دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 مرداد 1398 - 12:54
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی همدان مطرح کرد؛

تولید ثروت و کاربردی‌سازی دانش‌، هدف اصلی دانشگاه آزاد اسلامی

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان همدان گفت: فلسفه اصلی راه‌اندازی دانشگاه آزاد اسلامی حرفه‌آموزی و خروجی اصلی آن تولید ثروت و کاربردی‌سازی دانش‌هاست.
کد خبر : 410812
_MG_1813.jpg

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از همدان، همزمان با سی و دومین سالگرد راه‌اندازی دانشگاه آزاد اسلامی همدان، تفاهم‌نامه همکاری در حوزه آموزش و آزمون میان اتاق اصناف و دانشگاه آزاد اسلامی  همدان منعقد شد. 


مرتضی قائمی صبح امروز در این جلسه که به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان برگزار شد، با اشاره به 32 سال تلاش و بالندگی در این واحد دانشگاهی گفت: سال 1366 با توجه به نیاز اساسی کشور مبنی بر تربیت نیروی انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی در همدان راه‌اندازی شد و مأموریت ابتدایی آن آموزش افراد بود.


وی اضافه کرد: دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان در سال‌های بعد از فرم آموزش‌محوری صرف خارج شد و تحقیق و پژوهش را سرلوحه کار خود قرار داد؛ البته در آن مقطع این پژوهش‌ها عموماً در راستای حل مشکلات و مسائل خاص طراحی و پیگیری می‌شد و هنوز نگاه هدفمند مبتنی بر رجوع به درون جامعه، استخراج نیازها و تحلیل شرایط عینی جامعه برای رفع معضلات گریبانگیر مردم شکل نگرفته بود.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی همدان با بیان اینکه نیاز امروز جامعه و مردم حل مسائل و مشکلات واقعی موجود با رویکرد علمی و نظام یافته است، تصریح کرد: اکنون مأموریت دانشگاه آزاد اسلامی همدان در کنار آموزش و پژوهش، تعامل با محیط پیرامونی از طریق توجه به مباحث کارآفرینی، اشتغال‌آفرینی و حوزه کسب‌وکارهای دانش‌بنیان و سرمایه‌گذاری در حوزه‌های فناوری با رویکرد حل مسائل و مشکلات عرصه صنعت و جامعه و بازار است.


قائمی با تأکید بر اینکه فلسفه اصلی تأسیس دانشگاه آزاد اسلامی حرفه‌آموزی و خروجی اصلی آن تولید ثروت و کاربردی‌سازی دانش‌هاست، تصریح کرد: این دانشگاه در گروه‌های علمی، آموزش کارآفرينی و توسعه مهارت بر مبنای نيازهای هر گروه و رشته علمی را هدف اساسی خود قرار داده و تلاش دارد با مهارت‌آموزی دانشجويان، حرفه‌آموزان غیردانشگاهی، اعضای هيئت‌علمی، مديران و کارکنان نظام دانشگاهی رسالت بنیادین و اصالت آغازین خود را به منصه ظهور برساند. 


وی، تشکیل و تأثیر دانشگاه کارآفرين، بدون توسعه نظام‌مند آموزش کارآفرينی و مهارت‌آموزی مؤثر در دانشجويان، استادان و داوطلبان حرف و مشاغل را ناممکن دانست و توضیح داد: از جمله وجوه مهم و عناصر کلیدی که دانشگاه آزاد اسلامی همدان بر آن اصرار داشته و پای می‌فشارد، توسعه مهارت‌های شغلی، حرفه‌ای، شايستگی‌ها و توانمندسازی دانشجويان و استادان همسو با فرايند توسعه ملی، منطقه‌ای، بومی و حل مسائل جامعه به روش علمی است.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی همدان، موجودیت دانشگاه آزاد اسلامی را ملازم و هم‌بسته به توان ارتباط‌گیری با جامعه، صنعت و اصناف دانست و تأکید کرد: عقد تفاهم‌نامه با اتاق اصناف همدان، به هیچ روی تبلیغی و صوری نیست و به‌زودی در حوزه‌های گوناگون برای ادارات مختلف دوره‌های متنوعی برگزار می‌کنیم.  


قائمی به تأکید دکتر طهرانچی در کاربردی‌کردن علوم در بطن جامعه و آموزش حرفه‌ها به نحو تخصصی در سطح اجتماع اشاره و تشریح کرد: دوره صدور مدرک صرف به سرآمده و در این باره سایر دانشگاه‌ها فعالیت دارند، تمرکز اصلی دانشگاه آزاد اسلامی مهارت‌افزایی در میان اقشار مختلف مردم و جلب اعتماد آنهاست تا از این طریق دانشگاه مأموریت خود را در قبال جامعه انجام دهد.


رئیس اتاق اصناف استان همدان نیز در این جلسه به تغییر و تحولاتی که در کسب و کار در دنیا رخ می‌دهد، اشاره و تبیین کرد: حرکت دانشگاه‌ها به سمتی که رابطه‌شان با صنعت و اصناف بهتر می‌شود را به فال نیک می‌گیریم.


حسین محرابی با بیان اینکه امروزه مهارت و اطلاعات در دنیا حرف اول را می‌زند و زمان مدرک‌گرایی به سر آمده است، افزود: یکی از مشکلات ما این است که نیروهای فنی آموزش‌های لازم آکادمیک را نیاموخته‌اند و اگر به این سمت و سو برویم که کارهای ما تخصصی و فنی شود، واحدهای صنفی با چالش‌های کمتری در مواجهه با ارباب رجوع مواجه می‌شوند.


وی بیان کرد: در دنیایی زندگی می‌کنیم که مهارت حرف اول را می‌زند و با همکاری دانشگاه آزاد اسلامی همدان می‌توان هم مهارت فنی و هم مهارت اخلاقی، آموزش روابط عمومی مناسب با مشتریان، برخورد صحیح اجتماعی و ضوابط کاری را در میان نیروهای حرفه‌آموز بسط و گسترش داد.  


رئیس اتاق اصناف همدان ادامه داد: در ایران 30 درصد جامعه را اصناف تشکیل می‌دهند و 18 درصد تولید ناخالص کشور متعلق به اصناف است، با این وجود بازار ما بسیار سنتی است و ضرورت دارد دانشگاه‌ها در فضای واقعی و مورد نیاز جامعه حرکت کنند و از این طریق رشد و شکوفایی جامعه و دانشگاه محقق می‌شود.  


محرابی خاطرنشان کرد: مطابق ماده 13 قانون نظام صنفی کشور بخشی از صنوف باید حتماً یک مجوز حرفه‌ای از ادارات ذی‌صلاح اخذ کنند و اتاق اصناف مطابق با آن گواهینامه برای ایشان پروانه کسب صادر می‌کند.


وی به امکانات وسیع، مناسب و استادان مرجع در دانشگاه آزاد اسلامی همدان اشاره و اظهار کرد: تلاش می‌کنیم از حداکثر ظرفیت عظیم و پتانسیل مطلوب دانشگاه آزاد همدان در راستای آموزش اصناف و صدور مدارک حرفه‌ای بهره ببریم.


معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی همدان نیز در این نشست با اشاره به توانمندی و ظرفیت بالای دانشگاه آزاد اسلامی همدان در حوزه آموزش و برگزاری آزمون و فعالیت‌های مرتبط با اصناف یادآور شد: تلاش اصلی در واحد همدان این است که سیاست‌ها را به سمت مهارتی سوق دهیم و مهارت‌افزایی را در حوزه‌های دانشجویی، غیردانشجویی و خارج از دانشگاه بسط دهیم.


منصور اسماعیل‌پور متذکر شد: مجوزهای مختلفی از طرف سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی اخذ و به واحدها تفویض اختیار شده است که براساس آنها می‌توانیم دوره‌ها را با کدها و آزمون‌های منطبق بر سرفصل برگزار کنیم تا سازمان‌های مختلف از ثمرات آن منتفع شوند.


وی از راه‌اندازی دفتر برگزاری دوره‌های درآمدزا و مهارتی در معاونت پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان خبر داد و تصریح کرد: این دفتر در راستای هماهنگی با ادارات و صنوف مختلف همدان آغاز به فعالیت کرده است و مباحث مهارت‌افزایی و هماهنگی با اصناف، کارخانه‌ها، صنایع و بخش خدمات  را پیگیری می‌کند که با کارخانه‌ها و ادارات مختلف تفاهم‌نامه و قرارداد امضا کرده‌ایم.


انتهای پیام/4078/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب