دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
22 مرداد 1398 - 15:04
به مناسبت افتتاح نمایندگی استانی سیتی‌وان در دانشگاه آزاد اسلامی؛

سیتی‌وان چیست؟/ از توسعه دانش‌بنیان گردشگری تا خدمت‌رسانی به گردشگران مسلمان

دانشگاه آزاد اسلامی به‌خوبی به ظرفیت‌های صنعت گردشگری کشور پی برده و بر همین اساس نمایندگی استانی سازمان بین‌المللی سیتی‌وان در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل افتتاح شد.
کد خبر : 409855
139504171536014378089664.jpg

گروه استان‌های خبرگزاری آنا - مجتبی آزادیان؛ گردشگری از جمله صنایعی است که در کشور ایران توجه زیادی به آن نمی‌شود در حالی که این صنعت ظرفیت‌های بالقوه‌ زیادی داشته و به‌راحتی به‌ویژه در شرایط تحریمی می‌تواند جایگزین صنعت متکی بر نفت باشد و سالانه تا چند برابر درآمد حاصل از فروش نفت را عاید کشورمان کند، مغفول مانده و آنچنان که باید مورد توجه قرار نمی‌گیرد.


نگاهی به درآمد کشورها از صنعت گردشگری بسیار قابل تأمل و البته برای کشورمان چندان دارای جایگاه مناسبی نیست.


درآمد آمریکا از گردشگری بیش از 5 برابر فروش نفت ایران


ایالات متحده آمریکا از نظر درآمد حاصل از گردشگری مقام نخست را داراست و طبق آخرین آمار، سال ۲۰۱۷ از حدود ۷۷ میلیون گردشگر ۲۱۱ میلیارد دلار درآمد داشت. اسپانیا با حدود ۸۲ میلیون گردشگر، ۶۸ میلیارد دلار درآمد از این صنعت کسب کرده و رتبه دوم را دارد. فرانسه نیز با ۸۷ میلیون گردشگر خارجی ۶۱ میلیارد دلار درآمد کسب کرده است. در حالی که در همین سال (2017) درآمد ایران از فروش نفت کمی بیش از 40 میلیارد دلار بوده است.


ترکیه و چشم‌انداز 70 میلیون گردشگر در سال 2017


جالب‌تر اینکه چشم‌انداز ترکیه برای حصول درآمد از صنعت گردشگری برای سال 2023 رقم 70 میلیارد دلار است یعنی چیزی حدود دو برابر درآمد سالانه ایران از فروش نفت، آن هم در شرایط غیرتحریمی! و قصد دارد تعداد گردشگران خود را در این سال به 70 میلیون گردشگر برساند.


اثرات مثبت توجه به صنعت گردشگری چیست؟


کارشناسان اقتصادی ایجاد شغل به صورت مستقیم یا غیرمستقیم، ایجاد زیرساخت‌های بهتر مانند تمیزترشدن شهرها، رسیدگی بیشتر به مکان‌های تاریخی، ایجاد جاده و فرودگاه با استفاده از درآمدهای حاصل از گردشگری و به‌منظور جذب گردشگران بیشتر، واردکردن ارز خارجی به کشور و رسیدگی و توسعه جاذبه‌های طبیعی را از مهم‌ترین اثرات مثبت اقتصاد گردشگری می‌دانند.


اما در کنار آن ساخت هتل و فرودگاه در مکان‌های طبیعی و گردشگری، تخریب و محوشدن فرهنگ و سنت‌های موجود در جامعه -که این مهم در کشورمان از مهم‌ترین دلایل مخالفت با صنعت گردشگری است- ازدست‌رفتن مشاغل سنتی مانند کشاورزی و جنگل‌داری و ازبین‌رفتن مناطق و طبیعت بکر و نیز ایجاد آلودگی بیشتر، مهم‌ترین دلایلی است که کارشناسان از آنها به‌عنوان اثرات منفی توجه به صنعت گردشگری یاد می‌کنند.


دانشگاه آزاد اسلامی پیش‌قراول احیای صنعت گردشگری


مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی اما به‌خوبی به ظرفیت‌ها و جایگاه صنعت گردشگری و ضعف این صنعت در کشورمان پی برده‌اند و با نگاهی علمی راه چاره برای احیای آن را توسعه دانش‌بنیان صنعت گردشگری و نقش‌آفرینی در بهبود نظام سلامت می‌دانند و پژوهشگران در این عرصه مشغول تحقیق هستند. بر همین اساس به‌تازگی نمایندگی استانی سازمان بین‌المللی سیتی‌وان در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل افتتاح شد.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان اردبیل در گفتگو با خبرنگار آنا با اعلام خبر افتتاح این مجموعه، به اهمیت افتتاح سیتی‌وان در اردبیل اشاره و اظهار کرد: سیتی‌وان تنها سازمان صادرکننده پروانه بین‌المللی استاندارد محصولات،‌ خدمات و فرآیندها در حوزه کیفیت، سلامت، حلیت و اصالت در جهان است.


توسعه دانش‌بنیان صنعت گردشگری


اسحاق رسولی بیان کرد: سیتی‌وان پس از بازرسی، آزمایش و تأیید، به‌صورت کاملاً انحصاری در بیش از ۲۲ شاخه کالا و خدمات گواهی اعطا می‌كند. مسئولیت اجتماعی استانی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی استان اردبیل در زمینه توسعه دانش‌بنیان صنعت گردشگری و نقش‌آفرینی در بهبود نظام سلامت این استان است و افتتاح نمایندگی سیتی‌وان در واحد اردبیل، یونی‌هتل و سایر طرح‌ها در راستای این مسئولیت اجتماعی انجام می‌شود.


وی در حاشیه افتتاح اداره کل سیتی‌وان در استان اردبیل نیز بیان کرد: اساسی‌ترین کاری که این سازمان بین‌المللی انجام می‌دهد، در حوزه استانداردسازی محصول، خدمات و فرایندهاست، به‌ویژه این سازمان در حوزه 22 صنعت مرتبط با گردشگری فعالیت دارد و امیدواریم که در استان اردبیل هم کیفیت 22 صنعت مرتبط با گردشگری از جمله هتلداری، رستوران‌داری، حمل و نقل و حتی مراکز بهداشتی و درمانی و ... را ارتقا دهیم و به تعالی حوزه‌ها بپردازیم و شاهد شکوفایی صنعت گردشگری در استان باشیم.


ارتقای ظرفیت اشتغال و کسب و کارها با علمی‌شدن صنعت گردشگری



رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان اردبیل خاطرنشان کرد: محور اساسی توسعه این استان صنعت گردشگری است و مطمئن هستم که با علمی‌ترشدن و هماهنگ‌کردن روزانه این صنعت با استانداردهای جهانی،  ظرفیت اشتغال، ارتقا و کسب و کارها در این صنعت توسعه خواهد یافت.


رسولی گفت: این دانشگاه در اردبیل حوزه سلامت، در پارس‌آباد مغان در حوزه کشاورزی، در بیله‌سوار در حوزه تجارت و در گرمی مغان در حوزه صنعت و IT فعالیت را مدنظر قرار داده و با این رویکرد پیش می‌رود.


وی بیان کرد: در سرعین هم مرکز آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی به دانشکده گردشگری تبدیل شده و فاز اول یونی‌هتل و هتل آموزشی دانشگاه هم راه‌اندازی خواهد شد.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان اردبیل با بیان اینکه سه مسئولیت جدید اجتماعی در بخش‌های استانی، ملی و بین‌المللی برای این دانشگاه تعریف شده، بیان کرد: توجه به صنعت گردشگری و سلامت استان، احداث و راه‌اندازی دانشکده گردشگری و مرکز همایش‌های ملی و تبدیل این دانشگاه به یکی از سه ناشر برتر خاورمیانه و آسیا در چشم‌انداز ۱۰ ساله هدف‌گذاری شده است.


رضا صادقی مدیرکل امور بین‌الملل سازمان بین‌المللی سیتی‌وان هم در این مراسم گفت: گردشگری حلال در کشور فعال شده و مقرر است نمایندگی آن در استان‌های گردشگرپذیر راه‌اندازی شود. این نمایندگی تمام خدماتی که یک گردشگر مسلمان در طول سفر به آن نیاز دارد را در اختیار گردشگران متقاضی قرار می‌دهد.


وی با بیان اینکه از  ۱۵ سال پیش توجه به گردشگری حلال در دنیا آغاز شده اضافه کرد: این نوع گردشگری در ایران نیز شکل گرفته و تمام خدمات گردشگری مانند غذا، حمل و نقل هوایی، دریایی، صنایع دستی، فروشگاه، هتل، ایرلاین، غذا، دارو، آرایشی بهداشتی، بیمارستان و حتی بانکداری حلال را در اختیار گردشگران قرار می‌دهد.


صادقی افزود: اکنون مجوز گردشگری حلال در سازمان بین‌المللی مالکیت معنوی (wIpo) که در ژنو سوئیس مستقر بوده، ثبت جهانی شده و توسط ۲۷ کشور اروپایی، ۱۷ کشور اتحادیه آفریقا و کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی تأیید شده است.


نادر فلاحی مدیرکل جدید میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل نیز در گفتگو با آنا از همکاری این اداره کل با دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل برای پروژه سیتی‌وان خبر داد.


سازمان بین‌المللی سیتی‌وان تنها دارنده برند گردشگری حلال در جهان نیز هست که در تمام کشورهای جهان به ثبت رسیده است.


سیتی‌وان چیست؟


به گزارش آنا، سازمان بین‌المللی سیتی‌وان (SITI1 International Organization) عضو وابسته سازمان جهانی گردشگری (UNWTO-World Tourism Organization)، زیر نظر سازمان ملل  و دارای ثبت جهانی در سازمان جهانی مالکیت معنوی است. سیتی‌وان تنها سازمانی است که براساس مجوزهای بین‌المللی در 22 شاخه دارای صلاحیت گواهی‌کردن و صدور پروانه استاندارد محصول  است.


سازمان بین‌المللی سیتی‌وان به‌عنوان تنها سازمان بین‌المللی علمی و پژوهشی در حوزه استاندارد نیز توسط اتحادیه بین‌المللی رؤسای دانشگاه‌ها به تمام اعضا اعلام شده است. سیتی‌وان عضو رسمی و قانونی شورای اجرایی اتحادیه بین‌المللی رؤسای دانشگاه‌هاست و اکنون با 300 دانشگاه بین‌المللی در جهان تعامل و همکاری دارد. این سازمان ریاست منطقه‌ای خاورمیانه و آسیای مرکزی این اتحادیه را بر عهده دارد.


سازمان بین‌المللی سیتی‌وان نخستین سازمان بین‌المللی در جهان است که اتحادیه بین‌المللی رؤسای دانشگاه‌ها مستقر در نیویورک و لندن در جولای 2017، این سازمان را به‌عنوان  نخستین سازمان علمی پژوهشی در شورای اجرایی اتحادیه در کشور اتریش انتخاب کرد. این سازمان در مصوبه  هشتم ژوئن 2018 به عضویت رسمی سازمان جهانی گردشگری سازمان ملل متحد درآمده است و به‌عنوان تنها سازمان بین‌المللی در حوزه کیفیت، سلامت، حلیت و اصالت به تمام کشورهای عضو (UNWTO) معرفی شده است.


بقعه شیخ صفی


شناسایی مدیران و کارآفرینان برجسته و فعالان اقتصادی برتر


یکی از اهداف سازمان بین‌المللی سیتی‌وان، شناسایی مدیران و کارآفرینان برجسته و فعالان اقتصادی برتر جهان و اعطای جایزه برترین به آنان است. مأموریت این سازمان نیز ایجاد اعتماد و اطمینان  در گردشگران و مسافران مسلمان و غیرمسلمان برای تعالی روح و روان از طریق آموزش و ارائه خدمات، کالاها و محصولات گردشگری حلال است.


چشم‌انداز سازمان بین‌المللی سیتی‌وان نیز تبدیل نماد گردشگری حلال به‌عنوان تنها برند حلال واقعی جهان در حوزه خدمات، کالاها و محصولات است.


مزایای دریافت پروانه بین‌المللی استاندارد محصول و خدمات سیتی‌وان


اختصاص شبکه تلویزیونی برای معرفی کالا و خدمات، قرارگرفتن در چرخه اقتصادی سیتی‌وان و اولویت گردشگران خارجی و اختصاص نمایشگاه رایگان در محل دائمی امور نمایشگاه‌های سیتی‌وان از مزایای دریافت پروانه بین‌المللی استاندارد محصول و خدمات است.


مسئولیت‌های اجتماعی سیتی‌وان چیست؟


احترام به همه ادیان، نژادها، فرهنگ‌ها و زبان‌ها، رعایت اصول اخلاقی، حمایت از ورزش و سلامت جامعه، حفظ محیط زیست، رعایت حقوق کودکان و زنان، احترام به سالمندان، مبارزه با بی‌سوادی، حمایت از ایده‌های خلاقانه، مصرف بهینه انرژی، به‌کارگیری معلولان، کمک به توسعه جوامع محلی، تحقق اهداف توسعه پایدار و مدیریت پسماندها از مسئولیت‌های اجتماعی این سازمان است.


با افتتاح نمایندگی استانی سازمان بین‌المللی سیتی‌وان در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل شاهد ورود دانشگاه آزاد اسلامی به این عرصه هستیم و از آنجا که محور اساسی توسعه کشور صنعت گردشگری است با علمی‌ترشدن و هماهنگ‌کردن روزانه این صنعت با استانداردهای جهانی،  ظرفیت اشتغال، ارتقا و کسب و کارها در این صنعت توسعه خواهد یافت و شاید با ورود دیگر واحدهای دانشگاهی به این بخش، توسعه علمی و دانش‌بنیان صنعت گردشگری و نیز رشد، رونق و توسعه کشور را شاهد باشیم.


انتهای پیام/4103/4062/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب