دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 مرداد 1398 - 16:33

تکلیف 14 میلیارد دلار کالای اساسی چه شد؟

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: قرار بود جلساتی بین دولت و کمیسیون برنامه و بودجه مجلس برگزار شده و دولت برنامه خود را در خصوص شیوه توزیع این 14 میلیارد دلار ارائه دهد.
کد خبر : 407687

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، نادر قاضی‌پور، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در خصوص آخرین وضعیت تخصیص 14 میلیارد دلار برای تأمین کالاهای اساسی اظهار داشت: بر اساس بودجه 98، مجلس شورای اسلامی برای تأمین کالاهای اساسی، 14 میلیارد دلار در اختیار دولت قرار داده ولی دولت تا به امروز برنامه‌ای برای توزیع آن ارائه نکرده است اکثر نمایندگان مجلس معتقدند 70 ،80 درصد این مبلغ هدر می‌رود، باید سیستم توزیع کوپنی اجرا شود تا این مبلغ به‌طور عادلانه به دست همه‌ی مردم کشور برسد.


وی خاطرنشان کرد: قرار بود جلساتی بین دولت و کمیسیون برنامه‌وبودجه مجلس برگزار شده و دولت برنامه خود را در خصوص شیوه توزیع این 14 میلیارد دلار ارائه دهد؛ اما دولت غفلت کرده و این جلسات برگزار نشد؛ لذا نمایندگان نگران هستند که این مبلغ در اثر رانت‌های وارداتی به جیب اشخاص رانت‌خوار و دلالان واردکننده برود.


عضو کمیسیون صنایع و معادن در ادامه تأکید کرد: دولت باید سهم تولید داخلی و شرکت‌های تعاونی داخل کشور را از این 14 میلیارد دلار اعلام کند؛ چراکه مجلس منتظر گزارش عملکرد دولت در خصوص نحوه تخصیص این 14میلیارد دلار است.


قاضی پور با بیان اینکه دولت موظف به حسن نظارت بر اجرای نحوه هزینه کرد این رقم است، گفت: با گذشت 4 ماه از ابتدای سال، دولت باید گزارش عملکرد خود را به کمیسیون‌های برنامه‌وبودجه، اقتصاد، کشاورزی و صنایع مجلس شورای اسلامی ارائه می‌کرد؛ رئیس مجلس هم چندین بار در جلسات صحن علنی اعلام کرد که دولت این اعتبار را ارائه دهد، ولی همچنان دولت از اعلام گزارش خود طفره می‌رود.


وی با بیان اینکه دولت این رقم را به واردکنندگان تخصیص داده است، عنوان کرد: نمایندگان با ساز و کار دولت در توزیع این 14 میلیارد دلار مخالف هستند چراکه معتقد هستند این شیوه توزیع عادلانه نیست و اگر به‌صورت توزیع شبکه کوپنی در سراسر ایران باشد بهتر است؛ با شیوه تخصیص این رقم به واردات کالا فقط پایتخت‌نشینان و کسانی که در صف کالاها می‌ایستند از عواید آن بهره می‌برند و منفعت آن به روستائیان نخواهد رسید.


عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با تأکید بر اینکه تاکنون هیچ کالای ارزانی اعم از گوشت یا شکر در روستاهای کشور توزیع نشده است عنوان کرد: یکی از اولویت‌های مجلس پیگیری این 14 میلیارد دلار است؛ به‌طوری‌که درجایی که کوپن و کالابرگ الکترونیکی بین مردم توزیع نشده، باید دولت اعلام کند که این رقم صرف چه کسانی شده است.


منبع:راه دانا


انتهای پیام/4112/


 


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب