کاهش 30 درصدی منابع آب تجدیدپذیر کشور
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، محمد حاجرسولیها در نشست حکمرانی آب، چالشها و راهکارها که در حاشیه یازدهمین نمایشگاه بینالمللی صنعت آب و تاسیسات فاضلاب برگزار شد، افزود: تمرکز در برخی از نقاط جمعیتی، تشدید رقابت میان بخشهای شرب، صنعت و کشاورزی برای داشتن سهم بیشتر، برهم خوردن تعادل منابع آبی و مصارف حوزههای آبریز، تشدید وخامت منابع آب زیر زمینی و افزایش مناقشات استانی بر سر منابع مشترک از جمله چالشهای آینده بخش آب کشور است.
وی با بیان اینکه ارومیه، کرخه و زاینده رود نمونه هایی از حوضه های آبریز درجه دو دارای چالش و بحران کشور است، تصریح کرد: متوسط آب بارندگی کشور از 250 میلی متر به 240 میلی متر رسیده و این میزان روز به روز در حال کاهش است.
حاج رسولیها ادامه داد: منابع آب مشترک، احساس مالکیت بر منابع آب جاری استانها، کاهش میزان منابع آب به واسطه خشکسالی یا افزایش میزان مصرف از جمله زمینههای مناقشه و تعارض بر سر منابع آبی میان استانها در آینده است.
مدیر عامل شرکت مدیریت منابع آب ایران با تاکید بر کاهش 52 درصدی متوسط روان آبهای کشور بیان کرد: تحریک افکار عمومی منطقه برای مقابله با طرحهای عمرانی از پیامدهای مناقشه بر سر منابع آبی کشور است.
وی با تاکید بر اینکه حمایتهای سیاسی در سطوح عالی کشور از فرآیندهای مدیریت بههمپیوسته منابع آب و حکمرانی موثر آب ضروری است، اظهار کرد: پیوستگی منابع آب در حوزههای آبریز، مدیریت موثرتر منابع محدود آب کشور و جلب مشارکت ذینفعان در طرحهای سرمایه گذاری از جمله اهداف تحقیق در رویکردهای مدیریتی منابع آبی کشور است.
به گفته حاجرسولیها، مشارکت ذینفعان برای سیاستگذاری و برنامهریزی منابع آب در چارچوب شورای هماهنگی حوزههای آبریز مورد توجه وزارت نیرو بوده و سازوکارهای قانونی این امر نیز از طریق شورای عالی آب ایجاد شده است.
انتهای پیام/