تعداد حجاج ایرانی حج امسال به 84 هزار نفر افزایش یافت
به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا از بعثه مقام معظم رهبری، حجتالاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب که همراه علیرضا رشیدیان رئیس سازمان حج و زیارت و جمعی از مسئولان این حوزه وارد مدینه منوره شدند، در جمع خبرنگاران گفت: اساس کار ما خدمتگزاری به زائر است. هر جا که زائر حضور داشته باشد ما باید حاضر باشیم و به آنان خدمت بکنیم.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه امسال زودتر از سالهای قبل، عملیات حج شروع شده است، ما هم باید زودتر حرکت میکردیم تا در خدمت زائران باشیم.
نواب یادآور شد: امسال طولانیترین دوره حج پس از پیروزی انقلاب اسلامی است و به همین دلیل، تلاش میکنیم مدت اقامت ما نیز همپای زائران باشد تا آنان احساس نکنند تنها هستند.
امیرالحاج ایران گفت: با بررسی اشکالاتی که در دورههای گذشته بوده و آسیبشناسی شده است، امسال برنامهریزی بسیار خوبی برای حج صورت گرفته و همه برنامههای آن به مرور و طبق جدول تعیین شده، اجرا خواهد شد.
وی افزود: چارچوب اصلی برنامههای حج امسال همانند سالهای گذشته است اما اشکالات آن برطرف شده و برنامههای جدیدی نیز اضافه شده است.
رئیس سازمان حج و زیارت نیز بیان کرد: بر اساس تفاهمنامه و قراردادهایی که بین جمهوری اسلامی ایران و عربستان در زمینه حج منعقد شده، تاکنون همه اقدامات در زمینههای مختلف نظیر اسکان، تغذیه و مسکن به خوبی و بر اساس برنامه پیش رفته است.
رشیدیان افزود: اقدامات فرهنگی نظیر زیارت دوره و مراسم دعای کمیل و ندبه نیز به خوبی برگزار شده است.
وی از پروازهای شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما) برای انتقال حجاج نیز ابراز رضایت کرد و گفت: تاکنون که 10 هزار حاجی در عربستان داریم، پروازها بدون مشکل انجام شده است و امیدواریم به همین صورت تداوم یابد.
رئیس سازمان حج و زیارت با بیان اینکه امروز نخستین گروه از زائران ایرانی پس از زیارت مدینه برای انجام عمره تمتع و مناسک حج روانه مکه میشوند، خدمات و تسهیلات پیشبینی شده برای حجاج را در مکه، مطلوب، آماده و مهیا ارزیابی کرد.
وی گفت: ستاد حج و زیارت در مکه از چند روز پیش فعال شده است، دو آشپزخانه و هتلهای ما در آنجا آماده هستند و حمل و نقل درون شهری نیز آماده ارائه خدمات است. در مجموع، همه چیز مهیا است و ما امیدواریم حجاج بدون مشکل وارد مکه شوند.
رشیدیان همچنین سال جاری را «یکی از طولانیترین زمانهای اقامت زائران و حجاج ایرانی در عربستان» به دلیل استانداردهای پروازی تعیین شده از سوی این کشور بیان کرد.
وی گفت: این اقامت طولانی میتواند به یک فرصت بینظیر جهت ارتقای فرهنگ دینی و بهرهگیری از ارزشهای معنوی و اخلاقی برای حجاج ایرانی تبدیل شود.
رئیس سازمان حج و زیارت خاطرنشان کرد که بحث امنیت، عزت و کرامت حجاج ایرانی در تفاهمنامه با دولت عربستان مورد توافق و تأکید قرار گرفته است و هیچ مشکلی از این بابت وجود ندارد.
رشیدیان گفت: خوشبختانه، در توافقات توانستیم تعداد حجاج ایرانی را از 81 هزار نفر در سال گذشته به 84 هزار نفر در سال جاری برسانیم و علاوه بر آن، برگزاری تمامی مراسم فرهنگی که در مکه و مدینه در هتلها و در عرفات و منا زیر چادرهای زائران ایرانی انجام میشود، مورد توافق و تأیید دو طرف قرار گرفته است.
وی افزود: امیدواریم حجاج ما بتوانند مراسم خود را بر اساس آنچه که در جمهوری اسلامی برنامهریزی شده است، بهطور کامل انجام دهند و با آرامش حج را به پایان برسانند.
لازم به ذکر است، اعزام بیش از 86 هزار زائر ایرانی و عوامل برگزارکننده آن از روز دوشنبه 17 تیرماه به عربستان آغاز شده است. آخرین کاروان ایران طبق برنامه، دو ماه بعد یعنی در 17 شهریور مدینه را ترک خواهد کرد.
انتهای پیام/4028/
انتهای پیام/