دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 مرداد 1398 - 00:35
گزارش آنا از یک وعده عمل‌نشده؛

بودجه‌ای که به ورزش دانشگاهی داده نشد!

بر اساس مصوبه مجلس قرار بود تا 0/27 درصد از مالیات بر ارزش افزوده به ورزش دانشگاهی تعلق گیرد تا در حوزه ورزش‌های همگانی هزینه شود ولی این بودجه تخصیص نیافت.
کد خبر : 406451
156488260.jpg

گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، چهارمین المپیاد ورزش‌‎های همگانی دانشجویان دختر دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی از 27 تیرماه آغاز شده و دیروز 31 تیرماه به کار خود پایان داد.


این المپیادها حاصل قانون‌گذاری ماست!


سیاوشی


طیبه سیاوشی، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در آیین افتتاحیه این المپیاد که در دانشگاه الزهرا (س) برگزار شد، پشت تریبون رفته و برگزاری این المپیاد را حاصل قانون‌گذاری‌های مجلس شورای اسلامی دانست و افزود: با نگاه ویژه نمایندگان مجلس در برنامه ششم توسعه از محل ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده ۲۷ صدم درصد برای ترویج و تقویت ورزش همگانی اختصاص داده شده است؛ این بودجه معادل کل بودجه وزارت ورزش و جوانان است که همه ساله در اختیار نهادهای مختلف برای ترویج ورزش همگانی قرار می‌گیرد.


وی با اشاره به پیگیری‌های نمایندگان مجلس برای اختصاص بودجه مناسب در راستای ترویج ورزش‌های همگانی اظهار کرد: برگزاری چنین برنامه‌هایی در نتیجه تلاش‌هایی است که به منظور قانون‌گذاری و تصویب بودجه در مجلس در سال‌های گذشته در حوزه ورزش همگانی صورت گرفته است.


این نماینده مجلس با تأکید بر این نکته که ورزش همگانی منجر به افزایش نشاط عمیق و پایدار در جامعه می‌شود و جلوی آسیب‌ها را می گیرد، ادامه داد: با توجه به این اهمیت، تقویت ورزش‌های همگانی و ترویج آن در دستور کار نمایندگان مجلس قرار دارد.


وی ادامه داد: در راستای این مصوبه، مجلس تلاش کرده تا ترویج ورزش همگانی را هدف برنامه‌ها و اقدامات خود قرار دهد چرا که این امر برای پیشگیری از بیماری‌ها و نشاط در جامعه و به‌ویژه برای زنان ضروری است. اگر می‌خواهیم هزینه‌های خود را در حوزه پزشکی و دارو را کاهش دهیم چاره‌ای جز رجوع به ورزش همگانی نداریم.


امیدواریم این0/27 درصد پرداخت شود!


محمدحسین علیزاده مدیر کل تربیت بدنی سازمان امور دانشجویان


محمدحسین علیزاده، مدیرکل تربیت بدنی سازمان امور دانشجویان  در سخنان کوتاهی و در واکنش به اظهارات سیاوشی گفت: امیدواریم مبلغ مورد اشاره نماینده تهران به ورزش دانشگاهی و توسعه ورزش همگانی در دانشگاه‌ها نیز اختصاص یابد.


وی در پاسخ به خبرنگار آنا بیان کرد: تا کنون هیچ مبلغی از محل 0/27 درصد مالیات بر ارزش افزوده به توسعه ورزش دانشگاهی پرداخت نشده است.


علیزاده اشاره کرد: در پیش‌نویس اولیه این قانون بخشی از منابع برای توسعه ورزش همگانی به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تخصیص می‌یافت اما در صحن مجلس شورای اسلامی نام دانشگاه حذف شده است.


شاید وزارت ورزش پرداخت کند


بازدید کمال جوانمرد و محمدرضا دهخدا از خبرگزاری آنا


دهخدا رئیس فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی نیز در پاسخ به سؤال خبرنگار در همین رابطه اعلام کرد: شاید وزارت ورزش و جوانان بخشی از منابع ماده 94 قانون برنامه ششم توسعه را به ورزش دانشگاهی اختصاص دهد اما به صورت اختصاصی و شفاف اسمی از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در این قانون به میان نیامده است.


هنوز ریالی از بودجه این ماده توزیع نشده است



با این همه ماجرا همینجا به پایان نرسید. عبدالحمید احمدی، معاون فرهنگی و توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان نیز معتقد هنوز اعتباری در این رابطه به فدراسیون‌ها از جمله فدراسیون ورزش دانشگاهی ارائه نشده است.


وی در گفتگو با خبرنگار آنا عنوان کرد: تا پایان سال 97، فدراسیون‌های ورزشی شامل دریافت بودجه 0/27 درصدی نبود و از امسال این بند شامل فدراسیون‌های ورزشی خواهد شد.


این مقام مسئول اظهار کرد: هنوز ریالی از اعتبارات این قانون در سال 98 توزیع نشده است، باید منتظر بخشنامه اجرایی تخصیص بودجه 98 باشیم تا دید سهمی نیز به فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی داده خواهد شد یا نه!


تخصیص بودجه به دانشگاه‌ها شاید سال 99!


فرید اولاد قباد


فریده اولادقباد، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار آنا گفت: برای توسعه ورزش همگانی در حوزه وزارت آموزش‌وپرورش و ورزش بانوان و معلولان  ۰/۲۷ درصد از ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده در نظر گرفته شده است.


عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس افزود: نمایندگان مجلس پیگیری خواهند کرد که در متن برنامه ششم توسعه و بودجه ۹۸ بخشی از مالیات بر ارزش افزوده برای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در نظر گرفته شود تا به ورزش دانشگاهی تخصیص یابد.


نماینده مردم تهران، ری و شمیرانات در مجلس شورای اسلامی گفت: وزارت علوم اگر در متن قانون سهمی دارد، باید خود نیز پیگیر موضوع باشد. در صورتی که در سال ۹۸ سهمی برای وزارت علوم در نظر گرفته نشده باشد، باید در قانون برنامه و بودجه این مورد لحاظ شود.


بودجه‌ای که نیامده صرف شده است!


نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی درحالی برگزاری چهارمین المپیاد ورزش‌های همگانی دانشجویان را حاصل قانون‌گذاری مجلس شورای اسلامی و خود می‌داند که نه تنها در قانون مصوب مجلس شورای اسلامی اسمی از توسعه و حمایت از ورزش دانشگاهی به میان نیامده بلکه بودجه حاصل از ماده 94 قانون برنامه ششم توسعه هنوز تخصیص پیدا نکرده است؛ سؤالی که شاید تک تک دانشجویان حاضر در این المپیاد داشته باشند این است که این بودجه چگونه نیامده در الفاظ نماینده تهران هزینه شد؟


بر اساس ماده ۹۴ قانون برنامه ششم توسعه دولت مکلف است 27 صدم درصد از مالیات بر ارزش افزوده را برای توسعه ورزش مدارس، ورزش همگانی، فدراسیون بین‌المللی، ورزش‌های زورخانه‌ای و کشتی پهلوانی، ورزش روستایی و عشایری، ورزش بانوان و زیرساخت‌های ورزش به‌ویژه در حوزه معلولان و جانبازان اختصاص دهد؛ این مبلغ در ردیف‌های مربوط به وزارت ورزش و جوانان و وزارت آموزش و پرورش در بودجه سنواتی پيش‌بينی می‌شود و پس از مبادله موافقت‌نامه در اختیار این وزارتخانه‌ها قرار می‌گیرد.


از طرفی در رابطه با ورزش‌های همگانی و برگزاری المپیاد که وزارت علوم، تحقیقات و فناوری متصدی آن است، دانشگاه‌های وزارت بهداشت و درمان و دانشگاه آزاد اسلامی حضور ندارند و وزارت علوم از آن‌ها برای شرکت در مسابقات دعوت نمی‌کند. این در حالی است که دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی شاکله اصلی تیم‌های برتر کشور و حتی یونیورسیاد را بر عهده دارند. با این همه باید منتظر ماند و دید که آیا فدراسیون ورزش‌های دانشگاهی این رویه را تغییر خواهد داد و یا همچنان قشر عظیمی از دانشجویان کشور به دلیل سیاست‌های وزارت علوم در حوزه ورزش از حضور در المپیاد همگانی دانشجویان محروم خواهند ماند؟


انتهای پیام/4107/4115/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب