ویژگی پنهان و خارقالعاده یگان «هوانیروز» ارتش چیست؟
گروه سیاسی خبرگزاری آنا، «ارتش فدای ملت»؛ جملهای زیبا که پیوندی ناگسستنی را میان قلوب مردم با حافظان حریم ایران اسلامی برقرار میسازد.
ارتش جمهوری اسلامی ایران بارها و به دفعات در حوادث طبیعی، رشادت خود را در امر حفاظت از زندگی و جان مردم به اثبات رسانده و نشان داده که وظیفه ارتش تنها در صیانت از مرزهای این سرزمین تعریف نشده، بلکه تعاریف دیگری را هم در شرح وظایفش گنجانده است.
ارتش جمهوری اسلامی ایران در کنار سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بهطور هماهنگ و دوشادوش هم در حوزه امدادرسانی و مردمیاری بهخوبی ایفای نقش کردهاند و در سختیها در کنار ملت باقی ماندند.
یکی از مظاهر خدمترسانی ارتش، طبیعتاً مقابله با بلایای طبیعی و حوادث غیرمترقبه است.
این روزها آنقدر موضوع سیل و زلزله و مردمیاری ارتش در این مناطق، داغ بوده که رسانهها نتوانستهاند سایر حوزههای امدادرسانی این نهاد نظامی را پررنگ و برجسته سازند و آن طور که باید برای مردم، امدادرسانی ارتش در حوزههای غیر از سیل و زلزله را تشریح کنند، به آن نپرداختهاند.
قطعاً این روزها در شبکههای مجازی و رسانههای مکتوب و غیرمکتوب این خبر را که ارتش در حوزه مهار آتشسوزی ورود پیدا کرده و بلافاصله آتشسوزی مهار شده است شنیدهایم و نمونههای فراوانی در این خصوص وجود دارد که هدف نگارنده این گزارش، تشریح مهمترین اقدامات ارتش در حوزه مهار آتشسوزی است.
هلیبرن و توانایی ارتش در اطفای حریق
مهمترین یگان امدادرسان ارتش جمهوری اسلامی ایران، یگان هوانیروز است که با در اختیار داشتن تجهیزات امدادی و نقل و انتقال نفرات و ملزومات کمکرسانی به ستون ارتش در حوزه امدادرسانی تبدیل شده است.
گردان زمینی امداد، تجسس و نجات، امداد و نجات، آواربرداری و ترابری امکانات حمل سوخت و آب و تریلرهای حمل اقلام آمادی و امدادی زیر نظر هوانیروز فعالیت میکنند، البته بدین معنا نیست که دیگر نیروهای ارتش اعم از نیروی هوایی، دریایی و پدافند به حوزه مهار آتش ورود پیدا نمیکنند، بلکه این نیروها در صورت نیاز به کمک هوانیروز میشتابند و یا در مکانی که هوانیروز مقری ندارد این وظیفه به آنها واگذار میشود.
هفت عملیات نفسگیر؛ حاصل رشادتهای یکساله
با بررسیهای انجامشده، در یک سال اخیر ارتش جمهوری اسلامی ایران یعنی از تیر ماه 1397 تا یکم مرداد 1398، هفت بار برای مهار آتشسوزی وارد عمل شده و به سایر دستگاههای حوزه امدادرسانی مانند آتشنشانی و هلال احمر کمک کرده و به حق اگر یگانهای امدادی آجا وارد عمل نمیشدند، آتش در این حوزهها بهراحتی مهار نمیشد.
اولین ورود نزاجا به امر اطفای حریق مربوط به مهار آتش در جنگلهای رامیان و کلاله در شرق استان گلستان و منطقه دشت در خراسان شمالی در 16 تیر 1397 است. در این عملیات کارکنان تیپ 130 شهید دلجویان ارتش برای مهار آتشسوزی به منطقه اعزام و موفق به مهار آتش شدند.
حدود 10 روز بعد از مهار آتش جنگلهای رامیان و کلاله، در تاریخ 27 تیر 1397 دومین ورود نزاجا مربوط به مقابله با آتشسوزی ارتفاعات خرقه شهرستان فیروزآباد استان فارس است که با همکاری نیروهای امدادی تیپ ۳۷ زرهی نیروی زمینی ارتش، بسیج، جهادکشاورزی، محیط زیست، یگان حفاظت منابع طبیعی، آتشنشانی و افراد و گروههای محلی و مردمی، حریق گسترده ارتفاعات خرقه شهرستان فیروزآباد مهار شد.
اما سومین حضور موفقیتآمیز نزاجا در امر امدادرسانی در قالب اطفای حریق به مهار آتشسوزی 15 هکتار از جنگلهای مریوان باز میگردد که در این مأموریت تیپ 328 واکنش سریع نیروی زمینی ارتش و سپاه بهطور مشترک ورود پیدا کردند.
شاید بتوان مهمترین و برجستهترین ورود بموقع ارتش را در امر اطفای حریق، مربوط به مهار آتشسوزی بزرگترین و زیباترین بازار سرپوشیده تاریخی جهان دانست.
در تاریخ 29 اردیبهشت 1398، قرارگاه عملیاتی لشکر و تیپ ۱۲۱، هوانیروز، قرارگاه پدافند هوایی و نیروی هوایی با نیروی انسانی و تجهیزات وارد عمل شدند و بلافاصله در کنار سایر نیروهای امدادی نقش بسزایی را در مهار آتش بازار تاریخی تبریز ایفا کردند.
پنجمین عملیات موفقیتآمیز ارتش در عملیات اطفای حریق در 22 خرداد سال جاری رقم خورد.
آتشسوزی که در ارتفاعات شهرستان فراشبند از توابع استان فارس آغاز شد و با توجه به حجم گسترده حریق در نقاط بالادست و صعبالعبور این شهرستان، با درخواست مدیرکل بحران استان فارس از پایگاه شهید دوران شیراز مبنی بر کمکرسانی برای مقابله با این آتشسوزی، بالگرد این پایگاه متشکل از کارشناسان، جهت برآورد میزان حریق و شناسایی منطقه به محل اعزام شدند که در جدال سه روزه با آتش، نیروی هوایی و پایگاه شهید دوران با جابجایی نیروهای امدادگر بسیجی، سپاهی و ارتشی به مناطق درگیر، نقش مهمی را در جلوگیری از تسری آتش به سایر مناطق همجوار ایفا کردند که در مجموع پایگاه شهید دوران نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در جریان آتشسوزی در استان فارس، 96 سورتی پروازی و جابجایی 298 نفر و انتقال سه هزار و 200 کیلوگرم بار و اقلام حیاتی را بهنام خود ثبت کرد.
ششمین عملیات ارتش در این زمینه در 24 خرداد 1398 در مراتع منطقه قراویز و همچنین مزارع پسماندهای کشاورزی قصر شیرین انجام شد و نیروی زمینی ارتش به درخواست فرماندار قصر شیرین برای امدادرسانی ورود پیدا کرد و در نهایت با کمک سایر دستگاههای این آتش با موفقیت مهار شد.
آخرین عملیات ارتش در امر امدادرسانی در حوزه مهار آتش تا تاریخ نگارش این گزارش، در یکم مرداد سال جاری در منطقه «خونهزار» انجام شد.
در این عملیات بالگردهای پایگاه هوایی شهید دوران نیروی هوایی ارتش عملیات امدادرسانی و اطفای حریق آتش سوزی در جنگلهای بلوط منطقه «خونهزار» از توابع نورآباد ممسنی در استان فارس را طی 10 سورتی پرواز انجام دادند.
بر اساس این گزارش مردم ایران اسلامی به خاطر ازخودگذشتگیهای فرزندانشان در نیروهای مسلح چنان اعتمادی به آنها دارند که وجودشان در مراحل سخت و دشوار باعث دلگرمی است و درخواست مردم از مسئولان کشورمان این است که در خودگذشتگی، جانفشانی، صداقت و ایستادگی، نیروهای مسلح را الگو قرار دهند که اگر چنین شود قطعاً اعتماد مردم به مسئولان بیش از پیش افزایش مییابد.
گزارش از سعید امینی
انتهای پیام/4079/4082/پ
انتهای پیام/