباره سفر ظریف به فنلاند و ارائه طرح کاهش تنش از سوی وی گفت: ظریف سفرهای مختلفی داشته است و خواهد داشت. وی پیش‌تر به قطر سفر کرد و امروز در فنلاند حضور دارد و سپس به کشورهای اسکاندیناوی سفر خواهد کرد. وی روز گذشته کویت بود و هفته آینده سفرهای آسیایی خواهد داشت. ما بعد از تحولات منطقه ضمن اینکه خواستار افزایش تنش در منطقه نبوده‌ایم اقداماتی را آغاز کرده‌ایم و کشورهای مختلفی در قالب‌های مختلف تلاش کردند تا به کاهش تنش در منطقه کمک کنند. جمهوری اسلامی ایران نیز همچون گذشته خواهان تنش نبوده و خواستار ثبات در منطقه و جهان است و طرح فنلاند، موضوع جدیدی نیست و در راستای کاهش تنش در منطقه انجام می‌شود، چرا که ایران همواره ازاین‌دست تحرکات دیپلماتیک انجام داده است.


سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره سفرهای ظریف به اروپا پیش از جلسه مجمع سازمان ملل متحد اظهار کرد: سازمان ملل متحد مجمعی عمومی است و همه مباحث آنجا مطرح می‌شود. طبیعی است پیش از چنین جلساتی همه کشورها در راستای سیاست خارجی فعال خود تحرکات دیپلماتیکی را آغاز می‌کنند و ظریف نیز در راستای کاهش تنش در منطقه به اروپا سفرهایی انجام داده است.


حنای آمریکایی‌ها برای اعمال تحریم‌های یک‌جانبه رنگی ندارد


موسوی درباره توقیف نفت‌کش ایرانی تصریح کرد که مبنای اقدام دولت انگلیس درباره توقیف نفت‌کش بی‌معنی بود و ایران اعلام کرده که این اقدام یک راهزنی دریایی است. مقررات دریانوردی هیچ اجازه‌ای به دولتی در این زمینه نمی‌دهند؛ آن‌ها این اقدام را به‌صورت غیرقانونی انجام دادند و ایران از مجاری دیپلماتیک و قانونی تلاش کرد و تلاش‌ها به ثمر نشست.


وی افزود:‌ درخواست آمریکا برای تداوم توقیف نفت‌کش ایرانی غیرقانونی است. با وجود اقدام نادرست جبل‌الطارق، رد درخواست آمریکا از سوی جبل‌الطارق و بزریل نشان می‌دهد حنای‌آمریکا دیگر رنگی ندارد و قلدری در دنیای امروز کارساز نیست. امیدواریم کشورها قانون‌مدارانه به تحریم‌های یکجانبه آمریکا پاسخ دهند و آنها را نپذیرند، زیرا تحریم‌ها هیچ مبنایی ندارد. 


موسوی درباره احتمال توقیف مجدد نفت‌کش حامل نفت ایران گفت: اگر این اقدام انجام یا حتی بیان شود، یک نوع تهدید ناوبری آزاد دریایی است و ایران به وسیله مجاری رسمی و به ویژه سفارت سوئیس، هشدارهای لازم را به مقامات آمریکایی داده است تا این اقدام اشتباه را انجام ندهند، زیرا با عواقب بدی مواجه می‌شوند.


سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان تأکید کرد ایران اعلام کرده‌ است ارتباط خاصی میان دو کشتی توقیف شده در ایران و جبل‌الطارق وجود ندارد، ولی منتظر حکم دادگاه درباره تخلفات این کشتی انگلیسی هستیم.


ایران برنامه‌ای برای مذاکره با آمریکا در زمینه افغانستان ندارد


دبیر اول و سرپرست سابق کنسولگری ایران در هنگ‌کنگ با موضوع افغانستان نیز نقبی زد و گفت: ایران همیشه از صلح و امنیت در افغانستان و از گفتگوهای بین افغانی حمایت کرده و خواهان حضور دولت قانونی و مستقر این کشور بوده است. امیدواریم دولت‌های ثالث که حامی امنیت بوده‌اند، به این موضوع توجه کنند و افغانستان را صحنه ناآرامی‌ها نکنند. دولت مستقر محور کار است و جمهوری اسلامی تاکنون درباره افغانستان برنامه‌ای نداشته که با آمریکا وارد مذاکره بشود و بعید است این اتفاق بیفتد.


مذاکرات با اروپایی‌ها بر سر برجام به نتیجه نرسیده است


سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره گام سوم کاهش تعهدات برجامی عنوان کرد: تاکنون مذاکرات و رایزنی‌ها درباره اجرای تعهدات اروپایی‌ها به نتیجه دست نیافته و پیشنهادات و رایزنی‌های زیادی مطرح شده است. البته امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور و دولت فرانسه تلاش‌هایی کرده‌اند و ما منتظر می‌مانیم ببینیم در وقت کمی که برای برداشتن گام سوم وجود دارد، این تلاش‌های دیپلماتیک به چه سرانجامی می‌رسد، بعد از آن شورای عالی نظارت بر برجام تصمیم خواهد گرفت که گام سوم برداشته شود یا خیر.


وی بیان کرد: گام سوم متناسب با شرایط پیش روی ایران و سایر کشورهای باقی‌مانده در برجام در دست طراحی است.


نشست سه‌جانبه ایران، انصار الله و اروپا


موسوی در زمینه نشست سه‌جانبه ایران، انصارالله و اروپا نیز تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران از یکی دو سال پیش اقدامات دیپلماتیکی را در راستای راه حل سیاسی بحران یمن آغاز و طرح‌هایی را ارائه کرد تا اینکه یکی از این طرح‌ها که مذاکره میان جمهوری اسلامی ایران، انصارالله و چهار کشور اروپایی موسوم به‌ E4 بود پذیرفته و مذاکراتی در پنج  مرحله انجام شده است.


سخنگوی وزارت امور خارجه ادامه داد: تلاش کردیم که از فرصت حضور محمد عبدالسلام، سخنگوی انصارالله یمن که البته نماینده دولت نجات ملی در صنعا نیز است، استفاده کنیم و مذاکرات خوبی به صورت دوجانبه با آن‌ها و E4 انجام شد. توافقات خوبی انجام شد و امیدواریم طرف مقابل یمنی‌ها به راه‌ حل سیاسی باور داشته باشد و بداند بحران یمن بعد از پنج سال راه‌حل نظامی ندارد و به‌ جز قتل زنان و کودکان و خرابی دستاوردی نخواهد داشت.


وی درباره برقراری روابط ایران و یمن گفت: ایران پیش‌تر در یمن سفیر داشته ولی به دلیل تعرضات به محوطه سفارت، محل سفارتخانه بسته شد اما به‌زودی روابط دیپلماتیک ازسر گرفته می‌شود.


ایران؛ آماده امضای پیمان عدم تعرض با کشور‌های منطقه


سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: سفر‌های اخیر وزیر امور خارجه به کشور‌های کویت و پیش از آن به قطر، عمان و عراق در راستای طرح مجمع گفتگو‌های منطقه‌ای در خلیج فارس و پیشنهاد امضای پیمان عدم تعرض میان ایران و کشور‌های منطقه است و این پیمان می‌تواند هم به صورت تک تک و هم به صورت کلی با کشور‌های خلیج فارس باشد.


وی افزود: جمهوری اسلامی ایران آمادگی خود را اعلام کرده که حاضر است برای اینکه یک تهدید واهی و ایران‌هراسانه بی‌مورد را رفع کند و جلوی سوء استفاده برخی کشور‌های نامشروع و فرا منطقه‌ای را بگیرد، آماده است از این طریق اطمینان کافی به کشور‌های منطقه بدهد. 


موسوی تصریح  کرد: جمهوری اسلامی ایران هیچ‌گاه خواهان ناامنی در کشور‌های منطقه نیست و این طرح در محافل و سطوح مختلف در این کشور‌ها بررسی شده است واکنش‌هایی هم داشته‌ایم و یک سری اعلام آمادگی‌های کلی و سیگنال‌هایی دریافت شد، اما اینکه ما با کشور به خصوصی به نتیجه رسیده و شروع کرده باشیم فعلاً در این مرحله قرار نداریم.


انتهای پیام/4033/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب