تغییر سال مالی دانشگاه آزاد اسلامی درآمد و هزینه را واقعبینانه میکند
سیفالله فضلاللهی در گفتگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا درباره تغییر سال مالی دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: به نظرم طرح خیلی خوبی است به این دلیل که بحث درآمد و هزینه را واقعبینانه میکند.
وی افزود: در سیستم برنامهریزی دانشگاه همیشه این مشکل وجود داشت که 30 درصد درآمد نیمسال دوم در آن سال و 70 درصد آن برای سال بعد در نظر گرفته میشد که عملاً موجب میشد در سیستم برنامهریزی همیشه نگران هزینههای طولانی اول بهمن تا آخر شهریور باشیم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی قم گفت: همیشه نگران تأمین هزینهها بودیم بهویژه هزینههای مرداد و شهریورماه، اما با تغییر سال مالی دانشگاه آزاد اسلامی که دو نیمسال در سال شده با مشخص شدن هزینهها و درآمدها برای آنها قطعاً تصمیمگیری میشود که این تصمیم موجب شده بودجه واقعبینانهتر شود و این واقعبینانهتر شدن باعث کمتر هدررفتن بودجه میشود.
فضلاللهی درباره انضباط مالی در واحدهای دانشگاهی تصریح کرد: با توجه به شرایط اقتصادی جامعه و افزایش هزینهها باید شفافیت مالی داشته باشیم و لازمه داشتن شفافیت مالی این است که سیستمهای مالی تقویت شود و همپوشانی لازم برای کنترل هزینهها و درآمدها وجود داشته باشد.
وی افزود: سازمان مرکزی مستقیماً هزینهها و درآمدها را رصد میکند که این یک امنیت خاطر برای همه واحدهای دانشگاهی به وجود میآورد تا شفافیت مالی افزوده شود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی قم گفت: با توجه به اینکه باید در هزینهها محدودیت و کنترل داشته باشیم تا بتوانیم از مشکلات عبور کنیم به نظر میرسد فرایند تخصیص اعتبار میتواند کمک خوبی باشد؛ چون وقتی تخصیص اعتبار میشود یعنی عملاً هر هزینهای در سه یا چهار مرحله کنترل میشود و بعد از اینکه آن هزینه شد، دوباره وقتی میخواهند گزارش دهند در آن فرایند ثبتشده، فرایند تخصیص اعتبار باعث انجام بهتر کارهای مالی شده و آن را تقویت میکند.
فضلاللهی مطرح کرد: فرایند تخصیص اعتبار کار مناسبی است؛ البته یک سری نارضایتی در آغاز کار میتواند داشته باشد از قبیل کندشدن روند کارها و تأخیر در تخصیص بودجهها؛ اما باید تلاش کنیم اگر این کار را داریم به نتیجه میرسانیم سرعت عمل خود را بیشتر کرده و سر موقع تخصیصها صادر شود تا در کارها خللی ایجاد نشود.
وی درباره مزیت تجمیع درآمدها و متمرکزشدن در سازمان مرکزی اظهار کرد: هر سازمانی که بخواهد در رابطه با مسئلهای تصمیم بگیرد، نیازمند این است که نخست بداند که چه دادههایی دارد در همین راستا نخستین مزیت تجمیع درآمدها برای سازمان مرکزی این بوده که متوجه میشود چقدر منابع دارد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی قم به آنا گفت: سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی با این عظمتی که در کشور دارد، حسابهای متعددی که در آن ایجادشده و این را میطلبید که مدیران عالی سازمان بدانند که مجموعه انباشت دادهها و درآمدهای آنها چقدر است تا استفاده بهینه از این منابع داشته باشند و وقتی این مشخص شود، میتوانند تصمیم بگیرند که کجا و چگونه از آن استفاده شود.
فضلاللهی اظهار کرد: تجمیع درآمدها برای برخی از واحدهایی که زیانده بودهاند و هر نارضایتی، ناراحتی و هر آسیبی که متوجه آنها شود به کل دانشگاه سرایت میکند، مزیت محسوب میشود و دغدغه آنها را کمتر میکند.
وی خاطرنشان کرد: تنها نگرانی از تجمیع درآمدها این است که انگیزه پرسنل، کارکنان و اعضای هیئت علمی واحدهایی که زیانده نیستند، کم شود؛ بنابراین باید تدابیری اندیشید تا آنها انگیزه خود را از دست ندهد و برای افزایش درآمد و جذب دانشجوی بیشتر تلاش کنند.
انتهای پیام/4121/4062/پ
انتهای پیام/