دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
ایوبی عنوان کرد

خوشنویسان،حلقه وصل تمدن فرهنگی فارسی زبانان

دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو-ایران گفت:خوشنویسان حلقه وصل تمدن فرهنگی فارسی زبانان هستند.
کد خبر : 405691

به گزارش خبرنگار حوزه هنرهای تجسمی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، حجت الله ایوبی  در آیین نکوداشت استاد یدالله کابلی که عصر امروز در کتابخانه ملی ایران برگزار شد گفت: امرود روز تماشای خورشید است.روز حکایت عاشقی است.اگر ما در کمیسیون ملی  یونسکو هنری داشته باشیم، این است که پرده را کنار بزنیم و از مردم بخواهیم سر به آسمان بردارند و ستاره های آسمان هنر و فرهنگ ایران زمین را ببینند.امروز ما بیش از هر زمانی نیاز داریم این ستارهها را ببینیم.


وی اظهار کرد:در بین هنرمندان،اهالی خوشنویسی حال و هوای دیگری دارند. مردمانی نازنین و دوست داشتنی هستند. رابطه استاد و شاگردی که در جامعه خوشنویسی وجود دارد همان حلقه گمشده رابطه بین استاد و دانشجو در دانشگاه های امروز است.نزدیک سه دهه است که شاهد این رابطه صمیمانه این هنرمندان هستم.خوشنویسان با حرفها و کلمات که آسمانی هستند، سر و کار دارند.عنصر هنر خوشنویسی حرف و سخن و کلمه است.


ایوبی افزود:خوشنویسان هنرمند ما همه عمرشان را در بوستان شعر و ادب فارسی و حکیمان و عارفان قدم میزنند. آنها مانند گلفروشانی هستند که در این باغ پرسه میزنند و این گلهای زیبا را میچینند و برای ما هدیه می اورند. خوشنویسان شعر و ادبیات فارسی را زنده نگه داشتهاند و آن را دیدنی تر ساخته اند. ما از نوادر ملت های جهان هستیم که شعر و ادب به برکت خنیاگران و خوشنویسان در زندگی ما جاری است.


وی گفت:در جهان امروز به ویژه در دنیای غرب،افراد زیادی  به دلیل عشق و علاقه به سعدی و حافظ و مولانا زبان فارسی یاد گرفته اند. در کنار این افراد، کم نیستند کسانی که در جهان غرب که به دلیل عشق به خوشنویسی زبان فارسی یاد گرفتهاند.


امروز خوشنویسان ما پرچمداران فرهنگ و تمدن هستند.خوشنویسی یکی از ویژگی های جهان فارسی زبانان است که من آن را به سرزمین خورشید تعبیر می کنم. اساتید خوشنویسی و از جمله استاد کابلی حلقه وصل این جهان فرهنگی هستند.این جلسه مجالی است برای تقدیری هر چند کوچک از استاد یدالله کابلی.مردی که هرجا نامی از ایران برود، ایشان از شادی و شعف در پوست خود نمی گنجند.


لازم به ذکر است، این نکوداشت توسط کمیسیون ملی یونسکو- ایران در بزرگداشت مروجان علم و فرهنگ و آموزش و در قالب برنامه‌ای با عنوان به تماشای خورشید به پاس 5دهه تلاش استاد یدالله کابلی در احیا و ترویج خط شکسته ایرانی برگزار شد.در این مراسم علاوه بر دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو- ایران،وزیر علوم، تحقیقات و فناوری،، اشرف بروجردی رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و تعدادی از سفرای کشورهای عضو یونسکو نیز حضور داشتند. 


استاد یدالله کابلی در سال ۱۳۲۸ در شهرستان خوانسار به دنیا آمد. وی اولین گواهینامه استادی خط شکسته انجمن خوشنویسان ایران را در سال ۱۳۶۸ اخذ کرد. کابلی استاد انجمن خوشنویسان ایران و شورای عالی تشخیص و ارزشیابی هنری استادی، عضو شورای عالی ارزشیابی هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین عضو شورای ارزشیابی سازمان میراث فرهنگی کشور و دارای گواهینامه درجه یک هنری است.


این استاد همچنین به عنوان چهره ماندگار خوشنویسی کشور در سال ۱۳۸۵ انتخاب شد. از فعالیت‌های هنری، آموزشی و اجتماعی استاد کابلی می‌توان به مسئولیت راه‌اندازی و آغاز دوره جدید تعلیم خط شکسته معاصر از سال ۱۳۵۰ در کلاس‌های آزاد خوشنویسی ایران، عضویت و فعالیت ۲۰ ساله آموزشی هنری و فرهنگی در شورای عالی و ساختار و تشکیلات انجمن خوشنویسان ایران، آموزش هنرجویان و تربیت مدرس جهت توسعه امر خوشنویسی در تهران و تمامی شعبات شهرستانی، مشاور فنی و هنری در شورای انتشارات، کارشناس هنری خوشنویسی در میراث فرهنگی کشور و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و داوری جشنواره‌ها و همایش‌های داخلی و خارجی اشاره کرد.


از جمله آثار مکتوب و منتشر شده استاد کابلی از سال ۱۳۹۰_۱۳۶۱ عبارتند از: کتاب‌های شکسته‌نویسی و شکسته‌خوانی، سماع قلم، کلک شیدایی، دوبیتی‌های باباطاهر، مجموعه‌های نمایشگاهی محراب خیال، باغ نظر، نقش شوق، دولت قرآن، کتاب مجموعه آثار منحنی عشق، کتاب آموزشی شکسته پیوسته برای دوره تکمیلی فوق ممتاز، دیوان خواجه حافظ شیرازی، مجموعه آیینه ادراک و مجموعه نمایشگاهی مرقع گلرخ.


از دیگر فعالیت‌های وی نیز می‌توان به برگزاری ۱۵ نمایشگاه انفرادی در موزه‌ها و گالری‌های معتبر تهران و شرکت در تمامی نمایشگاه‌های جمعی خوشنویسی کشور، برگزاری ۳۰ نمایشگاه انفرادی در موزه‌ها، دانشگاه‌ها، گالری‌های معتبر خارج از کشور همچون: لندن، پاریس، رم، مادرید، کراچی، لاهور، دبی، ابوظبی، ترکمنستان، لس‌آنجلس و مونترال کانادا اشاره کرد.


نمایشگاه و سخنرانی پیرامون سیل و تحول هنر خوشنویسی ایران در دانشگاه‌های: جورج واشنگتن، هاروارد بوستون، (یو.سی.ال.ا) کالیفرنیا ، مری‌لند، ویرجینیا، لس‌آنجلس، برکلی، لندن، دانشگاه دولتی مسکو، دانشگاه سن‌پترزبورگ، دانشگاه (اس.اف.یو) ونکوور، جشنواره جهانی خوشنویسی کویت، جشنواره جهانی مولانا هالیوود(هم‌آوایی موسیقی و خوشنویسی)، برگزاری نمایشگاه جشنواره بهار ایرانی در پاریس، جشنواره بین‌المللی دبی، باز دیگر فعالیت‌های فرهنگی هنری استاد کابلی است.


 انتهای پیام/4104/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب