دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 مرداد 1398 - 12:51

در مقابل خطر ازدحام جمعیت چگونه رفتار کنیم؟

رئیس سازمان امداد و نجات گفت: اگر در مکانی ازدحام چمعیت رخ داد و امکان فرار از آن وجود نداشت باید تلاش کرد محکم ایستاده و سر نخورد.
کد خبر : 409971
5426871_705.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه رفاه گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، چهار سال پیش خبر تلخی تا مدت‌ها روح و روان مردم ایران را مکدر کرد. در ایام تشریق و در زمان رمی جمرات ازدحام جمعیت اتفاقی را رقم زد که از آن به فاجعه منا یاد می‌کنند.


در آن حادثه که دوم مهرماه سال 94 رخ داد، 2 هزار و 431 زائر جان باختند که 464 نفر از آن‌ها ایرانی بودند. این حادثه زمانی اتفاق افتاد که در چهارراهی جمعیت در دو تقاطع وارد و گره جمعیتی رخ‌داده بود.


اما این اولین حادثه ازدحام جمعیت نبود ده سال قبل‌تر از این ماجرا و در فروردین سال 1384، در بازی مقدمات جام جهانی 2006 که بین ایران و ژاپن برگزار شد چندنفری براثر ازدحام جمعیت جان باختند. حادثه تلخ خرمدره زنجان نیز تا مدت‌ها در خاطر مردم این شهر به‌جا ماند. در آن حادثه که در سال 91 به وقوع پیوست به دلیل حضور خاله شادونه چند کودک زیردست و پای بزرگ‌سالان جان باختند.


در همین خصوص مرتضی سلیمی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا در خصوص راهکارهایی برای کاهش خطر ازدحام جمعیت گفت:‌ اگر افراد در مکانی گرفتار شدند که جمعیت بالا است، باید تلاش کنند که محکم بایستند و اجازه ندهند سر بخورند.


وی افزود: اگر در کنار این افراد کسی به زمین افتاده باشد باید تلاش کرد او را بلند کنند زیرا ممکن است بعد از او خود آن فرد نیز به زمین بیفتد.


رئیس سازمان امداد و نجات تأکید کرد: در چنین مواردی نباید جمعیت را شکافت زیرا ازدیاد جمعیت بیشتر می‌شود.


سلیمی با تأکید بر اینکه در این مواقع نباید فریاد کشید و انرژی از دست داد، ادامه داد:‌ دست‌ها را باید جلوی سینه مشت کرد و با حفاظ دست‌ها به نفر جلویی چسبید.


وی خاطرنشان کرد:‌ اگر ازدحام جمعیت درزمانی رخ داد که هوا به‌شدت تاریک بود با رعایت مواردی که داده شد خود را به موج جمعیت بسپارید.


انتهای پیام/4087/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب