دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
15 مرداد 1398 - 17:32
بروجردی:

کتابخانه ملی ایران خانه دوم خبرنگاران است

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران امانت‌داری را مهم‌ترین شاخصه خبرنگاران برشمرد و گفت: کتابخانه ملی ایران خانه دوم خبرنگاران محسوب می‌شود.
کد خبر : 409228
bf265321-bc93-41ce-9eee-3d8c19f3cda5.jpg

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا از روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، همزمان با نزدیک شدن به سالروز گرامیداشت روز خبرنگار نشست صمیمی با حضور اشرف بروجردی رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و اصحاب رسانه در محل اندیشگاه این سازمان برگزار شد.


در این نشست صمیمی، گپ و گفتی کوتاه میان خبرنگاران و ریاست این سازمان برقرار و در خلال آن از فعالان حوزه فرهنگ و ادب کشور تقدیر شد.


اشرف بروجردی در این نشست با بیان اینکه سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران خانه دوم خبرنگاران محسوب می‌شود، گفت: فرا رسیدن روز خبرنگار را که امروز در آستانه ورود به آن هستیم به تمامی کسانی که دغدغه ارتقاء و بهبود شرایط ایران اسلامی را دارند تبریک می‌گویم.


رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران از خبرنگاران به عنوان چشم و گوش ملت تعبیر کرد و افزود: این قشر با رصد حوادث و وقایع، سعی در اطلاع‌رسانی مناسب و بهینه دارند تا گامی در جهت رفع مشکلات جامعه بردارند و در قالب خبر و گزارش دیدگاه‌ها و رویکرد خود را به دست‌اندرکاران ارائه دهند.


وی با بیان اینکه در تاریخ کشور، خبرنگاران همواره محبوب بوده‌اند و به نمایندگی از آحاد جامعه مطالبه‌گر بوده، گفت: این امر موقعیت اعتباری را برای آنان ایجاد کرده است.


بروجردی با بیان اینکه در این میان بسیاری از خبرنگاران صاحب‌نظر و ایده بوده‌اند، افزود: این دسته از خبرنگاران به نوعی مرجع هستند.


وی همچنین با اشاره به از دست دادن برخی از خبرنگاران در حوادث مختلف، ادامه داد: متأسفانه بسیاری از خبرنگاران در حوادث و وقایع مختلف جان خود را از دست می‌دهند و امروز در میان ما حضور ندارند که جای همه آنها خالی‌ است.


رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در ادامه به حضور خود در آستانه روز خبرنگار بر سر مزار شهیدان آوینی و افشار اشاره و تصریح کرد: این عزیزان با گام‌هایی که برداشتند و با امانت‌داری توانستند امین مردم باشند.


بروجردی امانت‌داری را مهم‌ترین شاخصه خبرنگاران برشمرد و اضافه کرد: اینکه خبرنگاران اطلاعات را به درستی منتقل کنند و امانت‌دار باشند از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.


رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در بخش دیگری از سخنان خود به مشکلات خبرنگاران اشاره کرد و افزود: امروز خبرنگاران احساس می‌کنند که فضای امنی برای فعالیت آنان وجود ندارد و بر همین اساس نمی‌توانند دیدگاه‌های خود را آنطور که باید منتقل کنند.


وی خبرنگاران را بهترین مرجع برای انتقال حرف‌ها و گفته‌های مردم و به طور کلی آحاد جامعه به مدیران دانست و تصریح کرد: خبرنگار علاوه بر اینکه امین مردم هستند، در ارتقای سطح علمی جامعه نقش مفید و مؤثری دارد؛ یکی از مقوله‌های جدی جوامع بشری ارتقای سطح آگاهی مردم و جامعه است.


بروجردی با اعلام اینکه امروز کشور در شرایط خاصی قرار دارد، اضافه کرد: بر همین اساس مطالبات مردم افزایش یافته و این مطالبات باید به نحوی تنظیم شوند و سرکوب آنها جایز نیست، البته در مقاطعی جامعه ما این امر را تجربه کرده است.


وی متذکر شد: اگر نگاه ما از دایره امنیتی تعریف شده فراتر برود بخوبی می‌توانیم مسائل را تحلیل کنیم اما همیشه یک خط قرمزی با عنوان امنیت کشور، جامعه، اشخاص، چهره‌ها و نظام وجود داشته و این امر موجب می‌شود این مسائل بازگو نشوند در این جا لازم است خبرنگاران در این باره با مراکز امنیتی مسائلی را حل و فصل کنند.


رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران بی‌پاسخ ماندن مطالبات را موجب دلسردی و دلخوری دانست و گفت: روز خبرنگار بهانه‌ای است برای تعیین جایگاه خبرنگاران اما توصیه من این است که همه چیز را سیاه و سفید نبینیم.


خبرنگاران نقش مهمی در شکل‌گیری مشروطه دارند


در ادامه غلامرضا ظریفیان مشاور رئیس سازمان و رئیس اندیشگاه با اشاره به قرار گرفتن در سالروز امضای فرمان مشروطیت، گفت: مشروطه دور دوم تاریخ است و باید گفت که خبرنگاران نقش مهمی در شکل‌گیری مشروطه دارند و البته مشروطه نیز نقش موثری برای نهادینه کردن مطبوعات در کشور دارد.


اندیشگاه پاتوق اندیشمندان است


رئیس اندیشگاه سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران اندیشگاه را سرپلی برای گفتگو میان کتابخانه و حوزه‌ها دانست و افزود: اندیشگاه پاتوق اندیشمندان است که خبرنگاران نیز جزء اندیشمندان محسوب می‌شوند.


وی با بیان اینکه کتابخانه ملی حوزه عمومی است، افزود: بر همین اساس کتابخانه باید به تمام مردم سرویس دهد و خبرنگاران نیز می‌توانند از این امکان بهره مند شوند.


ظریفیان یادآور شد: در هر جای دنیا که کتابخانه ملی رشد یافته آن کشور به فرهیختگی رسیده و پیرو آن توانسته آسیبهای اجتماعی را کاهش دهد. بر همین اساس ما بعنوان فعالان کتابخانه ملی و شما به عنوان خبرنگاران می‌توانیم کمک کنیم تا از رنج و نا امیدی مردم کاسته و در مقابل به فرهیختگی آنان افزوده شود این امر می‌تواند به عنوان یک رسالت مشترک مطرح شود.


زنگ خطر کتابخوانی در کشور به صدا درآمده


در ادامه‌ هانیه گرائیلی مدیرکل حوزه ریاست سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در این نشست صمیمی، وضعیت کتابخوانی در کشور را فاجعه‌وار توصیف کرد و گفت: این امر برای همگان ملموس شده است به طوری که می‌توان گفت از رفتار کتابخوانی فاصله گرفته‌ایم این امر باید رفتاری استراتژیک را شامل شود.


وی به اهداء کتاب توسط کتابخانه ملی ایران به ویژه برای مناطق محروم کشور اشاره کرد و گفت: این امر در آخرین هفته شهریور ماه امسال برای استان تهران در نظر گرفته شده است.


گرائیلی خاطرنشان کرد: امروز زنگ خطر کتابخوانی در کشور به صدا درآمده و لازم است هریک از ما برای بهبود این شرایط به رسالت خود عمل کنیم.


فضای ارتباطات کتابخانه ملی فراتر از چهارچوب‌های متعارف پیش می‌رود


صالح زمانی مشاور رئیس سازمان در امور بین‌الملل نیز ضمن تبریک این روز، گفت: در روزهای آتی یکی از شخصیت‌های پرنفوذ جامعه لبنان در حوزه صلح و گفتگو در کتابخانه ملی ایران حضور خواهد یافت. در تلاش هستیم فضای ارتباطات کتابخانه ملی را فراتر از چارچوب‌های متعارف پیش ببریم.


وی یادآور شد: در اواسط شهریور ماه سال جاری دومین نشست تبادل نسخ خطی در حوزه میراث مستند با همکاری دفتر منطقه ای یونسکو با موضوع تبادل بحث نسخ خطی بر روی پلت‌فرم‌های دیجیتال، برگزار خواهد شد.


زمانی همچنین از فرا رسیدن هشتاد و پنجمین نشست جهانی انجمن‌های کتابداری در شهر آتن کشور یونان سخن به میان آورد و گفت: در این نشست هیئت مدیران سازمان به همراه کارشناسان حضور خواهند داشت.


سخن خبرنگاران


در ادامه این نشست هر یک از خبرنگاران حوزه فرهنگ به طور خاص حوزه‌های انتشارات و کتاب خبرگزاری‌ها، روزنامه‌ها و صدا و سیما، رادیو و ... ضمن تبریک این روز به بیان دیدگاه‌ها و نقطه نظرات خود پرداختند و برخی از چالش‌های پیش روی خبرنگاران را با ریاست این سازمان در میان گذاشتند.


هادی حسینی‌نژاد دبیر گروه فرهنگ خبرگزاری ایبنا به شأن و جایگاه کتابخانه ملی ایران اشاره کرد و گفت: کتابخانه ملی حائز شان و جایگاه ویژه ای بوده و امید است تعامل و همکاری میان این سازمان و رسانه‌های رو به رشد باشد.


آیدین پورخامنه خبرنگار خبرگزاری ایبنا نیز به تسهیل در دسترسی به مدیران این سازمان اشاره کرد.


نفیسه اسماعیلی خبرنگار خبرگزاری فارس نیز با انتقاد از توجه کتابخانه ملی ایران به رسانه‌های مکتوب مانند روزنامه‌ها، خواستار توجه به خبرگزاری‌ها شد.


در ادامه اما زهرا جعفری خبرنگار روزنامه فرهیختگان خواستار توجه ریاست سازمان به رسانه‌های مکتوب (روزنامه)ها شد و از اشرف بروجردی به عنوان رئیس این سازمان برای حضور و مصاحبه در روزنامه متبوع خود دعوت کرد.


لیلا ضامنی خبرنگار خبرگزاری شبستان از ارتقای سطح اطلاع‌رسانی به واسطه فعالیت تیم جدید روابط عمومی قدردانی کرد.


فاطمه امین الرعایا خبرنگار روزنامه ابتکار ضمن تاکید در برگزاری نشست‌های خبری در کتابخانه ملی به نقش روزنامه‌ها در اطلاع رسانی اشاره کرد.


مرتضی کاردر خبرنگار روزنامه همشهری نیز با بیان اینکه جنس خبر در روزنامه و خبرگزاری‌ها متفاوت است خواستار تعامل و هماهنگی بیشتر به منظور حضور خبرنگاران در نشست‌های تخصصی در کتابخانه ملی شد، گفت: در مواقعی برخی از افراد از جمله نسخه‌شناسان در این محل حضور پیدا می‌کنند یا اشخاصی که دارای وجهه بین‌المللی هستند در کتابخانه حضور می‌یابند لازم است شرایطی مناسب برای گفتگو با این دست از افراد مهیا شود.


میترا لبافی خبرنگار صدا و سیما نیز به خاطره خود در زمان افتتاح کتابخانه ملی ایران اشاره کرد و گفت: در آن زمان هنوز تپه‌های روبه‌روی کتابخانه وجود داشت و باغ کتاب بنا نشده بود از آن زمان تاکنون کتابخانه ملی تغییر و گستردگی یافت. در مخازن این سازمان اسنادی وجود دارد که می‌توان در مورد آنها گزارش‎های خوبی تهیه شود.


انتهای پیام/4072/4028/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب