دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 مرداد 1398 - 10:28
اینجا هر جنایتی مجاز است؛

بازی تاج و تخت: سریالی برای تغییر سبک زندگی

این سریال با وجود حواشی زیاد ساخته شد تا سبکی از زندگی مدرن و بدون اخلاقیات، مذهب و حتی انسانیت را به خورد مخاطبینش بدهد و دنیایی را به تصویر بکشد که در آن هر انحرافی جایز است.
کد خبر : 408855
ix91_picsart_11-17-10.47.34.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، بیشتر از یک دهه می‌شود که سریال‌های خارجی دنباله دار، جای خود را در تفریحات مورد علاقه جوانان کشور ما پیدا کرده‌اند. این جریان با سریال‌هایی مانند «گمشدگان» (Lost) و «فرار از زندان» (Prison Break) شروع شد و با سیل تولیدات متنوع از شبکه‌های دیگر کابلی آمریکایی، ادامه پیدا کرد. 


هم زمان با گسترس تب سریال‌ها و فیلم‌های‌ هالیوودی، تبلیغات تولیدات این‌چنینی در فضای مجازی و به‌خصوص در کانال‌های تلگرامی ‌و اینستاگرام، در پنج سال اخیر شدت گرفته است. 
«بازی تاج و تخت» به‌عنوان یکی از سریال‌های مورد توجه در 9 سال اخیر از این قافله جا نمانده و با توجه به حمایت‌های زیادی که توسط تهیه‌کنندگان از این مجموعه شد، توانست از پس اعتراضات فراوانی که به‌خاطر ردکردن خط قرمزهای اخلاقی به آن وارد شد، بازهم بتواند از کنسل شدن نجات پیدا کند و به فصل هشتم و پایانی خود برسد. 


البته با توجه به پشتیبانی مدیران شبکه HBO به احتمال زیاد اسپین‌آف‌هایی به‌خاطر گسترش این دنیای فانتزی، خیالی و البته خالی از اخلاق و انسانیت، در آینده ساخته خواهد شد.
داستان پادشاهان نامشروع بازی تاج‌وتخت یا ( (Game of Thrones نام یک مجموعه تلویزیونی آمریکایی به سبک فانتزی، تخیلی و حماسی است که توسط «دیوید بنیاف» و «دی.بی.وایس» برای شبکه HBO آمریکا ساخته شده‌است. این مجموعه برگرفته از پرفروش‌ترین مجموعه داستان‌های فانتزی نوشته «جرج آر. آر. مارتین» یعنی «ترانه یخ و آتش» است.


داستان سریال بازی تاج و تخت، در دنیای خیالی و سرزمین «وستروس» اتفاق می‌افتد. سریال چندین خط داستانی را دنبال می‌کند. اولین داستان به جنگ بین خانواده‌های ‌اشرافی برای به دست آوردن تخت آهنین و پادشاهی هفت اقلیم مربوط می‌شود. دومین خط داستانی، نزدیک بودن زمستانی طولانی و یورش موجوداتی افسانه‌ای از شمال را شرح می‌دهد و سومین خط داستانی مجموعه، تلاش فرزندان شاه مخلوع، برای بازپس‌گیری تاج‌وتخت است. 


مجموعه تمام این داستان‌ها به همراه فراز و نشیب‌های فراوان و داستان پردازی برای شخصیت‌های مختلف، هشت فصل سریال بازی تاج و تخت را می‌سازد.


الگوگیری از خاندان‌های سلطنتی اروپا
به‌طور کلی داستان اصلی سریال بازی تاج و تخت را می‌توان در سه کلمه قدرت‌طلبی، شهوت‌پرستی و تاریکی خلاصه کرد. در این سریال خشونت و بی‌رحمی، انحرافات جنسی، ارتباط با محارم و. .. شالوده اصلی تمام خاندان‌های سلطنتی و شخصیت‌های اصلی است و این انسان‌های حریص در دنیایی که هیچ خدایی در آن وجود ندارد بر سر تاج و تختی منحوس با هم می‌جنگند و‌ترسناک‌ترین و کثیف‌ترین بلا‌ها را سر هم می‌آورند.
البته نویسنده اصلی سریال یعنی جرج آر. آر. مارتین، در مصاحبه‌ای اعلام کرده که این دنیای تاریک و سرد تنها دستمایه تخیلات خودش نیست و در نوشتن رمانش، او به تاریخ غنی خاندان‌های سلطنتی غربی از جمله خاندان‌های سلطنتی انگلستان، فرانسه، روم باستان و.... رجوع کرده است. برای مثال مارتین در نوشتن کتابش ‌گریزهای بسیاری به خاندان «یورک» و خاندان «لنکستر» (دو خاندان معروف که رقیب یکدیگر در به دست آوردن تاج و تخت انگلستان بودند و باعث جنگ‌های معروف به «رزها» شدند) زده است. خب البته که با این دید، روایت مارتین خیلی هم تخیلی و فانتزی نیست و حتی با کمی‌ارفاق می‌توان گفت که عین واقعیت است چرا که در خاندان‌های سلطنتی انگلستان، فرانسه و. ... خشونت، ارتباط با محارم، قتل اعضای خانواده و. ... در برهه‌هایی از تاریخ، بسیار عادی بوده و قدرت هر جنایتی را توجیه می‌کرده ولی اینکه چرا بعد از سال‌ها سریالی با این حد از ردکردن خط قرمزهای انسانی و اخلاقی ساخته می‌شود، همچنان جای سؤال دارد...


البته به‌خاطر بیش از نیم قرن کار تبلیغاتی سینما و تلویزیون غرب و پرکردن ذهن مخاطبین با انواع بی‌اخلاقی‌ها در سطح‌های پایین‌تر، کاملا طبیعی است که بعد از این مدت نسبتا طولانی، سازندگان بتوانند قدمی ‌به جلو بردارند و سریالی مانند بازی تاج و تخت را بسازند که مخاطبین مورد نظر و آماده خود را اعم از شرقی و غربی پای روایت و دید خود بنشاند.


با وجود درنظر گرفتن همه این دلایل باز هم باید دید که آیا همان‌طور که تبلیغات می‌گویند این سریال محبوب و مورد توجه عام جامعه هم بوده است؟ یکی از نکات جالب در مورد سریال بازی تاج و تخت این مطلب است که اپیزود آزمایشی این سریال در ابتدا با استقبال از طرف تماشاگران خصوصی آن مواجه نشد و به اصطلاح عام مردم آن را پس زدند، به همین دلیل هم شبکه HBO تصمیم گرفته بود که پخش آن را کنسل کند اما با چند جلسه بحث و بررسی، مدیران این شبکه تصمیم گرفتند تا با حمایت خاص، این پروژه را در ابعاد جهانی عرضه کنند و نگاه جدید و بی‌قیدی، در هر نوع انحرافی را به وسیله این سریال تبلیغ کنند. 


البته با توجه به تولیدات و تبلیغات سریال‌های غربی در دو دهه اخیر کاملا قابل درک است که سازندگان غربی قصد دارند به وسیله تولیداتی مانند سریال تاج و تخت، پروژه «انسان‌محور بودن» و «دنیای بدون خدا» را که از ارکان مهم و اولیه شیطان‌پرستی نیز محسوب می‌شود، به مخاطب امروزی در قالب فیلم و سریال عرضه کنند.


در سریال بازی تاج و تخت علاوه بر هزینه‌های هنگفت برای جلوه‌های ویژه، صحنه‌پردازی، طراحی لباس و... تیم نویسندگان بسیار قوی، پشت این پروژه قرار گرفتند و حتی به‌خاطر قدرتمند‌تر کردن و خاص‌تر جلوه‌دادن این سریال، متخصصین انجمن ساخت زبان، دو زبان دیگر را برای این سریال ساختند و در دنیای مجازی هم کانال‌ها و صفحه‌های بسیار زیادی برای این سریال به‌وجود آوردند و طوری دنیای مخاطبین را تحت تأثیر قرار دادند که حتی اسامی ‌بازیگران این سریال در بین بخشی از مردم غرب محبوب شد و برای فرزندان‌‌شان در طی این هشت سال انتخاب شد.


وقتی طرفداری از تاج و تخت مد می‌شود!
در خارج از کشور و بیشتر در آمریکا، تبلیغات و جَوهای زیادی برای سریال بازی تاج و تخت و بخصوص فصل آخر آن به‌وجود آمد، به‌طوری که مردم در سینماهای خاصی این قسمت‌ها را در کنار هم می‌دیدند و برخی حتی به‌خاطر دیدن این سریال مرخصی ساعتی هم می‌گرفتند. 
از آنجایی‌که برخی سودجویان در کشورمان علاقه خاصی به تقلید از کشورهای غربی دارند، با خالی دیدن وضعیت نظارت، قسمت‌های جدید فصل آخر این سریال را در کافه‌های خاصی در ساعات مشخص و به‌صورت بدون سانسور، به اصطلاح به اکران خصوصی در می‌آوردند تا از مسابقه این مد تازه و پول‌های کلانی که برای رزرو جا در می‌آوردند، عقب نمانند.


البته این مسائل تنها حواشی این سریال ضداخلاقی نبود. سلبریتی‌های زیادی از جمله هنرمندان، بازیگران و در این اواخر سیاسیون کشورمان گاه با ابراز علاقه به این سریال و گاه با استفاده از سخنان گرانقدر و دیالوگ‌های آن، که از زبان شخصیت‌های منحرف داستان بیان شده بود، در شبکه‌های اجتماعی خود سعی کردند از قافله این مد عقب نماندند و به‌صورت محسوس و نامحسوس در چرخه تبلیغات بازی و تاج و تخت و موج براه افتاده، گرفتار شدند. 


سریالی برای تغییر سبک زندگی
بازی تاج و تخت اگر بخواهیم خلاصه بگوییم با توجه به این میزان از سرمایه‌گذاری و تبلیغات همه‌جانبه، قرار نبود تنها یک سریال باشد، بلکه این سریال با وجود حواشی زیاد ساخته شد تا سبکی از زندگی مدرن و بدون اخلاقیات، مذهب و حتی انسانیت را به خورد مخاطبینش بدهد و دنیایی را به تصویر بکشد که در آن هر انحرافی جایز است و انسان بدون درنظر گرفتن اخلاقیات می‌تواند تنها با تکیه بر شهوات خود زندگی کند.
در نهایت سریال بازی تاج و تخت با یک پایان‌بندی ضعیف و سرهم‌بندی به پایان رسید که احتمالا تهیه‌کنندگان از قصد فصل آخر را این‌طور جلو بردند تا حواشی و اعتراضات به این سریال و کمپین‌های ساخت مجدد فصل هشتم همچنان بازی تاج و تخت را جزو پر سر و صدا‌ترین سریال‌ها نگه دارد و ‌اشتیاق و میل مخاطبینش را برای اسپین‌آف‌های این سریال در آینده‌ای نزدیک بیشتر کند. 


منبع:کیهان


انتهای پیام/4112/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب