دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 مرداد 1398 - 05:00

تاثیر مشاوره‌های پیش از ازدواج در اختلافات زناشویی

به جای مشاوره اجباری طلاق، مشاوره پیش از ازدواج باید اجباری شود تا زوج‌هایی که هم کفو هم نیستند، هم‌پیمان نشوند و به راحتی پیمانشان را نشکنند.
کد خبر : 408739
8678965_938.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، اجباری‌شدن مشاوره پیش از ازدواج دغدغه‌ای است که از سال‌ها قبل از سوی کارشناسان و صاحب‌نظران حوزه خانواده مطرح می‌شود، اما هنوز به جایی نرسیده است. اگرچه برخی چهره‌ها همچون دکتر ابراهیم فیاض، جامعه‌شناس دانشگاه تهران نسبت به مشاوره‌ها نگاه مثبتی ندارد و مشاوران را یکی از عوامل طلاق معرفی می‌کند، اما نگاه اکثر کارشناسان بر کارگشابودن مشاوره و به خصوص مشاوره‌های پیش از ازدواج تأکید دارد. با تمام این‌ها همچنان به جای مشاوره پیش از ازدواج مشاوره پیش از طلاق اجباری است، اما بحث اجباری‌شدن مشاوره پیش از ازدواج هرازچندگاه به بهانه‌ای تیتر اخبار می‌شود. درست مانند روزگذشته و مراسم روز ملی ازدواج که محمدمهدی تندگویان معاون جوانان وزارت ورزش و جوانان پیشنهاد اجباری شدن مشاوره پیش از ازدواج را مطرح کرد و گفت: «لازم است برای مقابله با افزایش روز افزون طلاق و کاهش ازدواج مشاوره ازدواج را در کشور اجباری کنیم.»


یک طلاق به ازای ۳ ازدواج
در سال گذشته به ازای هر سه ازدواج یک طلاق اتفاق افتاده است؛ این آماری است که تندگویان درباره وضعیت ازدواج و طلاق در کشور ارائه داد. آقای معاون هم موافق است که یک روز بدون طلاق دردی را دوا نمی‌کند و باید قبح مسئله طلاق را در نگاه جوانان در مسیر طلاق روشن کنیم. معاون امور جوانان وزیر ورزش و جوانان اجباری‌شدن مشاوره‌های پیش از ازدواج را باعث کاهش حداقل ۲۵درصد اختلاف در زمینه ازدواج دانست و گفت: «برای جلوگیری از آسیب‌های اجتماعی همچون طلاق این مشاوره‌ها می‌تواند بسیار مؤثر باشد.» وی برای ادعای کاهش ۲۵ درصدی طلاق با اجباری‌شدن مشاوره‌های پیش از ازدواج سند هم داشت و تأکید کرد: «در استان‌هایی که پیش از ازدواج مشاوره صورت گرفته شاهد کاهش چشم‌گیر طلاق بوده‌ایم.» تندگویان مشاوره تخصصی ازدواج را برای ایجاد زندگی پایدار در کشور حائز اهمیت دانست و گفت: «سازمان نظام روانشناسی در چند ماهه اخیر در ایجاد ۷۰مرکز مشاوره در کشور با این معاونت همراه بوده است.»


ضرورت حمایت بیمه‌ها از مشاوره ازدواج
شاید همین حالا هم خیلی از دختران و پسرانی که می‌خواهند به خانه بخت بروند، برای سنجیدن میزان کفویت‌شان به سراغ مشاور می‌روند؛ مشاورانی که برای یک جلسه یک ساعت و نیمه گفت و شنود مبالغ قابل توجهی هزینه دریافت می‌کنند. با گشتی در میان مراکز مشاوره پیش از ازدواج دستتان می‌آید که برای دریافت چنین مشاوره‌ای کمتر از جلسه‌ای ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار تومان نمی‌توانید، بپردازید و لااقل سه جلسه برای این مشورت لازم دارید که هزینه آن چیزی حدود یک میلیون تومان خواهد شد. البته این کف هزینه‌هاست مشاوران مشهورتر و کارآزموده‌تر مبالغ سنگین‌تری را از مراجعان خود طلب می‌کنند. بنابراین اجباری‌شدن مشاوره‌های پیش از ازدواج زمانی می‌تواند ثمربخش باشد که این مشاوره‌ها تحت پوشش بیمه‌ها در بیایند. 
معاون امور جوانان وزیر ورزش و جوانان هم همین تقاضا را دارد! وی تأکید کرد: «مشاوره‌های ازدواج در کشور تحت پوشش بیمه‌ها قرار گیرند تا به این ترتیب دفتر مشاوره ازدواج رونق گیرند و هم مراجعان با رغبت بیشتری به این دفاتر مراجعه کنند.»


از نگاه وی موضوع ازدواج جوانان مهم‌ترین موضوع این حوزه است و اجباری‌شدن مشاوره پیش از ازدواج به خصوص با توجه به شرایط فعلی دنیا و مسائل نوپدید حوزه جوانان در مدل آشنایی و تشکیل خانواده بسیار کمک‌کننده است. 


اگرچه انتظار می‌رود معاونت جوانان وزارت ورزش و جوانان خود به عنوان متولی امور ازدواج و جوانان برای اجباری‌کردن مشاوره پیش از ازدواج پا پیش بگذارد و هماهنگی‌های لازم را انجام دهد، اما تندگویان پای سایر دستگاه‌ها را وسط کشید و افزود: «لازم است، آموزش و پرورش مشاوره در حوزه خانواده و مددکاری‌های اجتماعی را پیگیری کند تا در مسیر خانواده محوری پیش رود.»


منبع:جوان


انتهای پیام/4112/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب