دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
10 مرداد 1398 - 10:30
سمیع‌زاده در گفتگو با آنا:

دانش فنی دانشگاه آزاد می‌تواند به کمک تیم ملی شنا بیاید/ در ایران کسی نگاه علمی به شنا ندارد

مدیر تیم‌های ملی شنا گفت: برای آنکه بتوانیم از نرم‌افزارهای آنالیز شنا استفاده کنیم، به همکاری با دانشگاه آزاد نیاز داریم.
کد خبر : 407588
40.jpg

به گزارش خبرنگار سایر حوزه‌های گروه ورزشی خبرگزاری آنا، تیم ملی شنا با دو شناگر در رقابت‌های قهرمانی جهان شرکت کرد اما در این رقابت‌ها موفق به ثبت رکورد جدید و مدال نشد. بااین‌حال فدراسیون شنا از عملکرد این دو شناگر در رقابت‌های قهرمانی جهان رضایت دارد.


محسن سمیع‌زاده در خصوص رقابت‌های قهرمانی شنای جهان به خبرنگار ورزشی آنا گفت: بزرگ‌ترین آوردگاه رشته ورزشی شنا، مسابقات قهرمانی شناست که در آن 207 کشور جهان باید حدنصاب‌های مدنظر فدراسیون جهانی را کسب کنند و وارد مسابقات شوند. ما باوجودآنکه زمان کوتاهی داشتیم ولی امسال توانستیم توسط بنیامین قره‌حسنلو دو مرتبه حدنصاب جهانی را کسب کنیم. پیش‌ازاین محمد علیرضایی و جمال چاوشی‌فر هر کدام‌یک بار حدنصاب جهانی را کسب کردند.


وی افزود: در مسابقات قهرمانی جهان فقط 12 کشور هستند که می‌توانند مدال کسب کنند و دلیل آن سرمایه‌گذاری زیادی است که انجام می‌دهند. بودجه شنای آمریکا که بیشترین مدال را کسب می‌کند برابر کل بودجه ورزش ایران است که البته ما نیز باید در سرمایه‌گذاری بیشتر همت داشته باشیم.


مدیر تیم‌های ملی شنا خاطرنشان کرد: سال گذشته پیک حرکتی بچه‌ها به‌سوی کسب ورودی‌های المپیک بود که این اتفاق رخ داد و بچه‌ها توانستند رکوردهای بسیار خوبی را ثبت کنند. در کره جنوبی انتظار نداشتیم مدالی بگیریم یا رکوردی جابه‌جا شود و می‌خواستیم ملی‌پوشان کشورمان بتوانند رقابت با برترین‌های جهان را تجربه کنند. در این رقابت‌ها یکی از بزرگ‌ترین مربیان شنای دنیا که آمریکایی است و سابقه سفر به ایران را داشته، عملکرد شناگران ایران را به‌دقت بررسی کرد و نکات بسیار مفیدی را در اختیارمان قرار داد تا بتوانیم از آن‌ها برای پیشرفت شناگران کشورمان استفاده کنیم، ضمن اینکه قرار است «دیوید سیلو» به ایران بیاید تا چند روزی در خدمت شنای ایران باشد.


وی با اشاره به این موضوع که مهم‌ترین دلیل اختلاف رکورد شناگران ایران و دنیا عدم پرداختن به مباحث علمی رشته شنا است، می‌گوید: یکی از موفق‌ترین شناگران دنیا آدام پکین است. وقتی با مربی او صحبت می‌کردم وی به من گفت در ایران چند دستگاه ایزوکنتیک دارید که در شنا به آن سوئینگ بنچ یا میز شنا می‌گویند. این دستگاه انقباضات عضلانی بدن را به‌دقت مورد بررسی قرار می‌دهد و مشخص می‌کند در کدام قسمت‌ها نیرو به‌درستی پخش نمی‌شود.


سمیع‌زاده ادامه داد: من به آن مربی شنای آمریکا گفتم ما 100 دستگاه در ایران داریم، درحالی‌که این موضوع حقیقت ندارد. ما در بخش نرم‌افزارهای آنالیز شنا که به‌صورت تصویری است، نیز نتوانسته‌ایم از دانش داخلی استفاده کنیم. این نرم‌افزارها تمام ضعف‌های فنی را به‌دقت مشخص می‌کند. باید ارتباط دانشگاه آزاد اسلامی با بدنه شنا دوباره وضع شود تا بتوانیم از جوانانی که دانش خوبی دارند در ورزش شنا استفاده کنیم.


وی یادآور شد: در حال حاضر بنیامین قره‌حسنلو در 50 و 100 متر آزاد، سینا غلامپور در 100 متر آزاد، مهدی انصاری در 100 متر پروانه و علیرضا یاوری در 200 متر آزاد چهار شناگری هستند که شانس کسب سهمیه المپیک 2020 توکیو را دارند. ما خیلی امیدواریم این نفرات بتوانند به المپیک بروند. در کنار آن‌ها برای رقابت‌های قهرمانی جهان که باید ریل‌گذاری آن را امسال انجام دهیم تا دو سال دیگر بچه‌ها در بهترین شرایط ممکن باشند، نفراتی چون مهرشاد افقری، آریا نسیمی شاد، علی فتحی، امیرعباس امراللهی، متین بالسینی و متین سپهران را داریم که باید پروسه پیشرفت آن‌ها در شنا آن‌قدر خوب باشد که بتوانند در رقابت‌های قهرمانی جهان اتفاقات مهمی را خلق کنند.


انتهای پیام/4051/4048/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب