دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 مرداد 1398 - 10:18
در گفتگو با آنا تشریح شد؛

رسالت‌ها و ویژگی‌های خبرنگاری/ از همراهی با خوشی‌ و ناخوشی‌ مردم تا قول سدید قرآن

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد سپیدان معتقد است که خبرنگار موفق باید دغدغه‌مند بوده و خوشی‌ها و ناخوشی‌های جامعه را درک و هر دو را بازگو کرده و به تصویر بکشد.
کد خبر : 409208

مهدی شیخ‌موحد در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در سپیدان به مناسبت 17 مرداد روز خبرنگار با تبریک این روز به فعالان عرصه خبر اظهار کرد: موفقیت خبرنگار در انعکاس به‌موقع و صحیح گزارش واقعیت‌ها و نیازهای جامعه و پیگیری مصرّانه در رفع آنهاست.


وی در تعریف خبرنگار خوب گفت: خبرنگار باید هوش اجتماعی  و شمّ خبری خوبی داشته باشد و با صداقت و امانت‌داری تمام، اخبار خوب و یا خدای ناکرده بد را به جامعه و مسئولان مربوط انعکاس دهد و به بازتاب آن چیزی كه از چشم مردم و مسئولان پنهان مانده است، پرداخته و درصدد کشف و بازگویی حقیقت‌ها و ریشه تمام مشكلات در جامعه باشد.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد سپیدان به سخنان مقام معظم رهبری که فرمودند «قلم نقشی مهم در سعادت و شقاوت ملت‌ها ایفا می‏‌کند و اهل قلم، بیان و اندیشه، تأثیری بسزا در پیشرفت ملت‌ها دارند و گاه موجب عقبگرد و پس‌‏ماندن آن‏ها می‌شوند»، گفت: اطلاع‌رسانی باید سریع و به‌موقع و با توجه به مصالح جامعه انجام شود تا جلوی شایعات و دروغ‌پراكنی‌ها گرفته شود.


شیخ‌موحد با بیان اینکه خبرنگاری كار مشکلی است و از عهده هر شخصی برنمی‌آید، گفت: خبرنگار باید از هوش خبری برخوردار بوده و علاوه‌بر بازگوکردن واقعیت‎ها، باید از بزرگنمایی افراد و بالعکس خودداری کند.


وی ادامه داد: خبرنگاران كارمند نیستند و متفكر و نویسنده به شمار می‌روند و باید با دلسوزی و صداقت و عشق به مردم و جامعه در مورد مسائل و معضلات اجتماعی با اندیشه و تفکر بهترین مطلب‌ها را ارائه دهند.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد سپیدان با بیان اینکه مهم‌ترین رسالت خبرنگاران انتشار معضلات و دستاوردهای کشور و جامعه فارغ از دسته‌بندی‌های سیاسی و حزبی و گروهی است، افزود: یک خبرنگار موفق باید دغدغه‌مند بوده و خوشی‌ها و ناخوشی‌های جامعه را درک و هر دو را بازگو کرده و به تصویر بکشد.


شیخ‌موحد با بیان نامگذاری هفدهم مرداد به نام روز خبرنگار به‌مناسبت شهادت محمود صارمی خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی و هشت نفر از اعضای کنسولگری ایران در مزارشریف افغانستان به دست طالبان در هفدهم مردادماه سال 1377 بیان کرد: این اقدامی شایسته برای ارج‌گذاشتن بر مقام شهدای شامخ خبرنگار و قدردانی از تلاش صادقانه فعالان عرصه خبر است.


وی كار خبرنگاری را خیلی باارزش و بستری برای رهنمود فكری و رشد و ارتقای جامعه در زمینه‌های مختلف برشمرد و گفت: خبرنگاران اگرچه به صورت علنی در کارها و تصمیم‌های مدیریتی دخالتی ندارند؛ اما نقش بسیار مهمی در انجام تصمیم‌ها دارند.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد سپیدان به آیات قرآن و قول و سیره اهل بیت اشاره کرد و زمینه موفقیت در كار خبرنگاری را داشتن تقوا، تجربه، مهارت و دانش كافی دانست و افزود: یكی از اصول اخلاق حرفه‌ای خبرنگاری دستیابی و ارائه اطلاعات و اخبار سازنده، مفید و موثق به دور از جناح‌بندی‌های سیاسی و حزبی است و به تعبیر قرآن، باید قول سدید داشته باشند.


شیخ‌موحد بیان کرد: قول سدید، سخنی است که صحیح و راست و دقیق باشد؛ زیرا گاهی می‌شود راست گفت؛ ولی بخشی  از یک حقیقت را بیان کرده و با آن مردم را به اشتباه انداخت یا می‌‌شود برای گمراه‌کردن مردم، زمان گفتن یک سخن درست را جابه‌جا کرد یا قید و حاشیه لازم به یک سخن صحیح را از قلم انداخت.


وی گفت: در آیات قرآنی آمده است که در خبرها نباید به کسی توهین کرد، حتی آمده که به بت‌پرستها هم فحش ندهید؛ چراکه آنها هم به مقدسات شما توهین می‌کنند. خبرهای تحریک‌آمیز و فتنه‌انگیز را نیز نباید منتشر کرد و از انتشار اخباری که سوژه دست دشمن می‌دهد نیز باید پرهیز کرد.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد سپیدان یادآور شد: خبرنگار باید به خبرهایی که منتشر می‌‌کند، یقین داشته باشد و سوءظن و تجسس در امور شخصی دیگران نداشته باشد، از غیبت و دروغ چه گفتنی و چه نوشتنی پرهیز کند و افراد را مسخره یا تحقیر نکند و دقت کند که یک کلمه و لفظ نباید جابه‌جا شود؛ چراکه ممکن است کل خبر را برعکس جلوه دهد.


شیخ‌موحد با آرزوی توفیق و بهروزی برای خبرنگاران تصریح کرد: یک خبرنگار موفق باید کنجکاو، پرسشگر، تحلیلگر، صادق، عادل، شجاع، دارای روابط عمومی بالا و با داشتن استقلال فکری، عاشق حرفه و کار خود باشد.


انتهای پیام/4103/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب