دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 مرداد 1398 - 10:21
صالحی:

امنیت رسانه‌ای ما کم اهمیت‌تر از امنیت دفاعی نیست

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: امنیت رسانه‌ای ما کم اهمیت‌تر از امنیت دفاعی نیست، اگر برای امنیت دفاعی سرمایه‌گذاری می‌کنیم، سپر امنیت دفاعی و پشت صحنه آن امنیت رسانه‌ای است.
کد خبر : 409293
BQ4K7328.jpg

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید عباس صالحی در مراسم گرامیداشت روز خبرنگار با اشاره به فضای رسانه‌ای کشور در سال‌های گذشته اظهار کرد: در فضای ٩٢ تا به امروز با یک سرعت قابل توجهی منابع رسانه‌ای تکثر یافته است، در واقع از یک دوره اغتشاش مفهومی در رسانه به یک دوره تا حدودی متعادل‌تر نزدیک‌تر شده‌ایم.


وی ادامه داد: مردم ما در این ترکیب‌سازی بسیار متنوع، از یک اغتشاش مفهومی و هیجان‌زدگی به یک دوره تحول رسیدند، یعنی احساس می‌کنند این منابع متعدد رسانه‌ای می‌تواند علامت سؤال برای آنها ایجاد کند، اگر ما در 6 سال گذشته شاهد هستیم که یک کانال قدرت تأثیرگذاری هیجانی دارد این موضوع دیگر در سال‌های بین ٩٧ تا ٩٨ وجود ندارد و شاهد روند رو به کاهش آن هستیم.


وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تأکید کرد: امروز مردم از تکثر رسانه‌ای به سمت ترکیب‌سازی حرکت می‌کنند تا هیجان‌زدگی رسانه‌ای پیدا نکنند، در واقع مردم به نحوی در این ترکیب نوعی از اقدامات و عملیات خودشان را با تامل بیشتر دنبال می‌کنند و ما می‌توانیم از این شرایط به عنوان یک فرصت استفاده کنیم.


صالحی یادآور شد: تأملات جامعه ایرانی در این تکثر منابع رسانه‌ای ارتقا یافته است، اتفاقاً این دوره می‌تواند نگاهی را برای رسانه حرفه‌ای ما ایجاد کند، امروز با جامعه‌ای مواجه هستیم که مصرف رسانه‌ای آن افزایش یافته است، منابع رسانه‌ای آن متکثر شده و اینگونه نیست که یک کانال بروی ذهن جامعه ایرانی تأثیر بگذارد.


وی افزود: اگر به گذشته رسانه‌های مطرح کشور نظر کنیم در می‌یابیم که عده‌ای به یک مجموعه و عده‌ای به مجموعه دیگر علاقه نشان می‌دادند، اما در حال حاضر در فضای متکثر رسانه‌ای همه مردم موارد مختلف را می‌خوانند، اینکه همه مردم همه چیز را می‌خوانند یک اتفاق بزرگ در مصرف رسانه‌ای است، در کشورهای توسعه‌یافته به موجب علایق مردم هرکسی یک رسانه خاص را مطالعه می‌کند، اما در جامعه ایرانی همه مردم همه چیز را می‌خوانند و می‌بینند و جامعه‌ای که با چنین شرایطی روبرو است اتفاق بزرگی در آن به وجود آمده است.


وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: وقتی چنین اتفاق بزرگی در جامعه ایرانی رخ داده است که یک فرد همه چیز را در دو الی سه ساعت می‌خواند و می‌بیند قطعاً می‌تواند مقدمه‌ای برای شکل‌گیری رسانه‌های حرفه‌ای رسمی باشد، اتفاقاً این دوره یک فرصت است زیرا ما از دوره اغتشاش رسانه‌ای سال‌های ٩٥ و ٩٦ عبور کرده و در یک دوره تأمل رسانه‌ای قرار گرفته‌ایم.


صالحی بیان کرد: امروز دیگر یک فیلم و عکس در فضای مجازی هیجان ایجاد نمی‌کند در حالی که در گذشته به این شکل نبود زیرا افرادی که آن را می‌بینند و می‌‎خوانند یک علامت سؤال دارند و به سراغ رسانه‌های دیگر هم می‌روند تا صحت موضوع را رصد کنند، پالایش‌گری و غربال‌گری شروع شده است و این اتفاق عصر رسانه‌های بعد از این دوره است، به نظر می‌آید رسانه‌های حرفه‌ای جدید رسانه‌های کثرت خبر نیستند چون مردم از اخبار به اعتبار مطالعه سایر رسانه‌ها شفافیت پیدا می‌کنند.


رسانه‌های جدید رسانه‌های کشف حقیقت هستند


وی ابراز کرد: رسانه‌های جدید رسانه‌های کشف حقیقت هستند و اینکه بین خبرهای متنوع و متناقض کشف حقیقت صورت می‌گیرد از مزیت‌های عصر رسانه‌ای جدید است، امروز با مردم جدیدی روبرو هستیم مردمی که شش سال پیش نداشته‌ایم ولی امروز این مردم همه چیز را می‌بینند و می‌خوانند، دیگر نمی‌توان به راحتی از مردم چیزی را پنهان کرد و یا چیزی را از آنها مخفی نگه داشت.


عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: این فرصت رسانه‌ای که امروز از فضای رسانه‌های متکثر پیدا کرده‌ایم و از فضای اغتشاش به تامل قدم برداشته‌ایم دوره زایش رسانه‌های حرفه‌ای است، البته متناسب با این بستر رسانه‌های حرفه‌ای جدید می‌توانند شکل بگیرند و اگر بخواهند بمانند حتماً راه خود را پیدا می‌کنند زیرا رسانه‌های ما در این جامعه زندگی می‌کنند و راه خود را پیدا خواهند کرد.


صالحی با ابراز امیدواری نسبت به حوزه‌های مختلف رسانه‌ای افزود: نگرانی‌ها و سختی‌های ما کم نیست اما امیدهای ما هم نباید کم باشد، حتما ایران ما ققنوس‌‌وار از دل آتش بیرون آمده است و ما همیشه این استعداد را داشته‌ایم که در آتش پر بکشیم، درواقع حوزه رسانه و محصولات اجتماعی گسترده است و ماجرای حادثه سیل و رسیدن جامعه به یک همدلی نشان داد که رسانه بسیار تأثیرگذار است.


شورای حل اختلاف ویژه اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه برای دادرسی‌های حرفه‌ای‌ است


وی با اشاره به گشایش شعبه ٣٥ شورای حل اختلاف ویژه اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه اضافه کرد: امروز مجموعه شورای حل اختلاف فرهنگ، هنر و رسانه افتتاح شد، تا به حال چندین قدمی با حوزه قضایی برداشته‌ایم و این اولین گام بود تا بتوانیم در این فضا دادرسی‌های اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه را به طور حرفه‌ای‌تر و جدی‌تر دنبال کنیم.


وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: اگر حوزه رسانه بخواهد فعالیت‌های خود را به صورت جدی‌تر دنبال کند نهادهای مدنی نقطه اصلی این اتفاق هستند، دولت‌ها می‌روند اما نهادهای مدنی ماندگار هستند، یکی از اشکالاتی که در قانون موجود کار وجود داشت این بود که انجمن‌های صنفی سراسری با این قانون کار وفق نداشتند، خانه‌های فرهنگ و هنر با خانه سینما و تئاتر مشکلاتی داشتند، کانون متشکل فرهنگ، هنر و رسانه نیز نداشتیم.


صالحی ادامه داد: در خصوص اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه حداقل در قانون کار به یک اجماع رسیده‌ایم که با تصویب هیات وزیران قوانینی برای اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه آماده شده است، وزیر کار، رفاه و تعاون اجتماعی در این مورد موافقت خود را اعلام کرده تا امکان ایجاد انجمن‌های صنفی سراسری، خانه‌ها و کانون‌های موضوعی سراسری مجموعه فراگیر حوزه فرهنگ، هنر و رسانه شکل بگیرد.


صالحی در پایان گفت: در یک دهه اخیر در حوزه رسانه اتفاقات بزرگی رخ داده است، امنیت رسانه‌ای ما کم اهمیت‌تر از امنیت دفاعی نیست، اگر برای امنیت دفاعی سرمایه‌گذاری می‌کنیم سپر امنیت دفاعی و پشت صحنه آن امنیت رسانه‌ای است، با این نگاه حتماً نیاز داریم در حوزه رسانه به یک وفاق برسیم، در واقع امنیت رسانه‌ای باید برنامه راهبردی داشته باشد.


انتهای پیام/4072/4028/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب