دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 مرداد 1398 - 17:12
در رشته میکروبیولوژی؛

دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اشکذر موفق به ثبت اختراع خود شد

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزد اسلامی واحد اشکذر موفق به ثبت اختراع خود در اداره ثبت اختراعات شد.
کد خبر : 410048

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از اشکذر،  دانشجوی رشته میکروبیولوژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اشکذر با همکاری سمانه صدیقی خویدک عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اشکذر و حمایت این واحد دانشگاهی، موفق به اختراعی با عنوان«تولید اسیدلاکتیک توسط سویه Lactobalilus Plantorum RS2 در محیط کشت آب‌پنیر در شرایط بهینه» شد.


بهرام وخشور هدف از این اختراع را استفاده از فاضلاب‌های کارخانه‌های لبنی برشمرد و به خبرنگار آنا گفت: چون آلودگی محیط‌زیست کارخانه‌ها لبنی و درصد پروتئین آن بسیار بالاست، این اسید کمک می‌کند پلیمرها توسط باکتری‌ها راحت‌تر در طبیعت تجزیه شوند.


وی درباره اختراع خود اظهار کرد: اسید لاکتیک از مهم‌ترین اسیدهای آلی است که کاربردهای فراوانی در صنایع دارویی، غذایی، چرم‌سازی و نساجی دارد. این اسید در طبیعت توسط طیف وسیعی از باکتری‌ها، مخمرها و قارچ‌های رشته‌ای تولید می‌شود.


دانشجوی رشته میکروبیولوژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اشکذر تصریح کرد: در این پژوهش از سویه بومی lactobalilus plantorum RS2 به‌عنوان عامل تخمیرکننده برای تولید اسید لاکتیک استفاده شد. از آب‌پنیر نیز به‌عنوان سوبسترای تخمیر استفاده شد و آب‌پنیر با داشتن مقدار بالای BOD یکی از آلاینده‌های عمده حاصل از کارخانه‌ها لبنی است. این ماده با داشتن درصد بالایی از قند لاکتوزی می‌تواند به‌عنوان یک سوبسترای مفید برای تخمیر توسط میکروارگانیسم‌ها مورد استفاده قرار گرفته و اسیدلاکتیک تولید کند.


انتهای پیام/4121/4103/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب