چرا اصلاحطلبان در گام سوم به شورای نگهبان حمله میکنند؟
گروه سیاسی خبرگزاری آنا، سعید امینی؛ چند روزی است که بحث شرطگذاری برای حضور در انتخابات از زبان شخصیتهای اصلاحطلب رادیکال با سبقه نه چندان مثبت به بحث داغ رسانهای تبدیل شده است.
تاجزاده مرد شماره یک اصلاحات در ضدیت با شورای نگهبان!
مصطفی تاجزاده مرد شماره یک اصلاحطلبان معتقد به عدم شرکت در انتخابات که مردم و احزاب اصلاحطلب را تشویق به انجام این کار میکند، معتقد است اگر کاندیداهای مورد نظرشان تأیید نشود باید به مردم گفت به این دلیل در انتخابات شرکت نمیکنیم.
در واقع تیری که افرادی مانند تاجزاده نشانه رفتهاند، هدف اصلیاش قطعاً شورای نگهبان است و میخواهند از هماکنون برای این نهاد نظارتی و تأییدکننده صلاحیت کاندیداها خط و نشان بکشند و به نوعی همین مسئله به یک عادت برای این طیف تبدیل شده است.
فرشی که هرگز پهن نخواهد شد
اما عباسعلی کدخدایی در پاسخ به این ادعا و خط و نشان کشیدنها با قاطعیت پاسخ میدهد و میگوید «برای شورای نگهبان اجرای قانون مهم است و این شورا برای کسی نیز فرش قرمز پهن نمیکند».
در میان اصلاحطلبان طیفی هم وجود دارد که مسئله تحریم انتخابات را به صلاح نمیداند، بلکه بقای اصلاحطلبی را در گروی حضور در آن تلقی میکند.
نسبت به باجخواهی یا زیادهخواهی و لابی گوشهای ما ناشنوانا خواهد بود
محمد عطریانفر یکی از فعالان اصلاحطلب معتقد است اصلاحطلبان باید در انتخابات مشارکت داشته باشند، اما در جای دیگر نیز مطرح میکند اصلاحطلبان به جای تحریم انتخابات باید وارد گفتگو با شورای نگهبان شوند.
البته ناگفته نماند این اظهارات آن هم از سوی یکی از شخصیتهای شاخص اصلاحطلبی جالب است؛ به این دلیل که نظارت شورای نگهبان را قبول نداشتند و آن را حتی نامشروع میدانستند؛ لذا این چرخش در عرصه سیاست آن هم در آستانه انتخابات جالب است و این نگرانی را در اذهان مردم و ناظران به وجود آورده که آیا اصلاحطلبان با طرح این مواضع میخواهند با شورا وارد لابی شوند؟
شورای نگهبان لابی ندارد!
«شرطی کردن انتخابات» نگاه بسیار خطرناکی است و برخی از دوستان متوجه عواقب اظهاراتشان نیستند
کدخدایی هم در واکنش به اینگونه اظهارات که همیشه در تیکهپرانیهای سیاسی آن هم از نوع مؤدبانه دستی در کار دارد میگوید «شورای نگهبان لابی ندارد و اتاق دارد!»
همچنین در تکمیل واکنش خود تأکید میکند گوش ما نسبت به راهکارها از هر گروه و جریانی سیاسی باز و شنواست؛ اما نسبت به باجخواهی یا زیادهخواهی و لابی گوشهای ما ناشنوانا خواهد بود.
اگر از واکنشهای سخنگوی شورای نگهبان بگذریم، پیشنهاد شرطیکردن مشارکت در انتخابات آقای تاجزاده و رفقایش با برخی انتقادها از سوی سایر اصلاحطلبان هم مواجه شده است.
آیا اصلاحطلبان نقض غرض میکنند؟!
علی بختیاری نایبرئیس شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان در واکنش به ادعاها مطرح میکند نباید مسئله حضور در انتخابات را به سلایق شخصی و حزبی گره زد. حتی او معتقد است که اگر بخواهیم با قهر کردن کلیت قانون را زیر سؤال ببریم نقض غرض میشود و توجیه منطقی ندارد و یا برای جریانی که مدعی پایبندی به قانون اساسی و مدعی دموکراسی است باید بتواند آراء و عقاید خودش را از طریق خرد جمعی و صندوقهای رأی خارج کند.
همچنین در این بین نباید از اظهارات جالب و البته هوشمندانه محمدجواد حقشناس عضو حزب اعتماد ملی در واکنش به اظهارات تاجزاده و همفکران او به راحتی عبور کرد.
بازی خطرناکی که بازندهاش از پیش معلوم است
هرچند این فعال اصلاحطلب و عضو شورای اسلامی شهر تهران کم و بیش انتقاداتی را نسبت به روند تأیید صلاحیتهای کاندیداها دارد، اما شرطیکردن مشارکت در انتخابات را به نفع جریان اصلاحات نمیداند و در یکی از گفتگوهای خود با یک روزنامه اصلاحطلب تأکید میکند «ما نمیتوانیم بگوییم جامعه دموکراتیک میخواهیم و برای انتخاباتش شرط بگذاریم».
حقشناس که هر از گاهی نوک پیکان انتقادات خود را از جریان اصولگرایی به سمت جریان اصلاحطلبی هدایت میکند در ادامه اظهاراتش میگوید «رویکردهایی که منجر به تحریم و دوری از صندوقهای رای میشود راهکار مناسبی برای روبهرو شدن با انتخابات نیست؛ بنابراین نگاه «شرطی کردن انتخابات» نگاه بسیار خطرناکی است و برخی از دوستان متوجه عواقب اظهاراتشان نیستند».
هرچند قضاوت نهایی در مورد تصمیم غایی اصلاحطلبان زود است و اینکه از الان نمیتوان پیشبینی دقیقی درباره نقشه آنها و نسخهای که میخواهند این بار برای حضورشان در انتخابات تجویز کنند، ارائه داد، اما این طیف از افراد، کم از این بازیهای سیاسی در آستانه انتخابات از خود نشان ندادهاند و این بار هم باید هوشمندانه دید و تحلیل کرد که آیا بزرگان اصلاحطلب با شرطیکردن حضور در انتخابات استقبال میکنند یا خیر؟ و یا اینکه آیا افکار عمومی این بار در دایره بازی این طیف قرار میگیرند؟ قطعاً در آینده نه چندان کوتاه پاسخ این قبیل پرسشها را خواهیم گرفت.
برخی از تحلیلگران اعتقاد دارند بعضی از اصلاحطلبان تندرو میخواهند در گام سوم بعد از فتح مجلس شورای اسلامی و شورای شهر در تهران و ریاستجمهوری در سال 96 با حمله به شورای نگهبان راه را برای قدرتیابی بیشتر خود باز کنند.
انتهای پیام/4079/4082/
انتهای پیام/