بروز خشونت در برخی مناطق به یک نوع سبک زندگی تبدیلشده است
به گزارش خبرنگار حوزه زنان و خانواده گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، یکی از معضلات اجتماعی که امروزه مورد توجه کارشناسان حوزههای اجتماعی قرار گرفته است، رفتارهای خشونت آمیز در میان اقشار مختلف کشور بوده که با وجود آنکه بسیاری از انجمنهای مردمنهاد درصدد کاهش آمار خشونت هستند اما با این وجود تا نقش دستگاههای متولی در این میان پررنگتر نشود نمیتوان انتظار داشت که آمار خشونت تغییر محسوسی داشته باشد.
کارشناسان بر این باورند عوامل مختلفی در این زمینه مؤثر است که از آن جمله میتوان به عوامل اقتصادی، فقر، گرانی، تحریم و عدم توانایی در فراهم کردن اسباب و وسایل مورد نیاز، کاهش تابآوری و تحمل مردم جامعه، افزایش الگوهای خشونتزا در جامعه و.... اشاره کرد.
مجید ابهری در همین خصوص در گفتگو با خبرگزاری آنا گفت: گاهی اوقات خشونتها در حاشیه شهرها به نوعی سبک زندگی تبدیل میشود و افراد برای ادامه زندگی مجبور به بروز خشونت در محل زندگی خود میشوند.
وی افزود: خشونت انواع مختلفی دارد که به روشهای مختلف نیز بروز پیدا میکند همه ما در زندگی بارها عصبانی شده و رفتارهای خشونت آمیز از خود نشان دادهایم و میتوانیم بگوییم شایعترین نوع خشونت همین عصبانیتهایی است که گاه و بیگاه از سوی ما بروز پیدا میکند.
این آسیب شناس اجتماعی با تأکید بر اینکه عصبانیت و خشونت جنس و سن نمیشناسد و ممکن است افراد در هر سنی از خود رفتار خشونت آمیز نشان دهند، اضافه کرد: نکته مهمی که در این خشونتها وجود دارد این است که خشونت به شکلهای مختلف خود را نشان میدهد اما این نکته به اندازه دلایل بروز خشونت اهمیت ندارد و اگر بخواهیم این موضوع را آسیبشناسی کنیم باید به علل و عواملی که این مشکلات را رقم میزنند، بپردازیم.
ابهری ادامه داد: فقر، اعتیاد و مشکلات اقتصادی از عواملی هستند که سبب افزایش خشونت در جامعه میشوند.
وی افزود: موضوع خشونت در حال حاضر در مناطق مختلف وجود دارد و نمیتوان مشخص کرد که در محدوده خاصی خشونت بیشتری نسبت به سایر مناطق وجود دارد زیرا در حال حاضر مشکلات اقتصادی شرایط را برای بسیاری از مردم سخت کرده است و بیشتر مردم با مشکلات مختلف دست و پنجه نرم میکنند که این موضعی دلیلی بر افزایش خشونت در مناطق به حساب میآید.
این آسیبشناس اجتماعی تاکید کرد: اما بر اساس آمارها باید گفت حاشیه شهرها نسبت به سایر مناطق آمار بیشتری از جرم را به خود اختصاص داده است و خشونتها در این منطقه به دلیل وجود فقر، مشکلات اجتماعی و فرهنگی و اعتیاد نسبت به سایر مناطق بیشتر است.
این استاد دانشگاه شهید بهشتی در ادامه تصریح کرد: متأسفانه بروز خشونت در چنین مناطقی به یک نوع سبک زندگی تبدیلشده است و شرایط زندگی در برخی از این مناطق بهگونهای شده است که افراد در این مناطق ناچار به بروز رفتارهای خشن از خود هستند.
وی به خشونت در درون خانه نیز اشاره و تأکید کرد: ما در سالهای اخیر شاهد بروز رفتارهای خشن در برخی خانوادهها هستیم و این موضوع میتواند به عوامل بیرونی تعمیم پیدا کند درواقع میتوانیم به این موضوع اشارهکنیم که خشونت در داخل خانواده از جامعه نشأت میگیرد.
ابهری در توضیح این مطلب گفت: نوسانات اقتصادی مشکلاتی را برای خانوادهها به وجود آورده و همین موضوع بسیاری از خانوادهها را درگیر کرده است. فشارهایی که نتیجه این مشکلات است بهطورکلی همه اعضای خانواده را درگیر میکند و در نتیجه رفتارهای خشونتآمیز در خانوادهها نهادینه میشود و به این طریق خشونت علیه زنان و کودکان به وجود میآید.
وی با تأکید بر اینکه اعتیاد در کنار مشکلات اقتصادی یکی از مهمترین عوامل بروز خشونت در جامعه است خاطرنشان کرد: وقتی خانوادهای با فقر و اعتیاد روبهرو باشد سایر مسائل زندگی تحتالشعاع آن قرار میگیرد و اهداف زندگی به این موضوع معطوف میشود
این آسیبشناس در خصوص دلایل افزایش پرخاشگری و خشونت در جامعه افزود: ناکامیها ازجمله عوامل دیگری است که خشونت را افزایش میدهد این موضوع در شرایط بحرانی و تحریم آمار بیشتری را نیز به خود اختصاص میدهد.
ابهری تصریح کرد: بالا بردن سطح استانداردهای اجتماعی در جامعه یکی از راههای حل این مشکل است. افزایش سطح استانداردهای اجتماعی میتواند امنیت روانی مردم را بالا ببرد و این موضوع بحث مهمی است که باید از دوران کودکی آموزش داده شود و این موضوع به سیاستها در آموزش و پرورش برمیگردد.
وی اضافه کرد: بحث مدیریت خشم باید در مدارس به کودکان آموزش داده شود و در این راه باید چرخه خشم نیز کنترل شود. یکی از نکاتی که سبب میشود در بزرگسالی شاهد رفتارهای قلدرمآبانه باشیم آموزشهای نادرست در دوران کودکی است و برای حل آن باید شرایط تخلیه هیجانی را ایجاد کنیم و میزان نشاط اجتماعی را افزایش دهیم در این شرایط افراد وارد تعامل و گفتوگو شده و زمینه خشم از بین میرود.
انتهای پیام/4087/
انتهای پیام/