دزفول در مسیر دبی، سئول و کوالالامپور؟/ چالشهای تحقق شهر هوشمند در ایران
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از دزفول، نشست هماندیشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول با ادارات، سازمانها و صاحبان صنایع شهرستان بهمنظور ایجاد ارتباط واقعی بین صنعت و دانشگاه، معرفی توانمندهای علمی و پژوهشی دانشگاه و رونمایی از نخستین رویداد کارآفرینی هشتمین جشنواره ایتاپ با محور دزفول شهر هوشمند روز گذشته برگزار شد.
این نشست هماندیشی با حضور عباس پاپیزاده نماینده مردم شهرستان دزفول در مجلس شورای اسلامی، محمد حیدری سرپرست فرمانداری ویژه شهرستان دزفول و رؤسای ادارات در سالن اجتماعات شیخ مرتضی انصاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول همراه بود.
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول در این نشست اظهار کرد: مهمترین مأموریت نسل جوان در گام دوم انقلاب اسلامی، توجه به علم و پژوهش در راستای توسعه جامعه است.
علی افروس، نوآوری و کارآفرینی را وظایف یک دانشگاه با تراز انقلابی برشمرد و افزود: دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول در یک سال گذشته در راستای دانشگاه در تراز انقلاب اقدامات خوبی در زمینه مسئولیتپذیری اجتماعی انجام داده که ارائه خدمات پشتیبانی، پزشکی و تدارکاتی در سیل اخیر در خوزستان ازجمله آنهاست.
وی توضیح داد: مشارکت در برنامه پایش فشارخون و پایش سلامت در بخشها و روستاهای مختلف شهرستان، کمک به مجموعه آموزشوپرورش برای توسعه مدارس و هنرستانهای سما، ارتباط مؤثر با ادارات صنعت و معدن تجارت و جهاد کشاورزی از دیگر فعالیتهاست.
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول، اقدامات مؤثر این دانشگاه در حوزه فرهنگ را یادآور شد و تأکید کرد: سال گذشته این دانشگاه رتبه نخست را از نظر میزان ازدواجهای دانشجویی در مقایسه با سایر دانشگاههای سطح استان را کسب کرده و همکاری حداکثری با گروههای جهادی بسیج دانشگاه در امر بازسازی و ساخت منزل برای مناطق محروم داشته است.
افروس، یکی از راههای مقابله با تحریمها را استفاده از نقش دانشگاه دانست و بیان کرد: دانشگاه بهعنوان یک مرجع علمی، فرهنگی و اجتماعی میتواند در ارائه تفسیر واقعی به جامعه نقشآفرین باشد و در سالهای اخیر خیلی از مشکلات توسط دانشگاه مرتفع شده است که ازجمله آنها میتوان به مشکلات موجود در صنعت نفت، طراحی و ساخت تجهیزات صنعتی اشاره کرد که این امر باید مورد توجه تمام مسئولان قرار بگیرد.
وی اظهار کرد: نقشآفرینی دانشگاه در حل مسائل کشور همواره مورد تأکید مقامات ارشد کشور بوده و تحقق این امر نیازمند مشارکت تمام ادارات، دستگاهها و نهادها است، دانشگاه آزاد دزفول نیز در این امر ورود کرده و لازم است ادارات دولتی شهرستان نیز تعاملات خوبی با این دانشگاه در مسیر ارائه طرح و اجرای آنان برای توسعه شهرستان در حوزههای مختلف داشته باشند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول، یکی از عناصر استحکام حلقه دانشگاه با صنعت را ایجاد مراکز رشد دانست و متذکر شد: سال 96 مرکز رشد دزفول بهعنوان مرکز رشد برتر کشور معرفی شد، اکنون 30 شرکت فناور در این مراکز مستقر بوده که لازم است مسئولان شهرستان بهویژه فرماندار در زمینه فروش محصولات و صدور مجوز از این شرکتها حمایت کنند.
مدیر مرکز رشد، علم و فناوری شهرستان دزفول نیز در آیین رونمایی از این رویداد کارآفرینی گفت: شهر هوشمند به شهری گفته میشود که دارای 6 معیار اصلی زندگی ازجمله اقتصاد، شهروند، روش زندگی، مدیریت اداری، حملونقل و محیط زندگی هوشمند است.
مهدی هودگر افزود: در زندگی امروزه اکثر شهرهای دنیا برای استفاده حداکثری از ظرفیتهای زندگی شهری خود در حال برنامهریزی برای دستیابی به اهداف شهر هوشمند هستند، شهری که بیشترین میزان بازدهی در حوزه زندگی شهری داشته باشد.
وی با بیان اینکه برای دستیابی به این هدف شهرها نیازمند بسیج همهجانبه در عرصههای مختلف علمی و پژوهشی هستند، پنلهای این رویداد را با محور شهر، سلامت، کشاورزی، حملونقل، فناوری اطلاعات و گردشگری هوشمند عنوان کرد.
مدیر مرکز رشد، علم و فناوری شهرستان دزفول تبیین کرد: شهرهایی مثل دبی، سئول و کوالالامپور زیرساختهای شهر هوشمند را فراهم کردهاند که امیدواریم با همکاری سایر نهادها، این زیرساختها در ایران و بهخصوص دزفول نیز ایجاد شوند.
وی با تأکید بر اینکه توسعه بدون هوشمندسازی محقق نمیشود، اظهار کرد: یک برنامه 10 ساله برای این رویداد در دزفول در نظر گرفته شده که در سال نخست، ترویج و فرهنگسازی مدنظر است که امروز از پوستر آن رونمایی میشود.
مدیر مرکز رشد شهرستان دزفول مستقر در دانشگاه آزاد افزود: اختتامیه نخستین سال این رویداد نیز با عنوان دزفول 2020 بهمدت سه روز، اسفندماه امسال برگزار میشود.
هودگر تشریح کرد: کشاورزی هوشمند، سلامت هوشمند، خدمات شهری هوشمند و گردشگری هوشمند از اولویتهای این رویداد هستند که برنامههایی برای فرهنگسازی در این محورها در نظر گرفته شده است.
سرپرست فرمانداری ویژه دزفول نیز در این آیین اظهار کرد: راه پیشرفت هر جامعهای در دانایی، توانمندی و کارایی است و اگر این مثلث همزمان و توأم باهم شکل بگیرد، هسته اصلی توسعه جامعه قوام مییابد.
محمد حیدری یادآور شد: اگر کسانی که متولی توسعه و پیشرفت یک استان یا شهرستان باشند نسبت به مسائل و عوامل اصلی توسعه بیتفاوت و مسئولیتگریز باشند نباید از مردم توقع تحقق توسعه و تعالی آن استان یا شهرستان را داشت.
وی با بیان اینکه هیچ نقشه راهی برای توسعه دزفول وجود ندارد، متذکر شد: دزفول از برخی استانهای کشور به لحاظ منابع، ذخایر و نیروی ماهر بهوفور در تراز بالایی است؛ اما شاخصهای توسعه آن خیلی ضعیف است و هیچ تطابقی با ظرفیتهای موجود ندارد.
سرپرست فرمانداری ویژه دزفول، تطابق و تناسب نداشتن بین شاخص توسعه و ظرفیتها را مشکل اصلی این شهرستان در زمینه توسعه برشمرد و گفت: دزفول برای توسعه نیازمند تشکیل کارگروههای تخصصی است تا مسائل مهم و اولویتهای رشد و پیشرفت در این کارگروهها تحلیل، تفسیر و پیگیری شوند و باید با همکاری دانشگاههای شهرستان پس از رسیدن به اجماع نظری و علمی یک برنامه و افق پنجساله برای توسعه شهرستان تدوین کنیم.
حیدری اضافه کرد: اینکه هر مدیر و دستگاهی بخواهد بهصورت انفرادی فعالیت کند به نتیجه نمیرسد و شرط نخست ارتباط با دانشگاه تغییر اینگونه رفتارها است.
وی، برخورداری از یک مدل و الگو را یکی از راههای توسعه شهرستان دزفول دانست و گفت: ادارات و دستگاههای دولتی، برنامهمحور و پروژهمحور هستند؛ بنابراین این الگو و مدل باید توسط دانشگاهها به ما ارائه شود، دانشگاه مدل تولید میکند، مدل نیز متغیرهای گوناگونی را به منصه ظهور میرساند تا براساس آزمایشهای مختلف به یک گزاره علمی تبدیل شود.
حیدری بیان کرد: در پازل توسعه، شرط نخست برخورداری از نیروی انسانی دارای توسعه ذهنی، عقلی و معرفتی است که برای هر مسئلهای راهحل داشته باشد؛ چراکه انباشت اینهمه مشکل در شهرستان ناشی از ناتوانی ما در حل مسائل است.
سرپرست فرمانداری ویژه دزفول، شرط دوم توسعه را قرار گرفتن نیروی انسانی در مجاری درست برشمرد و افزود: هیچ هدررفتی بالاتر از هدر رفتن منابع انسانی نیست، توسعه دانش و علم شرط دیگر توسعه است، دانش در مراکز علمی و توسط پژوهشگران، دانشجویان، استادان، دانشمندان و هرکسی که میل به پیشرفت جامعه دارد تولید میشود.
حیدری تبدیل علم و دانش به تکنولوژی را از دیگر عوامل دستیابی به توسعه دانست و گفت: با اینوجود اگر نیروی انسانی نباشد بازهم توسعه تکمیل نخواهد شد؛ چراکه توسعه یک فرایند زمانبر است که نیازمند مهارت، انگیزه، تلاش وافر و تجربه است تا یک شهرستان یا استان بتواند پیشرفت کند.
وی تصریح کرد: همه این موارد نیازمند نقشه راهبردی و راهبر حرفهای است؛ بنابراین اگر راهبر حرفهای نباشد، نمیتوان به مقصد رسید.
سرپرست فرمانداری ویژه دزفول اظهار کرد: دزفول نیازمند ارتباط با دانشگاه است و این احساس نیاز باید تزریق شود؛ چراکه اگر میخواهیم از تکنولوژی روز دنیا استفاده کنیم باید وابسته به دانشگاه باشیم، دانشگاه نیز باید بهروز و روبهجلو باشد تا بتواند به کشاورزی، صنعت و دولت کمک کند.
نماینده مردم دزفول در مجلس شورای اسلامی نیز با بیان اینکه انتقالیافته برای توسعه در کشور ضعیف است، گفت: هنوز فرهنگ استفاده از دانش تولیدی در کشور وجود ندارد که این امر به بخش صنعت و تولید نیز وارد شده است.
عباس پاپیزاده با بیان اینکه صنایع کوچک و بزرگ متعددی در دزفول وجود دارد، خاطرنشان کرد: تعداد زیادی جوان تحصیلکرده در رشتههای مرتبط با بازار مانند مدیریت وجود دارد که باید وارد چرخه توسعه صنعت شوند.
وی تصریح کرد: بدین ترتیب که دانشگاه آزاد اسلامی از طریق برگزاری جلسات منسجم و مستمر با اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان این جوانان تحصیلکرده را معرفی کند تا پس از ایجاد انگیزه در جوانان بتوان از ایدهها و ظرفیتهای آنان برای توسعه صنایع و یا راهاندازی مجدد برخی کارگاههای تعطیلشده در شهرستان بهرهمند شد.
نماینده مردم دزفول در مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: باید یک کارگروه تخصصی برای رشد و توسعه صنایع دزفول با همکاری دانشگاه آزاد، اداره صنعت، معدن و فعالان اقتصادی تشکیل شود.
پاپیزاده اظهار کرد: باید برای ارتباط عملی دانشگاه با صنعت بهصورت ماهانه کارگروهی متشکل از ادارات مرتبط با صنعت مانند اداره صنعت معدن و جهاد کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول و سرمایهگذاران دزفول برگزار شود.
وی افزود: باید مسائل و مشکلات سرمایهگذاران و فعالان صنعتی شهرستان دزفول مانند مجوز و تحویل زمین در همان جلسه پیگیری و برطرف شود، این امر میتواند چراغ راهی برای توسعه حوزه صنعت شهرستان و انگیزهای برای افراد فعال در این حوزه باشد.
انتهای پیام/4078/4117/
انتهای پیام/