تلاش وزارت علوم برای رفاه دانشجویان دکترا پذیرفتنی نیست
به گزارش خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا، ولیالله داداشی در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی و در طرح سؤال از منصور غلامی وزیر علوم گفت: دانشجویان دکترا سربازان خط مقدم جنبش نرمافزاری مورد تأکید مقام معظم رهبری هستند.
وی با بیان اینکه دانشجویان دکترا سربازان خط مقدم تولید علم در کشورند، تصریح کرد: آنان تمام وقت خود را صرف تحقیق و تولید علم کردند و امروز با فقر و مشکلات معیشتی دست و پنجه نرم میکنند و در مایحتاج اولیه زندگی خود ماندهاند.
نماینده مردم آستارا در مجلس شورای اسلامی گفت: اینکه آقای غلامی میگویند تمام تلاش خود را برای رفاه دانشجویان دکترا کردیم، پذیرفتنی نیست، چرا که منابع بودجه این مقاطع میتوانست در ردیف بودجه به صورت مناسب گنجانده شود، اما ما تلاشی از معاون پارلمانی وزارت علوم و شخص آقای وزیر در این زمینه ندیدیم.
داداشی تأکید کرد: اگر دوستان در پارلمان با نمایندگان رایزنی کنند مجلس در همه جوانب به این موضوع کمک خواهد کرد.
وی با طرح سؤالی خطاب به غلامی گفت: آیا وزارتخانه شما مانند وزارتخانه بهداشت، کمک هزینه بلاعوض ماهیانه به دانشجویان داده است؟ ما معتقدیم کاری در این زمینه اتفاق نیفتاده. همه میدانند دانشجویان دکترا اکثراً متأهل و میانگین سنی آنان 25 است که اینها حتی برای تهیه خانه برای زندگی با مشکل مواجهند.
نماینده مردم آستارا در مجلس شورای اسلامی با اشاره به قیمت اجاره بها تأکید کرد: با 20میلیون تومانی که صندوق رفاه به دانشجویان میدهد و تازه بازپرداخت آن را هم مطالبه میکند، آیا میتوان خانه اجاره کرد و زندگی را اداره کرد؟
داداشی خاطرنشان کرد: میگویند دانشجویان باید تماموقت در دانشگاه باشند و حق کار دیگری را ندارند ولی سازوکاری برای گذران زندگی اینها در نظر نمیگیرند. شما در تهران خانه اجاره کردهاید که بدانید دانشجو با 50میلیون نمیتواند هیچ خانهای را اجاره کند؟
وی ادامه داد: مدت سنوات مجاز رفاهی که برای دانشجویان قرار دادهاید هشت ترم است که دانشجویان نمیتوانند در این مدت کار را به سرانجام برسانند این مدت باید حداقل 12 ترم باشد.
عضو کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی گفت: دانشجویان دکترا به علت گرفتاریهای معمول در جامعه امروز نمیتوانند درسشان را در مدت هشت ترم تمام کنند بنابراین مدت سنوات مجاز رفاهی را افزایش دهید.
داداشی با طرح این سؤال که آیا مدت زمان تحصیلات دکترا جزء سوابق کاری دانشجویان حساب میشود یا خیر، گفت: مشخص است که حساب نمیشود، حال اجازه کار در جای دیگر را هم به دانشجویان نمیدهید و میگویید تمام وقت در اختیار دانشگاه باشید، حداقل زمان دانشجویی اینها را جزء سوابق کار محاسبه کنید.
نماینده سؤال کننده از وزیر علوم تصریح کرد: آیا دانشجویان دکترا بیمه هستند، اینها دارند کار اجباری برای دانشگاه انجام میدهند، به آنان کار تحقیق علمی دادید و بیمه هم نیستند حال پیشنهاد این است که تدریس مقاطع پایینتر را به اینها بدهید تا در قبال آن یک حقوق حداقلی دریافت کنند و بیمه پارهوقتی برایشان محاسبه شود تا مشکلات درمان نداشته باشند.
وی خطاب به غلامی گفت: چقدر تلاش کردید برای ارتباط صنعت و دانشگاه، این اتفاق خیلی کم افتاده، نمیخواهم سیاهنمایی کنم اما این حرکت حداقلی بوده است.
داداشی خاطرنشان کرد: رسالههای این دانشجویان میتواند برای مناطق مختلف رهآورد داشته باشد که متأسفانه این رویه را در راستای کار وزارتخانه نمیبینیم. چرا در بودجههای سالانه هزینههای رسالههای دکترا را نمیآورید در بودجه وزارتخانه ابلاغ کنید به دولت که در سرانه بودجه و لایحه بودجه آورده شود تا مجلس بتواند به این موضوع کمک کند مجلس میتواند برای هزینههای این رسالهها سهمیه قائل شود.
نماینده مردم آستارا اضافه کرد: اگر به نخبگان کشور کمک نکنیم، به چه کسی میخواهیم کمک کنیم.
وی گفت: سهمیههای پذیرش دکترا بر اساس نیازسنجی نبوده که این یکی دیگر از خواستههای ماست. چرا تلاش نمیکنید شرط سنی برای آزمونهای استخدامی برای دارندگان مدارک دکترا بالا رود؟
داداشی خطاب به وزیر علوم گفت: چرا ظرفیت خاص در استخدامها برای فارغالتحصیلان دکترا در نظر گرفته نمیشود این وظیفه وزارتخانه شماست باید برای آن تلاش مستمر کنید. ما تا زمانی که به نخبگان کشور ارزش و اهمیت ندهیم و اینها را هم شهروند عادی حساب کنیم، به جایی نمیرسیم. کشورهای دیگر برای ارزش قائل شدن برای نخبگان است.
نماینده سؤال کننده از وزیر علوم، گفت: نگذارید فرار مغزها استمرار پیدا کند و این دانشجویان دکترا که آینده کشور را رقم میزنند راهشان برای خروج از کشور باز شود. باید استارت کار را بزنید.
وی گفت: تحت تأثیر زیرمجموعه خود قرار نگیرید چرا که زیر مجموعهها به شما اطلاعات غلط میدهند.
انتهای پیام/4034/پ
انتهای پیام/