دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 مرداد 1398 - 13:12
آنا گزارش می‌دهد؛

الگویی برای توسعه هوشمند منطقه‌ای/ از دانشگاه جوار صنعت تا راه‌اندازی پژوهشکده نساجی

دانشگاه آزاد اسلامی دهق از معدود دانشگاه‌هایی است که رئیس دانشگاه آزاد اسلامی عنوان کرده در این مرکز می‌توانیم مدل دانشگاه جوار صنعت را محقق کنیم؛ زیرا دانشگاه جوار صنعت، مدل ایده‌آل دانشگاه آزاد اسلامی است.
کد خبر : 406379
photo5877288228178997489.jpg

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا، شهر دهق در 78 کیلومتری غرب شهر اصفهان در نزدیکی هفت شهرستان شاهین‌شهر، میمه، گلپایگان، خوانسار، تیران و کرون و نجف‌آباد واقع شده است و اگرچه به‌واسطه قرارگیری بین دو کاروانسرای عباسی و جاده‌ابریشم و داشتن آثار تاریخی یک شهر قدیمی محسوب می‌شود؛ اما امروز با توجه به فعالیت بیش از 400 واحد صنعتی کوچک و بزرگ به شهری صنعتی شهرت دارد.


تشکیل دانشگاه آزاد اسلامی در این شهر به سال 82 بازمی‌گردد، زمانی که به‌دنبال درخواست‌های مختلف مردم و مسئولان، موضوع در جلسه هیئت‌امنای دانشگاه آزاد اسلامی مطرح و مجوز تأسیس دانشگاه صادر شد.


این مرکز دانشگاهی تابستان 90 به‌عنوان دومین مرکز آموزش عالی شهر دهق آغاز به‌کار کرد و هم‌زمان با نیمسال اول آموزشی 91-90 در مهرماه پذیرش دانشجو در این دانشگاه آغاز شد.


دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی که فروردین امسال به اصفهان سفر کرده بود، در بازدید از این مرکز دانشگاهی، آن را چنین معرفی می‌کند: در مرکز دهق می‌توانیم مدل دانشگاه جوار صنعت را محقق کنیم؛ زیرا دانشگاه جوار صنعت، مدل ایده‌آل دانشگاه آزاد اسلامی است. گزارش‌هایی به بنده رسید که رئیس این مرکز دانشگاهی، فردی صنعتگر، دانشگاهی و خیّر بوده و دانشگاه آزاد اسلامی مرکز دهق یک دانشگاه جوار صنعت است. این قابلیت در مرکز دهق وجود دارد که بتوانیم فرضیه دانشگاه جوار صنعت را محقق کنیم؛ بنابراین این مرکز دانشگاهی را مانند یک مرکز آموزشی عمومی نمی‌بینیم؛ بلکه دانشگاه ویژه جوار صنعت است که در کنار شهری قرار گرفته که ۸۰ درصد صنعت آن مربوط به حوزه نساجی است و باید کاری کنیم که این دانشگاه را به اقتصاد شهر وصل کنیم.



وی ادامه می‌دهد: آموزش‌های علمی که در این مرکز دانشگاهی ارائه می‌شود، باید متناسب با صنعت نساجی و صنایع مورد نیاز دهق باشد، این مرکز دانشگاهی یک مدل ایده‌آل برای ماست و اینکه تاکنون دانشگاه توجه ویژه‌ای به این مرکز نداشته، جای تأسف دارد. به همین دلیل بنده در سفر استانی خود به اصفهان به دانشگاه آزاد اسلامی مرکز دهق آمدم تا بتوانیم برای توسعه و تقویت این دانشگاه و تحقق شعار «توسعه هوشمند منطقه‌ای» برنامه‌ریزی کنیم.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی می‌افزاید: برنامه ما این است که در این مرکز دانشگاهی علاوه بر ارائه رشته‌های مورد نیاز صنعت نساجی در دوره‌های کاردانی و کارشناسی و حتی رشته‌های مقاطع تحصیلات تکمیلی و دکتری تخصصی را فعال کنیم تا بتوانیم به توسعه فعالیت‌های صنعتی کمک کرده باشیم و ارتقای صنعت نساجی را از این مرکز رقم بزنیم.


طهرانچی‌ می‌گوید: برای تحقق این موضوع، باید متناسب با نیازهای هر منطقه، رشته‌های متنوع و شناور را دایر کنیم. به‌عنوان نمونه در یک دوره حسابدار تربیت می‌کنیم و در یک دوره مهندسان صنایع و نساجی. دانشگاه آزاد اسلامی مرکز دهق باید با یک مدل جدید اداره شود. باید روی این مدل بیشتر کار کرده و آن را تقویت و تبلیغ کنیم تا این مرکز به یکی از مراکز دانشگاهی ایده‌آل تبدیل شود.


وی اظهار می‌کند: دانشگاه آزاد اسلامی از فعالیت دانشگاه‌های جوار صنعت تمام‌قد حمایت می‌کند و ما این مدل را الگوی مناسبی برای توسعه هوشمند منطقه می‌دانیم و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی مرکز دهق مدیر نمونه مطلوب ماست؛ چراکه موفقیت در حوزه صنعت را در کنار نگاه علمی و فعالیت‌های خیرانه به همراه یکدیگر داراست.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان می‌کند: تلاش داریم با راه‌اندازی سرای نوآوری نساجی در این شهر، دهق را به قطب نوآوری نساجی در کشور تبدیل کنیم. برای تحقق این هدف، به مدرسه عالی مهارت نساجی نیز نیاز داریم تا بتوانیم علاوه بر آموزش مهارت‌های تخصصی حوزه نساجی، نخبگان این صنعت هم برای دوره‌های تخصصی به این مرکز مراجعه کنند.


طهرانچی تأکید می‌کند: باید رشته‌هایی که صنعت نساجی به آن نیاز دارد، به‌صورت طراحی شغل‌محور ایجاد کنیم و رشته‌های مختلف مانند مدیریت مالی، حسابداری، شیمی، مهندسی صنایع و... با محوریت نساجی ارائه شود و مبنای فعالیت‌های آموزشی، نیاز صنایع باشد تا به دانشجویان تخصص‌های بدون کاربرد آموزش داده نشود. این مدلی است که ان‌شاءالله در دهق اجرایی خواهیم کرد.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی دهق هم در معرفی شهر دهق و دانشگاه متبوع خود و اهداف و برنامه‌های آن می‌گوید: دهق، نامی که اکنون به شهری در استان کهن و پهناور اصفهان اطلاق می‌شود، دارای پیشینه چند هزار ساله است. میراث فرهنگی به جا مانده از آن بی‌گمان در نوع خود بی‌نظیر است. توسعه این شهر به سبب موقعیت جغرافیایی آن بر سه محور صنعتی، کشاورزی و هنری گردش دارد.


مجتبی ملااحمدی


مجتبی ملااحمدی می‌افزاید: دانشگاه آزاد اسلامی دهق با هدف پرداختن به توسعه علمی، فرهنگی و اقتصادی و تأمین پیش‌نیازها و ضرورت‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری آن که به‌طور مبرم در صنعتی شدن منطقه و ارتقا و تصحیح علمی چرخه تولید تعریف شده بود، پایه‌گذاری شد.


وی اضافه می‌کند: برنامه کلان و راهبردی دانشگاه آزاد اسلامی دهق از ابتدای تأسیس منطبق بر منطق بنیادی و اصولی دستیابی به اندازه‌های اساسی و قواره‌های ملی آموزش و پژوهش شکل بسته است و بر همین مبنا، مجموعه همکاران در دانشگاه کوشیده‌اند همه آموزه‌های دانش‌پژوهی و آموزشی را همسو با شرایط به سمت نزدیکی به دانشگاه‌های معتبر پیش برند.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی دهق خاطرنشان می‌کند: در فرایند رشد و بالندگی دانشگاه، آرمان ما بر این باور تمرکز یافته است که دانشجویان شایسته و هوشمند با بهره‌گیری از امکانات متناسب، ظرفیت‌های خود را به فعلیت نزدیک کنند.


ملااحمدی می‌گوید: جهان امروز شتابان به سمت‌وسوی صنعت دیجیتال حرکت می‌کند و دورنمای آینده فعالیت‌های علمی بشر پیمودن این مسیر را از اکنون می‌نمایاند و از مهم‌ترین اهداف بلند این دانشگاه گام برداشتن در راستای نهادینه کردن جریان تولید علم و قدرت‌سازی جنبش نرم‌افزاری است.


وی اظهار می‌کند: سیاست راهبردی دیگری که دانشگاه در نظر دارد و حرکت آتی خود را با پیشبرد بر محور آن قرار داده است، گسترش مقاطع و رشته‌های تحصیلات تکمیلی، ارتباط و تعامل با دانشگاه‌های معتبر و جذب دانشجویان نخبه است. این استراتژی به موفقیت دانشگاه در زمینه دستیابی به استانداردهای آموزشی و پژوهشی و شاخص‌های دانشگاه‌های ممتاز و تضمین جهش‌های علمی دانشگاه در افق‌های نزدیک آینده منجر خواهد شد.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی دهق معتقد است که ترسیم چشم‌انداز واقع‌گرایانه برای دانشگاهی که در انحصار اندیشه و توانمندی‌های ما باشد، برآیند کاری ما را به ارزنده‌ترین شکل ممکن نشان خواهد داد. 


دانشگاه آزاد اسلامی دهق


به گزارش آنا، دانشگاه آزاد اسلامی دهق اکنون با بیش از 250 دانشجو در پنج رشته تحصیلی در مقطع کارشناسی و کاردانی مشغول به فعالیت علمی پژوهشی است که امر آموزش این دانشجویان توسط بیش از 35 عضو هیئت علمی تمام‌وقت و حق‌التدریس انجام می‌پذیرد.


از جمله رشته‌های پرمخاطب این دانشگاه رشته آموزش و پرورش ابتدایی است که با توجه به نیاز منطقه متقاضیان این رشته در مقطع کاردانی و کارشناسی مشغول به تحصیل هستند.


این دانشگاه در حوزه‌های پژوهشی نیز در حال فعالیت بوده و از مهم‌ترین اقدامات انجام گرفته، برنامه‌ریزی و اقدام برای راه‌اندازی پژوهشکده نساجی در منطقه است تا با ایجاد پل ارتباطی میان استادان، پژوهشگران و صنعت، اقدام به رفع مشکلات و آموزش نیروی انسانی متخصص مورد نیاز صنعت منطقه کند.


انتهای پیام/4062/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان ۰ نظر
مرتضی منصوری
Iran (Islamic Republic of)
دوشنبه ۰۷ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۷:۲۶
۰
,بسیار عالی و امید وارم که هر چه سریعتر رشته‌ نساجی در گرایشهای مختلف در این دانشگاه راه اندازی شود
گوشتیران
قالیشویی ادیب