مشاهده یک جسم نورانی در آسمان همدان
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از همدان، شاهدان عینی میگویند حدود ساعت 30 دقیقه بامداد پنجشنبه 24 مرداد یک جسم بسیار تابنده و درخشان را مشاهده کردهاند که قوسی نزدیک به 55 درجه در آسمان شهر همدان را طی کرد و سپس از انظار بینندگان رخ نهان کرد و ناپدید شد.
یکی از شهروندان این شیء پرنده را بسیار نزدیک به زمین توصیف کرد که درخشندگی آن بیش از یک توپ پینگپنگ و ظاهری گلابیشکل اما بسیار کشیدهتر داشت.
سلمان الماسی اظهار کرد: جسم مزبور که در ابتدا رنگ آبی آسمانی درخشانی داشت در کسری از ثانیه مسیر بسیار طولانی را در آسمان شهر پیمود و رنگ آن نیز به سفید درخشان تغییر پیدا کرد.
وی افزود: اگر قوس آسمان مورد مشاهده از منظر ناظر زمینی را 180 درجه در نظر بگیریم، شیء مورد بحث یک قوس تقریباً 55 درجهای را از جنوب شهر همدان به سمت شمال این شهر طی کرد و ناگهان پنهان و ناپدید شد.
شهروند دیگری که در حال تردد در شهر بوده است توضیحات مشابهی ارائه کرد و گفت: در حال حرکت از مسیر چهارراه بابک به سمت فاز سوم شهرک مدنی بودم که این شیء را مشاهده کردم و نکته عجیب سرعت فوقالعاده زیاد و تغییر رنگ از آبی به سفید فوقالعاده تابان و پنهان شدن ناگهانی آن بود.
در همین رابطه کارشناس ارشد اخترفیزیک دانشگاه آزاد اسلامی همدان در گفتگو با آنا مطرح کرد: شیء مزبور با توجه به توصیفات شهروندان، یک شهابسنگ با قدر (تابندگی) بسیار بالا بوده است که سطح آن در برخورد با اتمسفر زمین یونیزه شده و دنبالهای را در انتهای مسیر حرکتیاش ایجاد میکند.
محمد احمدیعامل این شهابسنگ را متعلق به بارش برساوشی 22 مرداد دانست و تصریح کرد: هر سال نزدیک به 30 بارش شهابی در کرده زمین رخ میدهد که بارش برساوشی در 22 مرداد هر سال تکرار میشود و زد اچ آر (ZHR) آن 95 شهاب بر ساعت بوده و منبع این بارش ستاره دنبالهدار سوئیفت- تاتل واقع در صورت فلکی برساوش است.
وی تشریح کرد: بارش برساوشی عموماً تا 2 شهریور ادامه پیدا میکند و پس از آن از بین میرود؛ در مورد شهابسنگ رؤیت شده در همدان نیز رنگ آبی آن به دلیل یونیزاسیون و رنگ سفید به دلیل سرعت بسیاربالای آن که بیش از 2 هزار کیلومتر بر ساعت بوده، رخ داده است.
کارشناس ارشد اخترفیزیک دانشگاه آزاد اسلامی همدان نزدیکی بسیار زیاد این شهابسنگ به زمین و تابندگی فوقالعاده را دلیل اشتباه عموم مردم دانست و گفت: بسیاری از اشیاء نوری که مردم در نقاط مختلف مسکونی زمین مشاهده میکنند در واقع همین شهابسنگها هستند که فقدان اطلاعرسانیهای عمومی موجب خیالپردازی افراد و تصور حضور بشقابپرنده در ذهن آنها را تداعی میکند.
احمدیعامل تأکید کرد: بیشتر این مشاهدات را که بررسی کنید محرز میشود که در ایام بارشهای شهابی مهم سال رخ داده است و از جمله بارشهای مهم شهابی میتوان از بارش اسدی در 26 آبان، بارش جوزایی در 23 آذر، بارش دب اصغری در 2 دی و بارش ربی در 13 دی نام برد.
به گزارش آنا، شهابسنگها قطعاتی از سیارکها یا ستارههای دنبالهدار هستند که به دور خورشید در گردشاند. وقتی شهابسنگها در برخورد با لایهٔ جو زمین مشتعل شده و شبیه به یک ستارهٔ دنبالهدار به نظر میرسند، اصطلاحاً به آنها شهاب میگویند، اما اگر این اجرام از لایهٔ جو زمین عبور و با سطح زمین برخورد کنند به آنها شهابسنگ میگویند.
انتهای پیام/4121/
انتهای پیام/