نگاه دولت به دانشگاه آزاد اسلامی تغییر کند
جبار کوچکینژاد در گفتگو با خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا، اظهار کرد: دانشگاه آزاد اسلامی بیش از 30 درصد ظرفیت پذیرش دانشجویان کشور را در خودش دارد و بار سنگینی از دولت برداشته و دولت هم باید به این دانشگاه کمک کند.
وی با بیان اینکه متأسفانه در برخی مجموعههای دولت نگاهی وجود دارد که دانشگاه آزاد اسلامی را رقیب بخش دولتی میداند، تصریح کرد: خوشبختانه وزیر چنین نگاهی ندارد و رویکردش به دانشگاه آزاد اسلامی مثبت است.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: متأسفانه دولتیها در هر حوزه بخش خصوصی را رقیب خودشان میدانند و مسلّم است در رقابت دولت با بخش خصوصی این بخش است که همواره زمین خورده است.
دولت ابزارهایی مانند؛ قدرت مالی، لابیها، قدرت مجلس را در دست دارد، بنابراین معتقدم نگاه به دانشگاه آزاد اسلامی باید در دولت تغییر کند
کوچکینژاد ادامه داد: دولت ابزارهایی مانند؛ قدرت مالی، لابیها، قدرت مجلس را در دست دارد، بنابراین معتقدم نگاه به دانشگاه آزاد اسلامی باید در دولت تغییر کند و تمام ساختارهای دولتی موظف به یاری دانشگاه آزاد شوند؛ چرا که دانشگاه آزاد بخش خصوصی در حوزه آموزش عالی است که آمده و بار سنگینی از دولت را بر دوش کشیده و پیش میبرد؛ لذا دولت و مجلس باید امکاناتی برای دانشگاه آزاد در نظر بگیرند و این دانشگاه بزرگ را حمایت کنند.
وی با بیان اینکه دانشگاه آزاد هم باید مراقبتهای ویژهای در کیفیت و توسعه آموزشی داشته باشد، خاطرنشان کرد: بحثی را با رؤسای دانشگاه آزاد مطرح کردم مبنی بر اینکه ظرفیت کشور در حوزه آموزش عمومی بسیار بالاست و دولت هم کشش تأمین نیازهای 14 میلیون دانشآموز را ندارد و ساختوساز مدارس هم در کشور بسیار ضعیف است و این در حالی است که دانشگاه آزاد اسلامی همه این امکانات را دارد و از این بابت ظرفیت بالایی خصوصاً در شهرستانها دارد.
نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: دانشگاه آزاد اسلامی اکنون تحصیل 70 هزار دانشآموز را تحت عنوان مدارس سما مدیریت میکند که این ظرفیت میتواند به یک میلیون برسد که این دو ویژگی دارد، یکی آنکه دانشگاه آزاد اسلامی با توجه به تنگناهای موجود میتواند کسب درآمد کند و نیروها و اساتید خود را حفظ کند و دیگر اینکه رویکرد دانشگاه آزاد اسلامی به تعلیم و تربیت بسیار خوب بوده و در تراز نظام جمهوری اسلامی است و یقیناً در بخش تعلیم و تربیت بیشتر از بخش دولتی میتواند کار کند و این به نفع کشور هم هست.
دانشگاه آزاد اسلامی میتواند مانند سیستم دانشگاه امام صادق(ع) عمل کند و دانشآموز را از روز اول تحویل بگیرد و تا دوره دکترا تربیت و هدایت کند. این بار سنگینی را هم از دوش کشور بر میدارد و مجلس هم تعهد میکند ردیف اعتباری برای این کار تعیین کند.
عضو کمیسیون تحقیقات و آموزش مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: دانشگاه آزاد اسلامی میتواند مانند سیستم دانشگاه امام صادق(ع) عمل کند و دانشآموز را از روز اول تحویل بگیرد و تا دوره دکترا تربیت و هدایت کند. این بار سنگینی را هم از دوش کشور بر میدارد و مجلس هم تعهد میکند ردیف اعتباری برای این کار تعیین کند.
نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: طبق قانون، سازمان مدارس غیردولتی به ازای هر دانشآموزی که دانشگاه آزاد جذب میکند میتوانیم به دانشگاه آزاد اسلامی بودجه بدهیم و برای اینکه به خانوادهها هم فشار وارد نشود، میتوانیم نصف پول را هم در ردیفهای بودجه به دانشگاه آزاد بدهیم و در این صورت کشور در بخش تعلیم و تربیت هم موفق خواهد بود که معتقدم این میتواند تا ظرفیت جذب دو میلیون دانشآموز در دانشگاه آزاد اتفاق بیفتد.
کوچکینژاد خاطرنشان کرد: دانشگاه آزاد باید در بخش سما تحولاتی را ایجاد کند که خوشبختانه حضور محمد بطحایی در رأس این مجموعه از شروع تحولات خوبی در این زمینه حکایت دارد.
انتهای پیام/4034/4082/پ
انتهای پیام/