وقتی ایران موشک میسازد قطعاً فناوری VAR را هم خواهد ساخت
به گزارش خبرنگار حوزه فوتبال گروه ورزشی خبرگزاری آنا، قوانین جدید داوری از سوی کمیته داوران فیفا بهتمامی فدراسیونهای فوتبال دنیا ابلاغ شده است و داوران ایرانی نیز موظف هستند تا تمامی موارد مطروحه را اجرایی کنند.
علی خسروی در خصوص اینکه چگونه میتوان قوانین جدید داوری را فوتبال ایران اجرایی کرد، به خبرنگار ورزشی آنا گفت: قطعاً این توانایی در منظومه فدراسیون فوتبال و کمیته داوران وجود دارد که جدیدترین قوانین داوری را در رقابتهای این فصل اجرایی کنند. باشگاههای لیگ برتری باید به فدراسیون درخواستی را ارسال کنند که بر مبنای آن نمایندگان داوری کلاسهای چند ساعتهای را در تمرینات تیمهای فوتبال اجرایی کنند تا بهصورت تئوری و عملی قوانین جدید به بازیکنان آموزش داده شود.
وی افزود: کلاسی که فدراسیون برای باشگاهها میگذارد، باید جنبه اجباری داشته باشد چراکه اگر آموزشهای لازم به تیمها داده نشود، در آینده مدیران باشگاهها و مربیان و بازیکنان تیمها نسبت به این قوانین به عملکرد داوران اعتراض میکنند. فیفا با تبیین قوانین جدید قصد دارد میزان خطاها و مزاحمتها را کم کند تا بازیهای فوتبال هر چه سریعتر برگزار شود و تیمها با داوران دچار مشکلات نشوند.
پیشکسوت داوری در خصوص اینکه لیگ برتر فوتبال ایران چه زمانی میتواند از سیستم کمکداور ویدئویی (VAR) استفاده کند، گفت: استفاده از VAR یک پروسه کاری است. با توجه به تحریمها باید فدراسیون فوتبال به سراغ شرکتهای ایرانی برود و پس از تشخیص برترین شرکت، موارد لازم در خصوص این شرکت را به فیفا ارسال کند تا پس از تأییدیه فدراسیون فوتبال بتوانیم از سیستم کمکداور ویدئویی در لیگ برتر استفاده کنیم.
وی تصریح کرد: وقتی ما در کشورمان توانستهایم غنیسازی هستهای انجام دهیم و موشک بسازیم، قطعاً میتوانیم فنّاوری VAR را نیز اجرایی کنیم. بهتر است خود را باور داشته باشیم و فضایی حاصل کنیم تا سیستم کمکداور ویدئویی درون کشور ساخته شود.
خسروی درباره آخرین وضعیت داوران بینالمللی فوتبال ایران خاطرنشان کرد: با توجه به حضور تیم داوری ایران در دیدار ردهبندی جام جهانی 2018 روسیه، فیفا نظر ویژهای روی داوران ایرانی دارد و محمد صالح سوبخدین مدرس آسیایی فیفا در ایران حضور پیدا کرد و به این مسئله اشاره کرد که داورانی چون موعود بنیادیفر و بیژن و پیام حیدری میتوانند در مهمترین مسابقات فوتبال دنیا قضاوت کنند.
پیشکسوت داوری در خصوص اعتراض مربیان و بازیکنان باشگاهها به عملکرد داوران اظهار کرد: چلنج و درگیری همیشه میان تیمها و داوران وجود داشته است. کمیته داوران باید بر اساس گزارش داوران خود کارها را جلو ببرد و مطمئن باشید که هر چقدر تیمها از اشتباهات داوری متضرر شدهاند، در مقابل داورانی که مرتکب اشتباه تأثیرگذار شدهاند نیز بین سه تا چهار جلسه بهصورت نامحسوس محروم شدهاند. ضمن اینکه باید به این مسئله اشاره کرد تیمها اگر از داوری متضرر شدهاند، در بعضی مقاطع منتفع نیز شدهاند.
انتهای پیام/4051/4048/
انتهای پیام/