دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
تابش:

به پیوست فرهنگی فیلم‌ها و صنایع مجاور توجه کنیم

دبیر جشنواره فیلم کودکان و نوجوانان تأکید کرد که برای تغییر رویکرد از تولید اثر به تولید منظومه فرهنگی، نیاز به پیوست فرهنگی داریم.
کد خبر : 410917

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا از ستاد اطلاع‌رسانی سی و دومین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان، علیرضا تابش دبیر سی و دومین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان شامگاه جمعه مهمان محمدحسین لطیفی در برنامه سینمایی «هفت» بود.


تابش در ابتدای گفتگو و در پاسخ به پرسش لطیفی درباره بخش بین‌الملل گفت: امسال 27 کشور مهمان جشنواره هستند و در بخش بین‌الملل بیش از 40 اثر حضور دارد که تنوع بسیار خوبی دارند، امیدواریم با تمام مشکلاتی که در عرصه بین‌الملل داشته‌ایم جشنواره خوبی در این بخش برگزار کنیم.


وی سپس در پاسخ به اینکه به سینمای کودک بها داده نشده است و برای بهبود اوضاع چه باید کرد، بیان کرد: جشنواره فیلم کودک و نوجوانان در زنده نگه داشتن ژانر سینمایی کودک و نوجوان در کشور تلاش‌های بسیاری انجام داده و موثر بوده است اما نقصان و کمبودهایی در توجه به حوزه کودک به صورت کلی در کشور هست که از آن جمله می‌توان به حوزه ادبیات، سرگرمی و … اشاره کرد. مباحث مربوط به حوزه کودک و نوجوان از ایده‌های ناب نویسندگان تا تولید و پس از تولید (اکران و فروش) یک زنجیره به هم پیوسته است و در بخش سیاست‌گذاری با تمرکز بر تولید و خلاقیت اگر از تولید اثر به تولید یک منظومه فرهنگی برسیم شاهد رشد و شتاب بیشتری هستیم.


تابش ادامه داد: ما باید به پیوست فرهنگی فیلم و صنایع مجاور توجه کنیم، سینمای کودک و نوجوان یکی از پرفروش‌ترین حوزه‌ها در جهان است و فیلم‌های این حوزه می‌تواند بر رونق سایر حوزه‌ها و صنایع مجاور تأثیر بگذارد.


در ادامه گفتگو، دبیر جشنواره فیلم کودکان و نوجوانان درباره اینکه لزوم وجود کارگروهی میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت آموزش و پرورش برای سینمای کودک و نوجوان احساس می‌شود، توضیح داد: حتماً باید چنین کارگروهی را داشته باشیم، در پنج سالی که در فارابی هستم در چند مقطع در این باره تلاش کردیم و به دیدار مسئولان این وزارتخانه رفتیم اما این همکاری محقق نشد و به نظرم گزاره‌های ذهنی ما و مدیران آموزش و پرورش دور از هم است، یا آن‌ها باید سعه صدرشان را بیشتر کنند یا ما. اگر این سعه صدر را از آموزش و پرورش نداشته باشیم محصولات فرهنگی و هنری نسل کودکان و نوجوانان مخاطب کمتری پیدا می‌کند. از طرفی هم باید گوش شنوایی داشته باشند برای شنیدن نکات مورد نظر هنرمندان فعال این حوزه که تجربه غنی در اختیار دارند، درد جامعه کودک و نوجوان را خوب می‌شناسند و درد هنری دارند.


تابش تأکید کرد: چه خوب است با یک شناخت درست از کودکان و نوجوانان امروز که نیازهای خاص خود را دارند و رسانه‌های نوین در اختیارشان قرار دارد، محتوای ایرانی و مطلوب برای کودکان سرزمین‌مان داشته باشیم و در این مسیر نقش نهادی چون آموزش و پرورش در کنار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بسیار مؤثر است.


وی همچنین گفت: ما در حوزه ارتباط با آموزش و پرورش در دو سال گذشته فعالیت‌هایی انجام دادیم و یک سازمان مردم‌نهاد (ngo) متولی شد تا سامانه اردویی مدارس شکل بگیرد و بدین ترتیب مدارس با ثبت‌نام در این سامانه به تماشای فیلم‌های کودک و نوجوان روی پرده می‌نشینند. ولی این اقدامات کافی نیست و جامعه بزرگ دانش‌آموزان کشور ما نیاز به زنگ سینما یا محتوای سینمایی دارند تا در طول سال مرتب در معرض تماشای فیلم‌های سینمایی قرار بگیرد که امیدوارم این مسیر در ادامه نیز به خوبی پیش برود.


تابش در بخش دیگر این برنامه در پاسخ به پرسشی درباره تأثیر تحریم‌ها بر عملکرد بخش بین‌الملل جشنواره، گفت: تلاش ما در بر این بود که امسال بخش بین‌الملل را به شکل آبرومندانه‌تری برگزار کنیم، مهمانان متعددی داریم، ضمن اینکه از میان خواهرخوانده‌های شهر اصفهان که 17 شهر هستند حدود 6، 7 شهر را دعوت کردیم که با آثارشان در جشنواره حضور داشته باشند.


وی درباره وجه تمایزهای جشنواره امسال نسبت به دوره‌های گذشته نیز توضیح داد: امسال برای اولین بار کتابخانه ویدئویی سینمای کودک و نوجوان را با ظرفیت بیش از 200 فیلم کودک و نوجوان سینمای ایران تشکیل دادیم و از خریداران منطقه درخواست کردیم تا با فهرستی که پیش‌تر برایشان فرستادیم آثار مورد نظرشان را انتخاب کنند تا در هنگام برگزاری جشنواره بتوانند محصول را تهیه کنند. امیدواریم که امسال در این بخش بتوانیم محصولات به‌روز سینمای کودک و نوجوان را به کشورهای مختلف برسانیم و از نظر اقتصادی نیز وضعیت خوبی برای سینمای کودک و نوجوان ایجاد کنیم.


مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی درباره سایر بخش‌های جدید جشنواره سی و دوم ادامه داد: ما امسال بخش وب سری را هم شروع کردیم، الگوی مصرف فرهنگی در کشور تغییر کرده است، رشد اینترنت، رسانه‌های آنلاین و مصرف فرهنگی در کشور را به طور جدی تحت نظر داشتیم و به این نتیجه رسیدیم که بخش عمده محصولاتی که برای حوزه کودک و نوجوان تولید می‌شود شامل وب سری می‌شود. خوشبختانه استقبال خوبی از این بخش شد و ما 39 وب سری را انتخاب کردیم که در جشنواره امسال حضور خواهند داشت، همینطور دبیر جشنواره امسال سه جایزه متفاوت را انتخاب کرده است که از میان فیلم‌های سینمایی به برندگان اهدا می‌کند، این سه جایزه عبارتند از جایزه پیوست فرهنگی، جایزه نوآوری و جایزه کسب و کار. همانطور که پیشتر گفتم اگر بخواهیم نگاه را از تولید اثر به تولید منظومه فرهنگی تغییر دهیم و فیلم‌های پیشرو داشته باشیم نیاز به پیوست فرهنگی داریم.


وی تاکید کرد: فروردین و اردیبهشت امسال کشور با سیل رو به رو بود و شعار جشنواره سی و دوم هم این است که رویای کودکان سیل زده را بسازیم. کمک‌هایی به مناطق سیل‌زده انجام شد و در نهایت شورای سیاست‌گذاری تصمیم گرفت که این شعار را برای جشنواره امسال اجرایی کنیم، به همین جهت هم نمایش فیلم‌های خاطره‌انگیز سینمای کودک ایران را برای کودکان سیل‌زده و محروم از طریق سینما سیار در 143 نقطه کشور در طول ایام جشنواره برگزار خواهیم کرد.


دبیر جشنواره فیلم کودکان و نوجوانان در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به نقش شهرداری اصفهان در برگزاری این رویداد گفت: از شهرداری اصفهان که پای ثابت جشنواره است و بخشی از هزینه را همواره تقبل می‌کند، تشکر می‌کنم. ضمن اینکه ما طبق آیین‌نامه، در زمینه مالی نیز دارای شفافیت هستیم و پس از برگزاری جشنواره در کمتر از 40 روز هزینه‌ها را اعلام می‌کنیم. من از مدیران جشنواره که به برگزاری صرفه‌جویانه این رویداد سینمایی کمک کردند و نقش مهمی را ایفا کردند، هم قدردانی می‌کنم. امیدوارم کودکان و نوجوانان ایران و خانواده‌هایشان همزمان با برگزاری جشنواره بتوانند در این رویداد حضور پیدا کنند و از نمایش فیلم‌ها بهره ببرند. تلاش می‌کنیم تا برنامه نمایش فیلم برای کودکان و نوجوانان در طول سال نیز به همین شکل و قوی‌تر ادامه داشته باشد. ما دو سال است طرح سیمرغ و پروانه‌ها را در جشنواره فیلم فجر آغاز کردیم و امیدوارم با نمایش مکرر فیلم‌های کودک و نوجوان برای این گروه سنی بتوانیم خلا را پر کرده و این گروه را به این حوزه علاقه‌مند و ترغیب کنیم.


تابش همچنین در پاسخ به پرسشی درباره حضور چهره‌های شاخص سینمای کودک مانند ایرج طهماسب، حمید جبلی، مرضیه برومند و … در جشنواره امسال نیز بیان کرد: خوشبختانه اسامی که نام بردید جزو پیشکسوتان این عرصه هستند و همین الان در اصفهان حضور دارند و از روز شنبه صبح المپیاد فیلمسازی نوجوانان با حضورشان آغاز می‌شود. خوشحالم که این عزیزان افتخار دادند به ما که در این حوزه کمک کنند و از اینکه پذیرفتند تجارب خود را در اختیار نوجوانان فیلمساز قرار بدهند ممنونم.


انتهای پیام/4072/4028/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب