دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 مرداد 1398 - 15:06
آنا گزارش می دهد؛

تبدیل سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری به وزراتخانه؛ همان آش و همان کاسه!

با تبدیل سازمان میراث فرهنگی؛ صنایع دستی و گردشگری به وزارتخانه باز هم اتفاق جدیدی برای این حوزه نخواهد افتاد.
کد خبر : 409186
139502181346233067653644.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه میراث فرهنگی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، ایران دارای تمدنی با سابقه‌ و تاریخی است، تمدنی فرهنگی که از گروه‌های مختلف زبانی و نژادی تشکیل شده و به واسطه داشتن ذخایر بزرگی مثل نفت و گاز و یا ثبت 19 میراث جهانی در یونسکو موقعیتی متفاوت در میان دیگر کشورهای جهان دارد.


ایران تاریخی‌ترین کشور جهان به حساب می‌آید و چون پیشینه‌ای کهن دارد مورد توجه بسیاری از مردمان به‌خصوص گردشگران خارجی قرار می‌گیرد. برای نگهداری از بناهای تاریخی هر کشوری معمولا وزارتخانه وجود دارد اما در ایران متولی آن سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است.


تا قیل از سال 1364 وزارت صنعت آن زمان، متولی امور مربوط به صنایع دستی و میراث فرهنگی بود و همچنین بخش ایرانگردی و جهانگردی هم زیرمجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار داشت؛ اما سال 1364 بود که سازمان میراث فرهنگی به تصویب مجلس شورای اسلامی و تایید شورای نگهبانی رسید و به صورت از وزارت صنعت جدا شد که این اتفاق نتوانست عملکرد خوبی برای این سازمان داشته باشد.


اما مجلس شورای اسلامی در سال 1382، سازمان‌ میراث فرهنگی کشور که مستقل شده بود را با بخش ایرانگردی و جهانگردی که زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را با یکدیگر ادغام کرد و به این شکل بخش ایرانگردی و جهانگردی هم از زیرمجموعه وزارت ارشاد جدا شد. در سال 1385 هم با تصویب شورای عالی اداری و به منظور تقویت و توسعه صنایع دستی کشور و ایجاد هماهنگی با سیاستهای توسعه صنعت گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شکل گرفت.


از سال‌های گذشته تا کنون مهدی حجت، اکبر زرگر، سراج‌­الدین کازرونی، سید محمد بهشتی، حسین مرعشی، اسفندیار رحیم مشایی، حمیدرضا بقایی، روح الله احمدزاده کرمانی، میرحسن موسوی، محمد شریف ملک­‌زاده، محمدعلی نجفی، مسعود سلطانی‌فر، زهرا احمدی پور و علی اصغر مونسان روسای سازمان میراث فرهنگی، صنایع ­دستی و گردشگری بوده‌اند.


در سال‌های اخیر دولت تصمیم به گسترش صنعت گردشگری در کشور گرفت که پس از دو دهه سرانجام سازمان میراث فرهنگی به وزارت میراث فرهنگی و گردشگری تبدیل شد.


البته بیش از دو دهه بود که نمایندگان مجلس به دنبال تغییر سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و تبدیل آن به وزارتخانه بودند که پیش از این چند بار در مجلس مطرح شد اما رای لازم را کسب نکرد.


طرح تبدیل شدن سازمان میراث فرهنگی و گردشگری به وزارتخانه با پیگیری کمیسیون‌های مجلس و هیئت‌رئیسه در تاریخ هفتم آذرماه 97 با ۱۵۹ رأی موافق، ۸ رأی ممتنع و ۲۲ رأی مخالف به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و سازمان میراث فرهنگی و گردشگری به وزارت‌خانه تبدیل شد.


با تایید این طرح و تبدیل شدن آن به وزارتخانه تمامی اختیارات و وظایف آن بدون تعدیل نیرو و یا افزایش نیروی انسانی و یا تغییر ساختار به کار خود ادامه خواهد دارد.


شاید به دلیل عملکرد بد در حوزه صنایع دستی و میراث فرهنگی و گردشگری، با تبدیل شدن این سازمان به وزارتخانه نظارت بیشتری به طور مستقیم روی آن صورت بگیرد.


حسن بحرینی کارشناس صنایع دستی درباره تبدیل شدن سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به وزارتخانه  به خبرگزاری آنا گفت: از زمانی که صنایع دستی از وزارت صنعت و معدن جدا شد به طور کل این حوزه کنار رفت و اهمیت این هنر مغفول ماند.


وی افزود: البته با تبدیل سازمان میراث فرهنگی؛ صنایع دستی و گردشگری به وزارتخانه باز هم اتفاق جدیدی برای این حوزه نخواهد افتاد.


بحرینی با بیان اینکه باز هم به بخش حوزه صنایع دستی لطماتی وارد خواهد شد، گفت:‌ با توجه به اینکه وزارت میراث فرهنگی و گردشگری به وجود آمد هر کدام از بخش‌ها مدیریت‌های فرهنگی خود را دارد و قطعا به بخش گردشگری توجه بیشتری خواهد شد .


این کارشناس میراث فرهنگی عنوان کرد: البته با وجود تبدیل شدن به وزارتخانه بار مالی نخواهد داشت یعنی همین است فقط عنوان آن عوض شده،  در حقیقت ردیف بودجه و عملکرد آن واضح خواهد شد.


با این حال در حال حاضر رایزنی برای مدیریت این وزارتخانه به گوش می‌رسد چرا که مونسان با سمتی که به عنوان مدیر سازمان تاکنون عملکردی خنثی داشته است و به دنبال نمونه‌ای برای مدیریتی که بتواند وزارتخانه را به ثبات برساند ادامه دارد.


انتهای پیام/4046/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب