تشکیل کارگروه آموزش، پیشگیری و کنترل بیماریهای غیر واگیر در معاونت پرستاری
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از وبدا، مریم حضرتی با اشاره به جلسه مشترک کمیته ملی کنترل و پیشگیری بیماریهای غیر واگیر که با حضور معاونان سازمان جهانی بهداشت، نایبرئیس کمیته ملی بیماریهای غیرواگیر، اعضای این کمیته و معاونان و مدیران وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار شد، اظهار کرد: بیماریهای غیرواگیر بهعنوان تهدیدی برای دستیابی به اهداف توسعه پایدار است و مسئول بیش از 53 درصد از بار بیماریها در جهان محسوب میشوند و در ایران نیز بیش از 76 درصد از بار بیمارها به بیماریهای غیرواگیر اختصاص دارد.
وی افزود: دو علت مهم شیوع بیماریهای غیرواگیر و ضعف کنترل آن، کمتوجهی نسبت به پایش این بیماری و همچنین جدی نگرفتن آن توسط مردم است.
هماهنگکننده کارگروه آموزش و پیشگیری و کنترل بیماریهای غیرواگیر ادامه داد: مبتلایان به بیماریها، بعضی مواقع تبعیت کافی از درمان نداشته و علیرغم توسعه روشهای جدید توفیق چندانی در این زمینه نبوده است و با توجه به ضعف در پایش بیماریها و عدم تبعیت از درمان توسط بیماران، دورههای کوتاهمدت مهارتی جهت توانمندسازی ارائهدهندگان مراقبت در خصوص برنامههای آموزشی مرتبط با بیماریهای غیرواگیر تدوین شده است.
معاون مراقبت پرستاری گفت: 5 دوره کوتاهمدت (سالمندی و مراقبتهای پرستاری از سالمند، مراقبت پرستاری بیماریهای کبد و گوارش بزرگسالان، مراقبتهای پرستاری از بیماران تحت دیالیز، مراقبتهای حمایتی و تسکینی سرطان، مراقبتهای پرستاری در سوختگی) تصویب شده است.
حضرتی از تدوین 13 دوره کوتاهمدت مراقبتی دیگر نیز خبر داد و گفت: 8 دوره کوتاهمدت جهت تصویب به آموزش مداوم ارسال شده و تدوین 5 دوره دیگر نیز در دست اقدام است.
وی در خصوص نقش پرستاران در کنترل بیماریهای غیر واگیر، گفت: با توجه به مسئله جهانی شدن سالمندی و سرعت بالای رشد جمعیت سالمندی در ایران، افزایش فزاینده بیماریهای غیر واگیر و افزایش سرسامآور هزینههای درمان، معاونت پرستاری ضمن حضور فعال در کمیته ملی پیشگیری و کنترل بیماریهای غیر واگیر با دستور لاریجانی نایبرئیس کمیته ملی پیشگیری و کنترل بیماریهای غیر واگیر، کارگروه آموزش، پیشگیری و کنترل بیماریهای غیرواگیر در معاونت مراقبت پرستاری تشکیل شده و تدوین دورههای کوتاهمدت در راستای رسیدن به اهداف کمیته ملی بیماریهای غیر واگیر در وزارت بهداشت است.
هماهنگکننده کارگروه آموزش و پیشگیری و کنترل بیماریهای غیرواگیر ادامه داد: توسعه مراکز مراقبت در منزل و توسعه نقش پرستاران در جامعه و تلاش در جهت پوشش بیمهای خدمات مراقبت در منزل و توسعه مراقبت تسکینی، حمایتی و مراقبتهای طولانیمدت (LTC) و هاسپیس از مهمترین اقداماتی است که در معاونت مراقبت پرستاری انجام گرفته است. بدون شک نقش پرستاران در آموزش، مشاوره، پیشگیری از بیماریها و توانمندسازی بیمار و خانواده جهت مراقبت صحیح از بیمار خود در منزل از مهمترین اهداف و برنامههای در دست اجرای معاونت پرستاری است.
انتهای پیام/4046/پ
انتهای پیام/