دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
15 مرداد 1398 - 11:45
ورود کالای قاچاق به کشور در پوشش کولبری!

500 هزار کولبر چشم‌انتظار حمایت دولت/ سردار رضایی: کولبران مورد حمایت ویژه پلیس قرار دارند

کولبری عمده فعالیت مرزنشینان برای کسب درآمد است لذا دولت وظیفه دارد تا با شناسایی این افراد توجه ویژه‌ای را به کولبرانی که مورد حمایت پلیس نیز هستند، داشته باشد.
کد خبر : 409068
911.jpg

گروه اجتماعی خبرگزاری آنا- احسان یعقوبی؛ یکشنبه(13 مرداد ماه 98) بود که طبق روزهای گذشته بعد از اتمام ساعت کاری به سمت منزل رفتم و در مسیر با راننده هم‌کلام شدم. راننده فردی به نام احمد بود که از استان کردستان شهرستان سقز با هدف کار و کسب درآمد به پایتخت آمده و به‌دلیل اینکه در تهران کسی را ندارد، شب‌ها نیز در داخل وسیله نقلیه خود می‌خوابد. از احمد درباره مشکلات مردم در کردستان و مشکلات خودش در تهران پرسیدم.


احمد که 19 سال دارد، بیکاری را مهمترین مشکل جوانان به‌ویژه در شهرستان‌ها عنوان کرد و گفت: بنده حدود یک سالی است که با پراید مادرم در تهران مسافرکشی می‌کنم و شب نیز در ماشین می‌خوابم. بعد از اتمام دوران خدمت مقدس سربازی در شهرستان کامیاران به تهران آمدم اما مشکلات بسیاری در این زمینه برای من به‌وجود آمد. یکی از مشکلات این است که مأموران راهور تقریباً هفته‌ای سه مرتبه من را به‌دلیل اینکه شب‌ها در کنار خیابان برای استراحت توقف می‌کنم جریمه می‌کنند. نکته اینجاست که من مکان‌هایی را برای استراحت انتخاب می‌کنم که تقریباً شلوغ باشد و از طرفی تعداد مأموران راهور در این مکان‌ها بالاست و من جریمه می‌شوم. تقریباً نصف پولی که از طریق مسافرکشی درمی‌آورم را صرف جریمه‌های رانندگی می‌کنم.


بیکاری، مرزنشینان را به سمت کولبری می‌کشاند


وی اظهار کرد: نبود شغل در شهرستان سقز برای جوانانی که دوران خدمت سربازی را به اتمام می‌رسانند دلیلی بود که من به تهران آمدم. در کردستان عمده فعالیت افراد کولبری است و پدر من هم از طریق کولبری کسب درآمد می‌کند اما متأسفانه مسئولان دولتی و از طرفی مأموران امنیتی و انتظامی با انسداد برخی از مسیرها امثال پدر من را اذیت می‌کنند. این درحالی است که باید زمینه کسب درآمد از طریق اجناسی که از مرز شهر ما داخل کشور می‌شود، فراهم شود؛ در شهر ما افرادی بودند که در راه کولبری جان خود را از دست دادند و خانواده این افراد در شرایط بسیار نامناسبی قرار دارند و مسئولان نیز هیچ حمایتی از خانواده‌های این افراد نمی‌کنند که جای تأسف دارد.


احمد اظهار کرد: مرزنشینان در حوزه دفاع از امنیت مردم بارها توسط گروه‌های اشرار به شهادت رسیدند و این نوع برخورد با کولبری هرگز در شأن این افراد نیست و امیدواریم نگاه ویژه‌ای به وضعیت این افراد صورت گیرد. اگر زمینه اشتغال همشهری‌های من در استان خودمان فراهم شود، لزومی ندارد که من و امثال من برای کار کردن به تهران بیاییم و اگر موضوع بیکاری جوانان حل شود بسیاری از مشکلات بعدی اصلاً به‌وجود نخواهد آمد.



براساس این گزارش، احمد یکی از افرادی بود که موضوع بیکاری و مشکلاتی که پیش‌ روی کولبری وجود دارد را بازگو کرد؛ در کشور ما احمدهای فراوانی وجود دارند که از موضوع بیکاری رنج می‌برند و طبیعی است که اگر دولت زمینه اشتغال جوانان را فراهم کند، قطعاً این افراد به سمت کولبری با آن شرایط سخت و دشوار نخواهند رفت.


قاسم رضایی فرمانده مرزبانی ناجا در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا در خصوص موضوع کولبری اظهار کرد: موضوع کولبری موضوعی بود که رسانه‌های بیگانه برای ضربه زدن به نظام جمهوری اسلامی ایران از آن سوء‌استفاده کردند، این درحالی است که بارها گفته شده که کولبران مورد حمایت ویژه پلیس قرار دارند و این رسانه‌ها اعلام کردند که پلیس به کولبران شلیک می‌کند که حرف بیهوده و خنده‌داری است. مرزبانان ناجا برای تأمین امنیت هموطنان اقدامات خود را انجام می‌دهند، حال بیاییم بگوییم که خود مأموران به افراد شلیک می‌کنند حرف باطلی است. البته ما با افرادی که به‌صورت غیرقانونی و غیرمجاز در مرزها و به‌ویژه کوه‌ها و دره‌ها تردد می‌کنند و اقدام به ورود انواع کالای قاچاق به کشور می‌کنند برخورد می‌کنیم.



فرمانده مرزبانی ناجا تصریح کرد: حراست از مرزهای کشور خواست مردم و نظام است  با افرادی که بخواهند به‌صورت غیرمجاز در مرزها تردد کرده و به‌صورت مسلحانه اقدام به ورود کالای قاچاق کنند برخورد می‌کنیم اما کولبران براساس ساعت و مکان‌های معینی که تعیین شده می‌توانند اقدامات خود را انجام دهند و هیچ مشکلی در این خصوص وجود ندارد.


افرادی که کالای قاچاق وارد کشور می‌کنند کولبر نیستند


رضایی خاطرنشان کرد: افرادی که به‌صورت مسلحانه در مرزهای غربی کشور اقدام به ورود مشروبات الکلی می‌کنند، کولبر نیستند و برخورد با این افراد به‌دلیل اینکه امنیت کشور تهدید می‌شود امری واجب و خواست همه مردم به‌ویژه مرزنشینان است. مرزبانان ناجا تمام اقدامات خود را براساس قانون انجام می‌دهند.


براساس این گزارش، بیشترین افرادی که از طریق کولبری اقدام به کسب درآمد می‌کنند در چهار استان آذربایجان غربی، کردستان، کرمانشاه و سیتان و بلوچستان متمرکز هستند و اگر برای این افراد شغل مناسبی وجود داشت، این افراد کولبری را برای کار کردن انتخاب نمی‌کردند لذا مهمترین دلیلی که افراد را به سمت کولبری می‌کشاند بیکاری است.


درحقیقت بیکاری ابرچالش موجود در کشور محسوب می‌شود که اگر دولت برای اشتغال افراد و جوانان برنامه‌ای داشته باشد، جلوی سایر آسیب‌های اجتماعی گرفته خواهد شد.


علی مهرانی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا بیکاری را عامل بروز بسیاری از آسیب‌های اجتماعی عنوان کرد و گفت: متأسفانه جوانان ما امروز به‌دلیل نبود شغل مناسب به سمت کولبری، سرقت، مصرف مواد مخدر و دیگر کارهای ناشایست می‌روند و این در حالی است که اگر زمینه اشتغال این افراد مهیا باشد، جوانان درگیر کار شده و دلیلی ندارد که برای تأمین مخارج خود دست به اقدامات خلاف قانون بزنند.


این جامعه‌شناس درباره وضعیت معیشتی کولبران نیز خاطرنشان کرد: کولبران در استان‌های مرزی به‌دلیل نبود شغل مناسب به این کار روی می‌آورند و دولت اگر توجه بیشتری به وضعیت معیشتی مرزنشینان داشته باشد، قطعاً بسیاری از مشکلات این افراد حل خواهد شد. به‌طور کلی موضوع بیکاری، جوانان را به سمت مصرف مواد مخدر، سرقت، ورود کالای قاچاق و سایر اقدامات غیرقانوی و خلاف امنیت کشور به‌ویژه در مرزها می‌کشاند.


500 هزار کولبر در کشور شناسایی شدند


براساس این گزارش، موضوعی که اکثر کولبران را نگران و ناراحت کرده است، اقدام برخی افراد در حوزه قاچاق کالا در پوشش کولبری است لذا اگر تمام کولبران ساماندهی شوند و از طرفی اعتبارات لازم در راستای کمک به وضعیت معیشتی این افراد تأمین شود، قطعاً نیروهای امنیتی و انتظامی به راحتی می‌توانند با اقدامات خلاف قانون برخی از افراد به بهانه کولبری برخورد کنند. بر این اساس دولت حدود 50 هزار میلیارد ریال را برای کمک به کولبرانی که از قبل شناسایی شدند درنظر گرفته است و درحال حاضر حدود 500 هزار کولبر در کشور شناسایی شده و در بازارچه‌های مرزی اقدامات خود را انجام می‌دهند. کولبرانی که شناسایی شوند می‌توانند کالاهای تعیین شده را وارد کشور کنند و این افراد می‌توانند به ازای هر کارت کوله‌بری حدود 25 میلیون ریال کالا وارد کشور کنند. 


به گفته برخی از مسئولان امنیتی، گروه‌های سازمان یافته در مرزها اقدام به ورود کالاهای مختلف از مشروبات الکی گرفته تا سلاح می‌کنند، لذا برخورد با این افراد خواست همه مردم است به همین دلیل، شناسایی و ساماندهی کولبران امری ضروری است که باید به‌طور کامل صورت گیرد. درحال حاضر برخی از کولبران در کشور شناسایی نشده و مورد حمایت دولت قرار ندارند. از طرفی این افراد برای تأمین معیشت، بعضاً جان خود را از دست می‌دهند و در اینجاست که دولت و نهادهای متولی به جای پاسخگویی درخصوص عدم حمایت‌های ویژه از این افراد، سکوت اختیار می‌کنند!


براساس این گزارش، عمده فعالیت مرزنشینان، کولبری است لذا محدودیت‌های ایجاد شده برای افراد دارای کارت شناسایی باید برداشته شود چراکه با توسعه تجارت کولبری شاهد رونق بیشتر اقتصادی در شهرستان‌های مرزی و همچنین بهبود وضعیت مرزنشینان خواهیم بود.


انتهای پیام/4110/


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان ۰ نظر
علی عزتی
Iran (Islamic Republic of)
سه‌شنبه ۱۵ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۶:۱۹
۰
سلام ضمن احترام به نظر دوست و برادر کامیارانی و مشکلات کوله بران و دیگر کارگران البته برخی پول های کلانی از این طریق به جیب می زنند به دنبال کارگری و درآمد کارگری نیستند الان در قسمت های مختلف این مملکت افغانی ها و اقوام مختلف کار می کنند کار هایی مثل مرغداریها کارگر ساختمانی عنظافت ، گاوداری ها دامپروی ها حقوق خوبی هم می گیرند این عزیزان به این حقوق ها بسنده نمی کنند و یا این کار هات را تن نمی دهند حاضرند در تهران در خیابان بخوابند و لی کار هایی که در بالااشاره کردم را نکنند
عایشه
Iran (Islamic Republic of)
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۶:۱۳
۰
این سواستفاده از یک عده زیاد جوانهای دهاتی است دولت چرا باید تیلیم کولبرها شود و بجای اینکه انها را در جهت تهیه معاش از طریق کارهای تولیدی و با استفادا از مقدار سرمایه ای که دارند ...اینطوری خیلی بهتر است تا اینکه مثل قاطر بارکشی کنند یک عده مسئول بومی بله قربان گو نصب کردین پس اونها به چه دردب میخورند برشون چون هم از مسئولان کشکوی کار می کشند هم ابرویکردستان را میبرنر
قالیشویی ادیب